Savaş vs derken iş bulmakta güçlük çekiyorum bir şekilde para kazanmam lazım geleli 1 sene falan oldu ne yapmalıyım?
2 ay
Cevap
3Cevap
Eğitimin, deneyimin ne?
Bilgisayar mühendisliği okudum fakat deneyimim yok sadece tanıdık vasıtasıyla iyi bir şirkette staj gibi çalıştım birkaç ay yabancı dilim B seviyesinde
Aklıma ilk gelen LinkedIn ya da benzeri medyalardaki iş ilanlarına bakmak. Yoksa profil oluşturup başvuru yapmayı deneyebilirsin. Tanıdık olsa daha kolay olurdu tabi.
burada hindistanlı pakistanlı çok fazla ve çok ucuza çalışıyorlar hepsi paylaşımlı evlerde kalıyorlar pis ve kalabalık ondan dolayı normal insanlar olarak zorlanıyoruz her yerden başvurduk bakalım bekliyoruz
Bol şans ve başarılar.
Teşekkürler🙏
Tam da zamanı 😄
1 senede yeni sayılmaz ama
Ya yeni değil de işte çevrem yok yani daha önceden garsonluk vs yaptım emlakçılara yapıyordum satış kapattım 1 tane sonrasında savaş çıktı o da durdu
Nasıl gittin
Turist olarak sonra garsonluk yapmaya başladım çalışma vizesine çevirdim
Ev kiran ne kadar
Tek kişilik küçük bir odada kalıyorum küçük buzdolabı yatak ve dolap var mutfak ve banyo ortak burj khalifaya yakın oturuyorum aylık 17 bin tl veriyorum kira
Yalanını
Kuran çarpsın
Memlekete dön
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Dubai tarafı şu an savaş ortamından çok belirsizlik ortamı gibi, o yüzden iş bulmak gerçekten zorlayabiliyor 😔 Ama imkansız değil, biraz strateji şart 💼✨
Önce ne bildiğini netleştir. Vasıflıysan LinkedIn, Indeed, NaukriGulf, Bayt gibi sitelerde profilini İngilizce güncelle, CV’ni Dubai standartlarına uygun yap. Her gün düzenli başvuru yap, network çok önemli oralarda, Türk gruplarına ve expat WhatsApp / Telegram gruplarına katıl 👥
Vasıf yoksa ya da İngilizcen zayıfsa, restoran, kafe, kurye, depoculuk, temizlik, garsonluk gibi işlere yönel. Bunlar ilk adım için ideal. Yeter ki seni dolandırmaya çalışan ajanslara ve “önce para gönder sonra iş” diyenlere kanma, bunlar çok dönüyor ⚠️
Online tarafta da Upwork, Fiverr gibi sitelerde yapabileceğin basit işler varsa dene. Sosyal medya yönetimi, çeviri, veri girişi gibi düşük bariyerli işlere bakabilirsin. İnternetten gelir yaratmak zaman alır ama uzun vadede nefes aldırır YTD 😛
Paran çok azaldıysa önce giderlerini kısmaya odaklan. Kira paylaş, odanı değiştir, gereksiz lüksleri bırak, Türkiye ile kıyas yapmadan minimum gider moduna geç. Bu dönem hayatta kalma dönemi, konfor dönemi değil. Sabırlı ol, bugün attığın küçük adımlar ileride seni çok rahatlatır 💪
Sen yalnız değilsin, bu süreçten geçen çok insan var. Planlı ve ısrarcı olursan mutlaka bir kapı açılır. Pes etme, denemeye devam et 🚀