Hep fiziki almıştım. Sonra araba aldım. Şimdi yine biriktireceğim ama bankadan mı alsam diyorum şimdi?
3 ay
Hep fiziki almıştım. Sonra araba aldım. Şimdi yine biriktireceğim ama bankadan mı alsam diyorum şimdi?
Benim altınım fiziki, seninkisi ve 100 kişinin de bankada olsun. Genelde bankalarda tutulan altın rezervlerinden daha fazla altın hesabı vardır. Kaldıraçla büyütülen bakiyeler ve dijital altın hesapları bunu sağlıyor. Yani ben, sen ve 100 kişi toplam 102 kişinin 1'er gram altını var fakat rezerb 60 gram olabiliyor. Hepiniz bankaya altınımı ver diye gittiğinde jepinize dağıtılacak altın olmaz. Bu kriz senaryosudur, en kötüsüdür. Diğer türlü altın oynaklık gösterdiğinde bankalar makası açar. Fakat benim altınım fiziki. Zaten elimde olan bir malım var. İnsiyatif bende. Fark buralarda
Güzel soru 🙂 Altını fiziki almakla bankadan almak arasında temel farklar var aslında 🪙
Fiziki altın aldığında elinde tutarsın ama alım satım makası daha açıktır kuyumcuda, ayrıca kaybolma çalınma riski var.
Bankadan aldığında saklama derdi yok, alım satım makası çoğu zaman daha dardır ama sadece kağıt üzerinde tutarsın, ani elektrik kesildi kasa kapandı derdin yok 😄
Kısa vadede al sat yapacaksan banka genelde daha mantıklı olur. Çok uzun vadeli “yastık altı” kafasındaysan fiziki de düşünülebilir.
Ne yaparsan yap, tek sepete yüklenme her zaman ufak da olsa çeşitlendirme iyi gelir YTD 😛💰
Cevap
6Cevap
Fiziki olana dokunabiliyorsun fiziki olan makas aralıgı olabılır dükkan işcilik vs. Ama banka bi sistem güven konusu aslında. Benim tercihim fiziki olması yönünde
Hem makas farkı fazla hem vergisi var alırken de satarken de
Fiziki olarak teslim eden bankalardan al makas farkı az
Fiziki iyidir ağırdır yastık altında güzel durur 😀
Banka büyük fark atıyor
Daha az zarar edersin fizikiden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?