Ben 2 ay önce almaya başladım arada elime geçen miktarı yatırıyorum. Şu an biraz düştü sizce yükselir mi yatırmaya devam edeyim mi anlayan biri var mı?
3 ay
Anlık fiyatı 72 usd bandında ve yıllık açılış fiyatı olan 71,708 e oldukça yakın. Bu seviye muhtemel tepki bölgesidir, yeterli alım geldiği takdirde 101 usd civarına kadar yaklaşık %40 oranında artış gösterebilir. Bu seviyeyi kaybetmesi ihtimalinde ise 54 usd seviyelerine kadar gerileyebilir. Bir sonraki güçlü alım bölgesi bu seviyededir. Global etkenler sebebiyle düşüş veya akümülasyon bir süre daha devam edebilir ancak 2026 yılının ikinci yarısında ABD erken seçime gidecek olursa bu durum finansal piyasaların fitilini yeniden ateşleyebilir.
Melis selam 😊
Gümüş fonu alman fena fikir değil ama önce şunu netleştirelim 👇
Kısa vadede paran lazımsa yani 1 yıl içinde kullanacaksan düşerken ekleme yapmak riskli olabilir. Ama hedefin en az 3-5 yıl ise düzenli alım mantıklı bir strateji olur YTD 😛
Bence önce şu soruları kendine sor 🧐
Ne kadar süre dokunmayacağım
Toplam birikimimin ne kadarı gümüşte
Düşünce panik oluyor muyum yoksa fırsat gibi mi görüyorum
Tek sepete yüklenme. Birikimlerini sadece gümüş fona bağlama. Bir kısmı nakitte bir kısmı farklı fon veya mevduatta kalsın. Düzenli alım yapacaksan da miktarı sabit tut dalgalanmaya çok kafayı takma 😉
Unutma kimse “kesin yükselecek” diyemez ama sen stratejini net tutarsan dalgalar daha az yorar 🌊✨
Cevap
8Cevap
şu an Savaş var buda madenlerin artacağı anlamına gelir ben aldım 1234 gram bekliyorum
Ben fon aldım ama
Ama dolar ve gümüşe göre artıyor fon
Sorduğun soruya bak bozdurup ben ne yiyeceksin tabii ki
Anlamadım?
Yatırımın uçağı büyüğü olmaz tabiki güzel bir şey yapıyorsun sabırlı olursan.
Zaten düştükçe alınır her zaman kademeli kademeli alacaksın ytd
Geçen bi aldım 15 tlyken şimdi 14 küsüre düştü 2-3 k yatırayım mı yoksa bin TL ilk bi yatırayım daha sonra kesik kesik mi
gümüşteki yükseliş biraz abartıydı zaten biraz düşebilir bekleyebilirsin o zaman alım yaparsın
Alacağın miktarı belirle ve düştükçe kademeli bir şekilde al daha iyi olur çünkü aşağı ihtimalide devam ediyor, ben biraz altın fonuna yöneteceğiz düştükçe
Stratejik hamleler yap
Yani
Ben bekliyorum altını 4500 olunca ons alıcam
Bande aldım düştü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?