Adamlar öyle bir anlatıyor ki param var huzurum yok sevgi yok mutluluk yok o yok bu yok. Adama parası var diye üzüleceğim neredeyse. Üzülme aşkım paralarını bana verebilirsin sizce
2 ay
İnsanlar her şeye sahip oldukça hayat anlamlarını yitiriyor, mesela asgari ücrete günde 10 saat ayakta çalışan bi insana, para mutluluk getirmez dersen sana küfür eder ama çok zengin bir adama bunu söylesen haklısın der, bu kişiye göre değişir.
Evet kulağa saçma geliyor ama haddinden fazla zenginse hayat amacını yitiriyor yani bizler mesela bi ev alsak bi araba alsak bi tatile gitsek derdindeyiz onun için çabalıyoruz ama adamlar bunlara zaten kolay ulaşıyor o yüzden de mutsuz oluyorlar
O yüzden mutsuz olmuyorlar çok paran olınca etrafındaki herkes parana çökmeye ortak olmaya çalışıyor anlıyorsun ki herkes paracı hiç dostsun yokmuş o yüzden zengin olunca hayat biter
Bir sebebi de o olabilir haklısın ancak ana sebeplerden biri benim dediğim
Bir diğer sebebi de lüks yaşama girince alışıyorsun o yüzden sürekli çok çalışıp ayda milyonlar kazanman gerekiyor, bazı günler daha az kazanınca lüks yaşayamayınca o alışkanlıktan dolayı kafayı yiyorsun hele böyle zengin tipler orta halliye falan düşerse intihar ederler yani o aloşkanlık çok feci bişey
O alışkanlık çok feci bişey yani biz anlayamayız lüks yaşam çok bağımlılık yapar aslında zenginler baya lükse bağımlı Mutlu değiller ayaklarını uzatıp rahat edemiyorlar sürekli çalışmaları gerekiyor
Fakir şükreder yaşar gider çünkü lüksü görmedi, ana lüks yaşamı gören sürekli onu yaşamak ister, sürekli para telaşı yapar acaba sürekli lüks yaşayabilecek miyim diye kaygı panik atak içinde yaşar bunların hepsi sorun, asşındazenginler o yüzden keşke fakir olsaydım diyor, makarnaya şükreder mutlu mutlu kaygısız uyurdun
Zenginlik bazen dışarıdan ışıl ışıl görünse de içeride ciddi bir yalnızlık ya da baskı olabiliyor 😅😬 Para konfor sağlar ama duygusal boşlukları tam doldurmaz. Sen yine de onların paralarını alayım diye düşünme, herkesin sınavı kendine göre ağır olur. Finansal huzur kadar mental huzur da önemli 💛
Cevap
4Cevap
Demek ki birilerinin hakkına girerek kazanılan para huzursuz ediyor çok laf yalansız çok mal haramsız veya rol yaparlardır çok mutsuzsa parasını malını kurumlara bağışlasın
Fakirlerden daha çok ağlıyorlar fakirin seveni sanki çok fakir sanki hiç depresyon yaşamıyor fakirin en azından geçerli nedenleri var bir ton da sorunu yükü var bunlarınkı sadece drama yapmak fakirde olsan zenginde olsan mutsuzsun en azından zengin olsa her imkana eriş
Zenginim mutsuzum diyen hic kimsenin parasından vazgecip fakir olayım dediğini görmedim.
Çünkü insan manevî doyum ister birazda onu seven bir ailesi bir arkadaslari vs çevresi yoksa bu en büyük fakirlik işte yalniz olup zengun olsan ne tadı tuzu olmaz
Niye kıskanıyorsun adamların paralarını, açun ılıcalı mesela mutlu sanarsınız adamın anne babası ölmüş dostu yok herkes parası işin yanında evlendiği kişiler parasını yiyo çocukları kendini değil annesini seviyo şimdi Acun nasıl mutlu olsun, o yüzden uyuşturucu kullanıp duruyorlar Ama size o bile haset edersiniz
Adam tekmese oturuyor diye haset etmeyi bırakalım adam depresyonunu senin gibi Gecekonduda değil teknede yaşıyor Olamazmı
Benim arkadaşım özet işte gòt oğlanın herşeyi var mutlu değilim edebiyatı yapıyoo banaa 😂
Ünsan da en son arkadaşını haset ediyor
Kendine göre yoksuldur herkesin yoksulluk kıstası farklı adam teknesine mazot dolduramadı şimdi tekneyle gezmeye alışmış mazot dolduramıyorsa oturur ağlar intiharı bile düşünür yani
Para birçok sorunu da beraberinde getiriyor aslında bu gerçekten doğru
Mutluluk parayla olmuyor ki
Boş konuşuyorlar kanka, para iyidir.
Adam parasıyla idare ediyor demek ki. jaja
Depresyon burjuva işidir diye boşuna dememişler
Parası olmayanlar anlamaz
Doğru olabilir ama
Çok saçma
Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?