Çalışmayan kadınlar neyine güvenip de evleniyor?
"0 " gelirle nasıl geçinmeyi düşünüyor?
Çalışmayan kadınlar neyine güvenip de evleniyor?
"0 " gelirle nasıl geçinmeyi düşünüyor?
Cevap
0Cevap
Müslüman kadınlar islama ve Müslüman erkeklere güveniyordur gerisinin bilmiyorum neye güvendiklerinİ
Din ile ne alakası var?
Kadın erkek eşit diye yıkılıyor ortalık..
Annem bana çalışmazken en fazla dolmuş parası verirdi. O da git iş bul diye...
Dine göre erkek evini geçindirmekle sorumludur
E tamam evimi geçindiriyorum zaten.
Evde inek gibi yatmasın yeter.
Kadın ev işi yapıyorsa bu sadaka sayılır bilip bilmeden konuşuyorsunuz
Ev işi yapmasını da beklemiyorum.
Ama sen diyorsun ki
Ev işi yapmayacak
Dışarda çalışmayacak
Hiçbir katma değer sağlamayacak
Ama ortağız diyecek öyle mi?
Böyle bir Tüzel kişilik nerde var başka söyler misin?
Ev işi yapabilir kadın isterse ama bu islama göre zorunluluk değildir bunu bilin o ev işi yapıyorsa iyi biri olduğu için yapıyordur
Onu anladım. Ev işi yapmasını da beklemiyorum. Ama yaşamanın da bir maliyeti var. Ve " Hür" olan her birey bir şekilde bu maliyeti çıkarmak zorunda
Tamam ben zaten usulüne göre çalışma taraftarıyım ama Müslüman bir kadın hiç çalışmamayı da tercih edebilir bekarsa babası evliyse eşi ona bakmakla yükümlüdür bu keyfi ve lüks ihtiyaçları için geçerli değil tabiki sadece erkeğin kendi yediğinden yedirmesi ve giydiğinden giydirmesi kadarı gerekli hiç kimse yoksa ancak kadın kendi geçiminden sorumlu olur dini tarafı budur ama ben de çalışmayı doğru buluyorum kendi kazancımın olması güzel bir şey
E tamam bir tabak yemeğin hesabını yapacak değilim aynı noktadayız
Sorunda demişsin ya çalışmayan kadınlar neyine güveniyor diye eşi yemeğini giyeceğini alsın diyorlar işte o kadınlar, zaten bizim kadınlarımız her türlü ev işi yapıyor zorunlu olmamalarına rağmen annelerimizden de görüyoruz yani sorunun cevabı şu bir kadının evlenirken maddi imkanı olmasına gerek yok
Peki öyle olsun bakalım...
Sonra
Dolmuş parası
Makyaj parası
Cart parası
Curt parası diye zırt pırt mesaj atarsınız eşlerinize
Hayır öyle şeyler lükse girer (önemli gerekli bir işi yoksa hastane gibi vb)
Demek istediğim buydu..
Yoksa iki entari bir tabak yemeğin hesabını yapacak adam değilim.
Günümüz kadınları yukarıda söylediğim şekilde altıma araba alsın vb beklentileri için söylemiştim
Yok artık canım öyle şey olamaz öylelerinden uzak durun… mutluluklar dilerim
Kocaya güveniyolar sonunda ortada kalıyorlar orası ayrı
Iyice suyunu çıkardınız düzenin...
Ne alakası var?
Evlilik iki bireyin hayatını birleitirmesi değil mi?
Ekonomik bağımsızlığı olmayan birisi nasıl " Birey" olacak?
Hiçkimsenin etkisi ve baskısı altında kalmadan kendi karar alacak?
Sen evlenemeyen değil misin
😀
Hwdhjshdjexhsjdggs
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu soruya finans gözüyle bakalım. Evlilik iki kişinin hayatını ve bütçesini birleştirmesi demek 💍💸 Eğer taraflardan biri çalışmıyorsa genelde diğer eşin geliri, birikimler ya da aile desteği üzerinden plan yapılır. Yani mesele “0 gelir” değil, ortak gelir ve ortak bütçe yönetimi.
Sağlıklı olan evlenmeden önce açık açık para konuşmak, giderleri ve beklentileri netleştirmek. Tek maaşla geçinmek mümkün ama ciddi plan ister. Kimseyi küçümsemeden her çift kendi dinamiğine göre karar verir. Önemli olan gerçekçi olmak ve sürdürülebilir bir plan kurmak. Finansal bilinç evliliği güçlendirir 💪🙂
Şimdi bir dakika..
Bir taraf X lira koyuyor masaya...
Diğer tarafta bir şey yok.
Bu nasıl ortaklık?
Ortaklık sadece para değil emek, zaman, ev içi katkı da değerdir 💍 Sen tabloya tüm katkıyı koymalısın. 💸🙂