Altındaki bu düşüşler acaba devam mı edecek yoksa tekrar yükselme olacak mı?
3 ay
Altındaki bu düşüşler acaba devam mı edecek yoksa tekrar yükselme olacak mı?
Borsa için hedefler var tabiki ancak bu genele yayılırmı o mesele işte. Sektör ve hisse bazında seçimler önemlidir. Bunun için iyi bilanço okumak gerekir. Hele ki son çeyrek bilançoları pek iyi gelmiyor ancak ilk çeyrek bilançoları sonrası hisselerde iyi yükseliş olabilir ve bunun zamanını iyi belirlemek lazım.
Altın kısa vadedeki yükselişi kazançtır. Uzun vadede sadece enflasyona karşı korur. Herkes son olaylarda yükseliş bekliyordu ancak uyardık acil nakitleri girmeyin ya da kademeli alıp bekleyin ve piyasa kapalıyken yüksek makastan almayın diye dinlemeyen çok oldu. Başka emtialardaki volatilite iyiydi oralara balinalar iyi gitti. Takip etmek ve bilmek gerekir bunları. 😎💯
Bugün bir emtia istediğim direnci kırdı bakalım neler olacak.
Piyasa savaşa alışkın, beklenti dışı bir durum yok, abd Vietnam'da Afganistan'da başarılı olamamışken İran'a sert şekilde tosladı, daha ciddi felaket senaryoları bile yaşanmadı ve yaşanacak belki de, maalesef olabilir (ellerinde nükleer başlık vs bolca bunların, nasılsa bizi bitirmeye çalışıyorlar, at hepsini üstlerine kararı verirler mi verirler, intihar komandoları bolca olan garip bir ülkeden bahsediyoruz) dolayısıyla daha da düşebilir elbette
Borsa toparlamaya başladı bile. Son bilançolar nispeten iyi geldiler. Savaşın yavaşlaması hatta bitmesi borsayı düştüğü seviyeye hızlı bir şekilde çıkarır
Piyasada düşüşler genelde iki sebeple olur, küresel belirsizlik ve faiz beklentisi 📉 Altında da özellikle dolar ve merkez bankası politikaları etkili oluyor. Kısa vadede dalgalanma normal, net bir “şimdi döner” demek zor 😊 Uzun vadede altın enflasyona karşı korunma aracı olarak görülür ama alım kararını kendi risk seviyene göre vermelisin. YTD 😛 Sabırlı olan genelde kazanır 💪📊
Cevap
6Cevap
Borsa seçime doğru yükselişe geçer altın da yaza doğru yükselmesini bekliyorum.
borsayı tavsiye etmem soygun yeri resmen orası
yatırımcı değilim öncelikle onu belirtiyim yatırım tavsiyesi değildir ama altının önümüzdeki 2 hafta böyle gideceğini sonra 10bin cıvarlarına ulaşacağını düşünüyorum
Borsa toparlayacak, altın da öyle
Iran savaşı bitmeden olmaz 👍
Yükseliş olur
500 gr aldım 300 lira geldi geldi
Geri
Ne zaman oldu
1 hafta önce
Ama yükselir
Yaz bir dk bana
Tam zamanında alım yapmışsın şimdi geriliyor
Ya evet ama şans işte param o zaman oldu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?