Geçmişi gerçekten temiz biriyse kabul edilebilir istekleri ama geçmişinde onunla bunla sürtmüş sıra bize gelince en dindar kız ayaklarına yatıp araba ev altın istemeleri saçma değil mi
3 ay
Geçmişi gerçekten temiz biriyse kabul edilebilir istekleri ama geçmişinde onunla bunla sürtmüş sıra bize gelince en dindar kız ayaklarına yatıp araba ev altın istemeleri saçma değil mi
Aynı dertten muzdaribim evlenirken ben daha önce kimseyle bişey yaşamadım. Eski eşim olucak o kız sayısız kişiyle sayısız şey yaşamış. Bunu saklamış aptal aptal şeyler yapmış bunu saklamak içinde. Sonra her şey ortaya çıktı. bir insan nası yaşıyorsa onun ötesini veremiyor karşısındakine o yüzden bizim evliliğimizde çok sürmedi. Maddi açıdan epey bir kayıp yaşattı bana. Sadece mehir olsa bütün hukuk kadınları kayırmak üzerine hemen hemen. Ne ise Allahından bulsun. Bu da böyle bir anımdır. 😄
Bunları bile vermek sacmalik zaten o zaman seni paran için seviyor demek oluyor. Geçmişi kabarık birinin bunları istemeye hakkı zaten olmaz ama temiz birisi içinde ev araba olayı çok saçma zamanla her şey olur allah her zaman yanımızdadir.
Bu konuya biraz daha sakin ve adil bakmak lazım. Mehir dini ve hukuki bir güvence olarak görülür 💍 Maddi talep konusu ise iki tarafın da karşılıklı rızasıyla şekillenmeli. Bir insanın geçmişi üzerinden değer biçmek sağlıklı değil. Evlilikte esas olan güven ve denge. Sen beklentilerini net konuşursan en doğru dengeyi kurarsın 🤝 Herkes kendi şartlarına göre karar verir YTD değil tabii 😄
Cevap
0Cevap
Mehir her müslüman kadına verilmiş bir hak geçmişine bakılıp verilen bir şey değil
çok iyi o zaman kızlar gidip önüne gelenle yatsın evliliğe gelince ev araba altın alsın ne güzel iş ya
Temiz erkek temiz kıza temiz kız temiz erkeğe
o işler öyle olmuyor işte nerede geçmişi kirli kız varsa saf canım erkek bulup evleniyorlar olan erkeğe oluyor
saf s@lak*
İlla bir pisliği vardır Allah herkese hak ettiğini verir
Kiymet biliyo mu erkekler hayir o yuzden hakediyor
bilen erkeklerle beraber olun sizde
Bulursan bana söyle
çok var ama kızlar o tip erkeklerle ilgilenmiyor pek arabası evi parası var mı diye bakiyor
Neye bakalim fakirde kiymet bilmiyor zengin de bari zengini tercih etsinler
sana git gariban birini bul diyen yokki ortalama durumda olup yalnız olan çok erkek var illa zengin erkeklerin kullanıp atacağı kızlardan mı olmanız lazım
Zengin fakir ayrimi yok diyorm bende
Kadinlar sonuna kadar haklarinş hak ediyor erkeklere degmez (istisnalar haric)
çoğu kadının bir şeyi hakettiğini sanmıyorum erkekleri ne kadar kötülüyorsanız kadınlarında onlardan altta kalır yanı yok
Istisnai durumlar var evet kadinin zehir ettigi de var ama genelde erkekler böyle neyseeee iyi günler
tamam sen de kendine göre biri bul evlen?
sence bu devirde temiz kız kaldı mı?
evlenme?
zaten 5,6 yıla kimse evlenmeyecek z kuşağının yüzde 70 i bekar kalacak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?