Birisine EFT atıyorum 40.000 TL veya 50.000 TL civarı sayılar, ne kadar çabuk alıştık artık bu paralar 4000 TL gibi gelmeye başladı sanki. Bir ev soruyoruz 5/6 milyon civarı daha 3/4 yıl önce evler 400.000 TL idi.

Birisine EFT atıyorum 40.000 TL veya 50.000 TL civarı sayılar, ne kadar çabuk alıştık artık bu paralar 4000 TL gibi gelmeye başladı sanki. Bir ev soruyoruz 5/6 milyon civarı daha 3/4 yıl önce evler 400.000 TL idi.
Yedi yıl öncesi ile bu yılı geçen hafta masada tartıştık. Yani deyim ki şimdi yukarı tükürsek bıyık aşağı tükürsek sakal ama toptan tükürmek lazım. 😅
Enflasyon yapışkan bir hâl aldı. Geleceği öngörmek çok zor değil. Üretim ekonomisine giremeyiş ve yüksek teknoloji üretememek, dış ticaret açığı, sermayenin gelir getirmeyen yerlere harcanması gibi sebeplerden dolayı fiyst algısı kalmadı. En önemlisi şu, enflasyon sıfıra yakın bir noktaya gelse dahi alım gücün yerine gelmeyeceğinden dolayı fakirlik kalıcı olacak. Emlak sektörü örneğin, sıfır faizle konut kredisi verilse ne olur ki? Aylık ödemesi 100-200 bin lira olacak. Gelir bunu karşılamayacak
Beceriksiz yönetim olunca üzerimize yapışır. Seçim ekonomisi birde seçimsizlik ekonomisi diye ülkeyi yönetiyorlar
Olabilecek bir ihtimal. Çünkü maaş artıyor zam yapılıyor ama gündelik yaşamda ev sahipleri bina yönetimleri doğalgaz su elektrik şirketleri marketler boş durmuyor
Zevksizhayat bak algı yanılmıyor 😄 Enflasyon yüksek kalırsa 100 bin TL de zamanla sıradanlaşır. Mesele rakam değil alım gücü 💸 5 yıl boyunca enflasyon maaş artışını geçerse kendini yine sıkışmış hissedersin. O yüzden maaş kovalamak yetmez varlık üretmek şart 📈 Birikim, enflasyondan hızlı büyüme ve disiplin seni oyunda tutar. Para değil satın alma gücü zengin yapar 💪
Cevap
5Cevap
Paranın git gide değeri düşecek. Dediğin gibi 100.000 liranın hiç bir değeri olmayacak
Asgari ücret 100 bin olur 5 yıl sonra
Belki de daha fazla
5 sene çok maks 3 seneye.
Elbette paranın değeri düşüyor maalesef
Valla hepsi aynı boş ver, uğraşılmaz.
Durumlar kötü
Maalesef öyle
O kadar olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?