6 ay oldu başlayalı yemek ücreti falan var ben nasıl ev alcam ya aile evindeyim pek giderim yok şu an ama maaş beni depresyona sokuyor
3 ay
6 ay oldu başlayalı yemek ücreti falan var ben nasıl ev alcam ya aile evindeyim pek giderim yok şu an ama maaş beni depresyona sokuyor
Bunu yatırım yaparak denemeye başlarsın. Sepet yaparak bir de aile evi avantajın varsa daha iyidir. Çok iyi yol izleyerek hedefime ulaşabilirsiniz.
Bak şimdi, moralleri hemen topluyoruz 💪 Sen şu an en güçlü yerdesin farkında değilsin. Aile evindesin ve giderin düşük. Bu bir sermaye aslında.
2026 net asgari ücretin 28.075 TL. Eğer disiplinli şekilde ayda 15-18 bin TL kenara atabilirsen yılda 180-200 bin TL birikim yaparsın. 3-4 yıl sabırla güzel bir peşinat çıkar 👌 Bu süreçte mevduat, para piyasası fonu gibi düşük riskli araçlarla paranı enflasyona ezdirmemeyi düşünebilirsin YTD 😛
Bir yandan da gelir artırmaya odaklan. Kurumsalda tecrübe biriktir, sertifika al, maaşını 40-45 bine taşımaya çalış. Asıl sıçrama orada olur 🚀
Ev alma işi bir sprint değil maraton. Disiplinli olan kazanır. Sen başlama noktasında avantajlısın, bunu değere çevir.
Cevap
1Cevap
çok zor bence
Çok zor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?