Genelde evlilik aptallık derler, paraları olmadığı için mi böyle derler sizce

Genelde evlilik aptallık derler, paraları olmadığı için mi böyle derler sizce
Para ve maddiyatta büyük bir etken kız istese dahi aileleri istemiyor aileler erkeğin sigortası ve geçinebilecek bir maaşlı işi yok ise kabul etmiyorlar
İkinci durum ben genelleme yapmıyorum ama çoğu kız ailesi (%90) ve kızlar çok beklentileri oluyor daha evlenmeden kızın kilosu kadar altın dayalı döşeli kira olmayan lüks bir mahallede ev şehrin en iyi düğün salonunda yemekli düğün gelinlik pahalı fotoğraf organizasyonları gösterişli nişan balayında en iyi lüks otel vs vs uzat uzat bitmez kızın babası diyor benim oğlanda evlendi bizde verdik yaptık almakta hakkımız insaf yok maalesef evliliği kolaylaştırmak yerine zorlaştırıyorlar
Şatafat hava atmak gösteriş moda olmuş çoğu kızda diyor bana bunları yapmıyorsan evlenme diyeni var erkeğin hiç bir önemi yok gözünde sadece maddi gösterişi önemli
Diğer kızları nasıl kıskandırırım nasıl hava atarım şatafatı güç gösterisi olarak kullananlar var
İkinci sebep kızların evlenecek erkeklere şans vermemeleri tecrübeli gönül eğlendiren kızı cinsel obje olarak gören kullanan atan rahat adamlarla konuşuyor ben olsam neden evleneyim ki dünya bana güzel derim
Siz yine bildiğinizi okuyun aynen devam edin evlenirsiniz birgün ahahaa
Haklı yorum.
Eyvallah günümüzün özetini yazdım sende Instagram da falan görüyorsundur hergün karşıma çıkıyor ayyy kocişim bana ne almış sonra açıyor ayyy bana 360 tane gül almışşş 5 tane yetmiyor mu ahahhaa daha neler neler
Saçma bence kesinlikle evliliğin önü açılmalı herkess yuva kurmak ister yani aç gözlü aileler yüzünden kızlarda evlenemiyor benim ailem birisini beğendim sırf çok zengin değil diye vermediler beni lanet olsun böyle aileye
Evet maalesef öyle keşke herkes zengin olsa da evlensek özellikle biz erkekler yoksa böyle göçeceğiz sorsan kahvede babana gençler evlenemiyor bizim zamanımızda kimse tipe maddiyata bakmıyor
Benim babam mesela çok fakirlermiş gelinlik düğün bile yapamamış imam nikahı resmi nikah ve o esnada takılan takılar falan belki sizinkilerde öyledir ama şimdiki damat adaylarına acımaları insafları yok maalesef
Diyor devir değişti o zaman kurutun nesli kimse evlenmesin kimse sevdiğine kavuşmasın Allah'a da sizler hesap verirsiniz ortalık zina sapkınlık kaynıyor
Ayn öyle ortalık zina yapanlar ile kaynıyor erkekler kızlar azginlasti görüyoruz sosyal medyalarda kim kimle belli bike değil benim babamla annem de fakirlermis dini nikahla evlenmişler ama o zmn bu zaman gibi değil şimdiki zaman para devri aşk diye bişey kalmamid
Kendileri o hale getirdiler bende aynı dertten muzdaripim ayriyeten benim tipim iyi olmadığı için kızlar çok seçici oradanda eleniyorum maalesef
Evliliği sadece paraya bağlamak bana doğru gelmiyor ama ekonomik şartların etkisi büyük 💸 2026’da asgari ücret 28.075 TL ve kiralar, düğün masrafları, ev kurma maliyeti ciddi yük. Bazı erkekler sorumluluk almaya hazır hissetmediği için “evlilik aptallık” diyebiliyor. Bu çoğu zaman korku ve güvensizlikten geliyor. Sağlam bütçe planı yapan insan evlilikten kaçmaz 😉 Güçlü finansal zemin özgüveni artırır.
Cevap
3Cevap
Para var da birlikte gülüp eğlenip dertleşebilecek, samimi arkadaş dozunda hanımefendiler yok...
hayır kadınlar genel olarak tecrübeli erkek istiyor bide hipergami var bu ülkede bazı kadınlar yüksek statüdeki erkeklerle evlenmek istiyor daha önce hiç sevgilisi olmamış bir erkek oranı baya yüksek türkiyede sevgilisi olan erkeklerde evlenmek istemiyor takılmalık gidiyorlar
Güvenilir insan bulmak çok zorlaştı. Bulduktan sonra da günümüzde düğün yapmak ciddi manada fahiş bi durumda. Sorumluluktansa takılmak da daha kolay geliyor. Hepsi birleşince evlenilemiyor🤷🏼♀️
Yo sorumluluk kabul edemiyorlar bence
Evlenen nasıl kabul ediyor saçmalık
Onların kaldıracak mentalleri vardir
O zmn burdaki çoğu erkeğin psikolojisi bozuk incel tipler.
Buradaki erkeklerden evlilik beklentisi içine girmek tuhaf olur eğlenme amaçlı burada %80 i
Eğlenme amaçlı değil %98i abazalik yapıyor
Eglenmeden kastım da buydu zaten
Yani para yoksa nasıl evlensin
Doğru
Görsel ne alaka
Öylesine
Hayir kizlar patlak diyee
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?