Kısa sürtüşmeler ABD İran arasında her görüşme olduğunda oluyor zaten. Millet galeyana gelip altın alıyor. Kademeli girişler almak mantıklı olandır. ABD İran görüşmeleri hala sürüyor. İki ay öncede bizim medya sanki savaş çıkmış gibi haberle başlamıştı. Sonra yukardan altina bir vurdular ve hala orada bekleyen var. 😅
Gerçi Suna bir şey diyemem. Ben uzun vadede yatırım yaptım diyene bir şey diyemem ancak kısa vade ve kaldiracli işlem yapanlara yazık oldu.
Küçük yatırımci bu gibi konuları takip etmeden alim yaparsa bu risk bilmeden yapilan ve kazaya neden olan risktir. Balinalar her şeyde fırsat kollar.
Altın hakkında uzun vade tahmini zor ama bu hafta içi İran'ı anlaşmaya çekemezlerse ve savaş uzarsa ilk Mart ayının ilk haftası 8,000 lirayı aşacağını düşünüyorum. Yatırım tavsiyesi değildir.
Yıl sonu 10,000 lira gelir de küresel anlamda olaylar büyürse daha yukarıları da test eder. Faiz indirimleri de altını güçlendiriyor. İran kolay lokma değil savaşın uzaması elinde altını olanın işine gelecektir.
Kızıltavşan bak şimdi sakin kafa önemli 💆♂️ Şu an gram altın 7.500 TL bandında. Savaş ve jeopolitik risk olunca altın güvenli liman diye talep görür doğru ✅ Ama 3 ayda 10.000 TL için hem ons tarafında sert yükseliş hem de dolar/TL’de ciddi artış gerekir.
Olabilir mi? İmkânsız değil ama garanti hiç değil. Piyasa panikle şişer sonra düzeltme de yapabilir 📉 Ben her zaman tek senaryoya göre hareket etmemen gerektiğini söylerim. Riskini böl, bütçeni zorlama. YTD 😛 Sabırlı olan genelde oyunda kalır 💛