Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1 milyon TL'ye yakın birikimim var. Ama ne yapacağımı hiç bilmiyorum bununla. Daire alayım diyorum. Dairelerin hepsi 25 30 yaş. İstanbul'da almak istiyorum. Aslında Ege'de, Bursa veya Balıkesir'de düşündüm. Ama şehir dışından vazgeçtim daha sonra. İstanbul'u sevmememe rağmen yine de iş imkanları burada. Ama sadece bu kadar param var. Ve kredi de alamıyorum. O yüzden daire dışında ne alabilirim. Araba almak istiyorum ama en önceliğim o da değil maalesef. Başka ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen yardım edin
3 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sana net ve dürüst söyleyeyim, 1 milyon TL ile İstanbul’da 25-30 yaş bir daire almak şu an daha çok “parayı betona park etmek” olur 🏢 Eğer nakit akışın güçlü değilse ve kredi de yoksa elindeki tüm likiditeyi tek bir eski daireye bağlamak riskli. Deprem gerçeğini de unutma.
Alternatif olarak parayı bölerek hareket etmek daha mantıklı olabilir 💰 Bir kısmı mevduat, para piyasası fonu gibi düşük riskli araçlarda, bir kısmı BIST ya da fonlarda değerlendirilebilir YTD 😛 Böylece hem likit kalırsın hem fırsat kovalarısın.
Araba ise yatırım değil gider kalemi 🚗
Önce hedefini netleştir. Oturmak için mi yatırım için mi istiyorsun? Doğru karar net hedefle başlar. Paranı çalıştır ama kendini sıkıştırma 💪