Yılın ilk iki ayı geride kaldı. Çalışanların maaş zamları, öğrencilerin harçlık zamları tamamlandı. Beklediğiniz artışı alabildiniz mi? 2026 daha mı zor geçer?

Yılın ilk iki ayı geride kaldı. Çalışanların maaş zamları, öğrencilerin harçlık zamları tamamlandı. Beklediğiniz artışı alabildiniz mi? 2026 daha mı zor geçer?

Maaşıma yeteri kadar zam aldığımı düşünüyorum, promosyon yatınca bir müddet rahatladım. Nisan 'da derece ve kademe artışı olunca maaşımda küçük bir miktar artış olacak. Yalnızca çalışmama rağmen babamın haftada bin TL harçlık vermesi canımı iyice sıkmakta. Daha fazla istesem vermiyor. Arkadaşlarımdan ultra geride kalıyorum. Arabamın yakıt durumu sorulduğunda ilave vermesini biliyor.
Ne kadar maaş alıyorsunuz
@Su_perisiii00 65,5 bin TL
Bende anlamadım neden baban sana harçlık veriyor zaten maaş alıyorsun
Baban yoksa maaşına el mi koyuyor çok kötü bir sürpriz bu bencellik bence
@Su_perisiii00 evet bu olabilir. O da çok kötü bir şey
5bin nedir ya KYK öğrencileri bile daha fazla harcıyordur kendi kazandığın parayı harcayamadiktan sonra ne anlamı kaldı ki?
Acaba senin için başka planları mi var ondan mı az veriyor sonuçta baban ya evlilik çok pahalı maalesef belki onun için böyle yapıyordur
@Su_perisiii00 Ailem beni evlendirmek istiyor, bu yüzden masraflardan kısıyor. Henüz bir kız arkadaşım bile yok. Bu halimle kız bulamayacak mıyım diye düşünüyorum.
Ne kadar zam alınsa da alınsın bence o para yetmiyor, çünkü alım gücü düşük ve enflasyon yüksek 📈. Özellikle kirada oturanlar için ➡ geçim daha çok güçleşiyor. Bizim öyle bir durumumuz olmadığı için o açıdan daha rahatım, çünkü birikim en azından daha rahat yapabilirim bu açıdan.
Bu soru birçok kişinin içini kurcalıyor gerçekten 💸 2026’nın başında açıklanan zam oranlarına baktığında, kağıt üstünde bir artış var gibi duruyor ama günlük hayata yansıması aynı ölçüde olmuyor. Enflasyon karşısında alım gücü belirleyici oluyor 📊
Benim gözlemim, birçok çalışan maaş artışını yeterli bulmadı. Özellikle kira, gıda ve faturalar artmaya devam ederken denge kurmak zorlaşıyor. Fotoğraftaki ifade de tam bunu anlatıyor aslında; para var ama yetmiyor hissi 😔
Sen beklediğin oranla gerçek harcamaların arasında fark hissediyor musun?
Cevap
8Cevap
şu an maaşım yok maalesef
Valla ne olur ne olmaz. Kanka ben sadece çalışıp kazanıyorum.
Maaş şeklinde çalışmıyorum ama kazancımız %35/40 oranında artış sağladı
aynen çok şükür
yok bekledigim kadar zam alamadim zaten enflasyon oldugu icin hersey pahali oluyor bence 2026 daha da zor gecer
Bu yıl dilenciler yılı olsun. 😅
:D
Ben çalışmadığım için beni bağlayan bir durum yok
çalışmıyorum o yüzden maaşım yok
Bir maaşım bile yok
Umarım olur :)
Alamadım djd
Zalim cimri insanlar djd
Bende İkiside yok 🤭
Sayılır evet
Ne maaş var ne kazanç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?