İlk kez kullandım da, taksitli bir şey aldım 3 taksite bölündü ama tüm parayı birden çekti? Bir mantığını anlatır mısınız?
3 ay
İlk kez kullandım da, taksitli bir şey aldım 3 taksite bölündü ama tüm parayı birden çekti? Bir mantığını anlatır mısınız?
Sizden tüm parayı tahsil eder ama ödemeniz taksit halinde olur. Mesela şöyle örnek vereyim 3.000 liraya bir şey aldınız 3 taksite bölündü, paranın tamamını keser ama ödeme ay ay olur. Yani her ay 1000 TL ödersiniz
İçinde alacağım şeyin nakdi kasar ni çeker tabiki ancak üç takside böler ve sen öyle ödersin bunu. Kredi kartı sonuçta içindeki miktar senin değildir.
Oldbutgold2 şimdi olayı sakin sakin anlatayım 💳🙂 Taksitli alışveriş yaptığında çoğu banka toplam tutarı kart limitinden anında düşer. Yani 9.000 TL’yi 3 taksit yaptıysan limitinden 9.000 TL gider ama ekstrelere her ay 3.000 TL yansır. Sen bankaya parayı parça parça ödersin, banka ise satıcıya genelde toplu ödemeyi yapar. Limitin düşmesi normal yani panik yok 🌿 Finans işinde mantığı anlayınca kontrol sende olur 💪
Cevap
8Cevap
aslinda kredi karti icindekk para senin degil;D o sana tanimlanmis bir limit. toplam tutar kadar limitini kapatir, taksit zamani gelince borc odenecek tutar olarak yazar. odeyince kullanabilir bakiyende artar
Parayı çekmiyo aslında taksitle yansıtacak ama limitinden düşürüyo gibi düşün 30 bin tl lik bişi aldın diyelim limitinde 50 bin tl senin artık kullanılabilir limitin 20 ye düşer.
Tum parayi ceker. Ama Genel harcama limitinden duser.27 bin liralik harcama ypti isen her ay 9 bin odediginde genel kart harcama limiti 9 bin artar
Şimdi sen bankaya 3 ekstre döneminde azar azar ödeyeceksin mantık bu
3taksit işte, 2taksit ekstreye şu an yansımaz ana mantık o detayları var biraz
Öderken taksit taksit ödeyeceksin
Banka odedi sen her ay 3te birini bankaya odeyeceksin
Hiç girme bu işlere
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?