3,5,10,13 TL gibi fiyatlara 100 200 TL uzatmak ayıp değil mi? Lütfen yapmayın şunu.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)4 aysize gore ayip olabilir ama her insanda da bozuk olmayabilir ben bozuk yokken 50 lira versem bile oflayip pufluyor cogu kasiyer. sizde müşteriye of pof demeyin o zaman bozuk yokken bozugu neremizden cikaralim
052 Yorumla- 4 ay
Kaç lira için 50 veriyorsunuz?
Cevap sahibi4 ay2,5 lira icin 50 lira verdigimi hatırlıyorum ama ornek olarak soyledim bozugum yoksa 3-5 liraya 200 tl verdigim de oluyor
- 4 ay
O hoş olmuyor işte kart ver ondan iyi veya başka bir şey daha al esnafın parası yoksa ne yapacan
- 4 ay
Kasiyer de haklı
Cevap sahibi4 aysizin isinizi kolaylaştırmak icin kart kullanmak zorunda degilim veya tam para ciksin diye baska bisey almak zorunda da degilim
- 4 ay
Biz de üç kuruşluk ürün için para üstü bulmak zorunda değiliz😁
- 4 ay
Üç kuruş ürün alan müşteriye saygı duymak zorunda veya ilgilenmek zorunda değiliz sen alma başkası alır zaten
- 4 ay
Bilerek yapmıyosanız bir şey bilmiyorum böyle müşterilerin parası bizden çıkıyor işte
Cevap sahibi4 ayesnaf olarak para üstü vermek zorundasınız müşteri olarak ben usulüne uygun ödeme yapıyorum bunda yanlış bi durum yok
Cevap sahibi4 ayneyi bilerek yapicam siz kimsiniz de size bilerek bisey yapiyim bozugum yoksa neremden cikariyim parayı kendi kendine kurulma
Cevap sahibi4 ayparan musteriden cikiyor musteri usulüne uygun odeme yapiyorsa haddini bilip ilgileneceksin
- 4 ay
Sürekli müşteriyle ve para kazandıran müşteriyle ilgilenirim ben haddini sen bil
- 4 ay
Para üstüm yok neyi vereyim? Kasa bomboş
- 4 ay
Bazen düzlüyoruz veya biz ödüyoruz uğraşmamak için benden olsun diyorus
Cevap sahibi4 ayher musteriyle ilgilenmek zorundasin sizin kurallarinizda bu acikca var ac oku bi zahmet daha calisma kurallarini bilmiyosun
Cevap sahibi4 aysiz de benden olsun demek zorunda degilsiniz ben buna da dogru demiyorum kendi kendine yukselme bana
- 4 ay
Sürekli gelen müşteriyle ve çok kazandıran müşteriyi birde üç kuruş bir şey alan müşteriyi bir tutmuyorum gerekirse almasın çok koymaz bana
- 4 ay
Azıcık bir şey alıp saatlerce oyalanan afrasından geçilmeyen gerekirse rakip dükkandan alsın
- 4 ay
Ben de satmak zorunda değilim
Cevap sahibi4 aysen kasiyersin magazanin sahibi degilsin bu magazanin insiyatifine kalmis bi durum. ayrica eger zincir bi firmaysan musteri usulune uygun odeme yaptığı takdirde satmak zorundasin musteri haklarini oku bence bu yazılı
Cevap sahibi4 ayayrıca konu oylanan musteri degil para ustunden konuşuyoruz şu an. müşterilerin afrasindan tafrasindan gecilmiyorsa sizin de gecilmiyor zincir market firmasinda ufakken yani resit degilken bozugum yok diye azar isittigimi biliyorum kasiyerlerin de buna hakki yok
- 4 ay
Satıyoruz ama çok saygı duymuyoruz hemen işini bitir git diyoruz tabiri caizse.
Cevap sahibi4 aysatmak zorunda degilim diye yukseliyordun az önce, bak satiyormussun iste cunku mecbursun buna
- 4 ay
Nasıl azarladı
- 4 ay
Duruma göre
- 4 ay
Yüzüne bir şey demem ama arkasından saydırıyorum
Cevap sahibi4 aybi kac sene gecti hâlâ hatirliyorum bardak noodle almistim 7.5tlydi 50tl uzattim bozugun yok mu diyince yok abla dedim ya nasil yok sizin gibiler yuzunden benim param gidiyor aptal aptal insanlarla ugrasiyoruz ya bunun gibiler hep bilerek yapıyor dedi bagira bagira aynen bu şekilde sonrasinda da sikayet etmistik
- 4 ay
şu an kaç yaşındasın ben asla bu şekilde demem ama arkasından kızarım çünkü zorlanıyoruz
- 4 ay
Çıktı mı işten
Cevap sahibi4 ay19 yasındayım ortaokuldayken olmustu bu olay
- 4 ay
Yaşını büyük yazmışsın hep nakit mi taşırsın?
Cevap sahibi4 ayaşkım arkasından tabiki söylersin sende insansin ben buna bisey demiyorum yukardaki mesajlarda dedim ben kasiyerlerin cebinden cikmasina zaten karsiyim ama onlarin da duzgun davranmasi gerekiyor ve cocuktum yani o dönemde
- 4 ay
Ona hakkı yok zaten ben de karşıyım ona
Cevap sahibi4 ayhesabı cok onceden actigim icin yaşım yanlis gozukuyor hep nakit tasiyorum cunku kartim yok burs kartım var sadece
- 4 ay
Anladım
Cevap sahibi4 aymusteri de kasiyer de duzgun davranmak zorunda o an bozugum olmayinca yakın bi yerdeysem evden kasiyerin odedigi kısmı getirmeye dikkat ediyorum veya arkadasimdan istiyorum ama kasiyer oflayip puflarsa da yapmıyorum yalan soyleyemem kucuklukten travma olustu herhalde
- 4 ay
Ben zaten yüzüne karşı sert çıkışmam hatts yumşararak derim bozuk olursa iyi olur yoksa da kart alıyım diye ama bunu çok müşteri yapınca bozuklar bitince sinirleniyorum
- 4 ay
Hatta
Cevap sahibi4 ayya sizde haklısınız senin gibi yumusak kasiyer olursa canımı yesin yani ben diger turlu kasiyerlere cok sinirleniyorum sizide anliyorum bende donercide calismistim ama bizim karsi dükkan fırındı ordan bozdurdugumuz icin sorun olmuyordu veya donercinin sahibi bozuj parayla geziyordu kendisi bozuyordu direkt
Cevap sahibi4 aysey yapabilirsiniz mesela aksamdan kendi cebinizden 10 tl bozdurun aksam saatlerinde bi dükkanda rahat bozdurursunuz. sabah da musterinin getirdigi paralardan 10 lira alip kendi bozuk paralarinizi kasaya koyun size kolaylik olur. ama lutfen bizede bagirmayin cidden travma yasamistim bi donem mahalle bakkalinw gidemiyodum
- 4 ay
Yüzüne zaten denmez ayıp ama, arkasından diyoz ve azıcık paarsıyla hava basan ve kasayı kitleyen çalışanı oyalayan var
- 4 ay
Seni küçük buldukları için bağırmışlar biz hiç bağırmayız hatta sonra bırakın deriz
Cevap sahibi4 ayaskim ustte de dediğim gibi yani put degilsin sinirlwnip arkasindan sayarsin da soversinde insansin sonuçta yukarıda da sert cikmisim bazi yerlerde ama bu konu baya travmatik oldugu icin yukseldim yani kusura bakma lutfen
- 4 ay
Annen ne yaptı o zaman zaten haklısın öyle yüzüne karşı bir şey demeye hakkı yok
Cevap sahibi4 ayannem yok da babamla aksam olunca markete gitmistik önce kasiyerle sonra oranin müdürüyle konustu sonrada sikayet ettik bi daha da o kasiyeri gormedim ama yuksek ihtimal atilmamistir baska bi subeye gondermislerdir
- 4 ay
Hangi çark etti baban ne dedi kasiyere
Cevap sahibi4 aycalip cirpmamis musteriye bagirma hakkiniz yok zsten karisinizdaki yetiskin bile degil cocuk dedi kadın ozur dilese babam o kadar buyutmeyecekti ozur dilemedi bide inkar etmeye calisti sonra sesler yukselince mudurde geldi babam adliyede calisiyo zaten direkt sikayetci olduk bizde
- 4 ay
Kasiyer ne dedi
- 4 ay
Büyüklere gücü yetmiyeceği içün sana bağırmış hangi market
Cevap sahibi4 ayhaklisiniz ama sesimi yukseltmedim para benim cebimden cikiyor dedi mudurde gelince baktılar kayitlardan
Cevap sahibi4 aya101
- 4 ay
Oranın çalışanları bi değişik zaten
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 554 cevap paylaştı. Normalde ayıptır ama yapanlar parayı bozdurmak için yapar çünkü para bozdurmak yasak işlem olmadan da kasiyer kasayı izinsiz açamaz.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bence hiç ayıp değil ama her zaman da keyifli değil 😄 Kasiyer tarafı yoruluyor evet ama herkesin bozuğu olmuyor sonuçta.
Mümkün olduğunca yanımda ufak para taşımaya çalışıyorum 💸 Ama bozuğum yoksa da gönül rahatlığıyla 100–200 uzatıyorum çünkü para onun için var. Nazik olmak yeterli bence, “bozuğunuz yoksa verebilirim” demek işi yumuşatıyor 😊03 Yorumla- 4 ay
Kasacının bozuğu yoksa ne yapçan?
- 4 ay
Ne
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
12Cevap
4 ayBende kasada 3 tl gibi fiyatlara zaten hiç para almıyom 200 tl verilcekse ona göre ayarlaman lazım kasam hep artıda ona rağmen
04 Yorumla- 4 ay
Beleş mi veriyon
- 4 ay
Aynen 3 5 göz çıkarmıyo 10 tl olsa alırım kolay paranın değeri mi kaldı herkes dağıtıyo
- 4 ay
Necisin
- 4 ay
BİM çalışanı işte
Ben kartla ödüyorum. Toplum içinde nakit para çıkarmak hoş olmuyor.
013 Yorumla- 4 ay
Toplum için de nakit para nasıl hoş olmuyor?
- 4 ay
@kamdu herhalde büyük hocasin da farkli dusunuyosun bagirtma ya
- 4 ay
@Selinkankaben ne
- 4 ay
@Tesettürlübirkız kinaye yapıyorum
- 4 ay
@kamdu bagirtma birader ya uza böyle dusunup görgüsüz olan sensin
- 4 ay
görgü ödeme şekliyle degil üslupla belli oluyo diye biliyorum insan sınıflandırmadan belli gorgusuzlugun 😘😘😘😘
- 4 ay
@Selinkankaben beyden bahsettiğini bile anlamıyorum
- 4 ay
tamamdiiirrr Az önce "3. sınıf insanlar" sınıflandırmasını da ben yapmistim zaten
- 4 ay
tamamdııır 😘
3 liraya bir şey kalmadı ki sigara olmuş 100 küsür lira 200 lira 20 lira gibi aq. d
013 Yorumla- 4 ay
Fotokopi 3 lira veya poşet veya sakız
- 4 ay
Tekli sakız diyorum ya filan noluyor niye bizden olsun gelmeyin o zaman hadeee
- 4 ay
Ayrıca kart daha iyi
- 4 ay
Senin almama hakkın varsa benim de satmama hakkım var
- 4 ay
😂
- 4 ay
Tek sefer de 4 5000 alışveriş yapan var senin 3 kuruşunla mı batacaz
- 4 ay
İşte bu kafada olduğun sürece evet batacaksın. Sürümden kazanma mantığı var. Ve zaten müşteri veli nimettir o üç kuruş kazandıran olmasa açsın sen. O şekilde büyüyorsun cahil. İkincisi çiçeğim bende ailem ile yaşayan adamım bak yemeklik vs hiç bir şeyi katmadan sadece haftalık sigara alışım 2-3 bin tek seferde ahahah Üç kuruş olduğunu nereden çıkarttın? :D
- 4 ay
Toptan alanlar var hadeee
- 4 ay
Kardeş ahraz falan mısın? ahahdsajhdshjds Sen harbi bi b*ktan anlamıyorsun he muhtemelen babanın dükkanı falan orası da sende onu işletecek kafa yok :d Ama ben senin sorununu çözdüm. Sen hala çomar gibi bir kişiye odaklanıyorsun. Olum bana yapan başkasına da yapar keza ben gidip komşuma da anlatcam genelinin ayağı kesilecek müşterinin ayağı kesilecek dediğim şey bu. Anladın? O toplu alanlarda gelmeyecek :d Niye? Çünkü biz sana değil sen bize muhtaçsın aw bu kadar basit. Gider arka sokaktaki marketten alırız. Sen kimsin aw qwejkeqwjk
Yapmamak gerekir, ben yapmıyorum ve özellikle dikkat ediyorum.
00 Yorumla
4 ay3 lira ya bir şey kaldı mı ki. Ekmek bile 15 lira…
02 Yorumla- 4 ay
Fotokopi 3 lira
- 4 ay
İlginç ben olsam uğraşmam. 1000 defa fotokopi çekecek eline 1500 lira geçecek… Aklıma yatmadı 😀
Peki bunu yapmayıp ne yapmalarını önerirsin?
010 Yorumla- 4 ay
Ya bozuk bulundursun ya kart versin ya da başka bir şey daha alsın
- 4 ay
Benim bozuk yoksa ben ne yapayım senin gibi kaç tane müşteri geliyor öyle esnaf esnaf para dolaşıyoruz
- 4 ay
Poşet paralı istiyorsan vereceksin? Eğer bu benim problemim değilse azıcık paranızla insanı ezmeye çalışmayın.
- 4 ay
Ürün 13 Tl ise, verilen 200 Tl üzerine 187 Tl geri vereceksin, bu senin işin. Saçma sapan algılarınızla müşteri ezmeyin. Ben şimdi yarın markete gelsem ve desem ki kasiyerler güler yüzlü olmak zorunda bana hoş geldin desin güleryüzlü olsun desem böyle olmak zorunda mısın? Bu ne kadar etik olur? Böyle bir talebim varsa ben de bir problem olması lazım çünkü benim oraya geliş amacım alışveriş yapıp geri dönmek. Benim böyle saçma taleplerim yoksa senin de böyle saçma talebin olamaz. Esnaf esnaf dolanmak gibi derdiniz varsa, bozuk para bulamıyorsanız satmayın. Yaz etikete ya da kasaya gelen müşteriye söyle " 3-5-10-13 Tl gibi ürünler için Nakit 50-100-200 gibi para kabul etmiyoruz ya almayın ya da yanında başka ürün alın" Bu sizin etik davranışınız olur. Müşteri de almak isterse almak istemezse almaz. Saçma sapan kendi algılarınıza göre etik olmayan sebepler sunmayın Allah aşkına. Zaten kim kasti olarak
- 4 ay
Gitsin rakip firmadan alsın hiç umrumda değil milyarlık alışverin yapanlarda var
- 4 ay
Aynennnnn
4 ayKasiyer misin?
04 Yorumla- 4 ay
Sayılır
- 4 ay
Peki erkekler prezervatif kasadan geçince aklından ne geçiyor )
- 4 ay
Markette çalışmıyorumda ayrıca ne hadsiz bi soru bu
- 4 ay
Hadsiz ise çatla o zaman sordum sonuçta
4 ayPara yoksa ne yapalım öpğcük mü verek
015 Yorumla- 4 ay
😂😂😂😂😂
- 4 ay
Noldu kız
- 4 ay
😀😀
- 4 ay
Komik geldi sadece şu engellediğim ma.. L yorum atmış silermisin
- 4 ay
Silemiyorum kii silme şeysi yok neden engelledin adamı 😂
- 4 ay
Ne diyor göremiyorum boş boş konuşuyor engelle yorumumu kaldır bişey yap
- 4 ay
Tamamdırr rahat ol
- 4 ay
Çok sağol ya engelledim nasıl görüyor bu beni bilmiyorum
- 4 ay
@Hüseyin7210 nasıl rezil etçen
- 4 ay
Noldu ki
- 4 ay
SS ile 🤣
- 4 ay
boş ver boş boş konuşuyor bir halt yiyemez
- 4 ay
İsteği kabul et bi
- 4 ay
Şansını zorlama istersen
- 4 ay
@Hüseyin7210 hayırdır
4 ayAyıp
01 Yorumla- 4 ay
Dmme gelsene
Gizli Üye(30-35)4 ayBeni unuttun iyice ya 😏
03 Yorumla- 4 ay
Kimsin
Cevap sahibi4 ayYazar mısın hatırlatayım sana
Cevap sahibi4 ay?
Gizli Üye(25-29)4 ayYok.
00 YorumlaBilemedim
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Market kasasında 3 lira için 200 TL uzatmak ayıp mı, sizce normal mi 🤔?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler