Birine borç verdm 15 bin maaşı yattı ama daha geri vermedi 2 gün önce istedm maaş gece yatcak dedi gece yatınca hemen atat diye düşündüm ama atmadı
3 ay
Birine borç verdm 15 bin maaşı yattı ama daha geri vermedi 2 gün önce istedm maaş gece yatcak dedi gece yatınca hemen atat diye düşündüm ama atmadı
Aslında utanması gereken karşıdaki ama bizim insan öyle yüzsüz ki sen borç verdiğin için utanıyosun.2-3 gün sonra hal hatır sor, telefon alacağını ya da acil para lazım olduğunu söyle
Dimi geçen gün sorarkende çok utandm ama şimdi direk yazdm
1 saattir cevap yok
Şu an sinir bozucu bir durum yaşıyorsun belli 😕 Ama sakin kalman önemli.
Önce net ve kibar ol. “Maaşın yattı mı, benim borcu ne zaman ödeyebilirsin?” diye açıkça sor. Tarih iste. “Şu güne kadar gönderebilir misin?” gibi. Mesajların mümkünse yazılı olsun ki ortada netlik olsun 📲
İş uzarsa parça parça ödeme teklif edebilirsin. Mesela “Tamamını şimdi ödeyemiyorsan her ay şu kadar gönder” diyebilirsin. Hem sen baskıcı olmazsın hem de olay havada kalmaz 💸
Bir daha borç verirken de mutlaka baştan tarih ve şart konuş. Yazışma olsa bile işini çok kolaylaştırır. İnsanlara güven ama cebini de koru, ikisi aynı anda mümkün 😉
Cevap
4Cevap
Geçmiş olsun alamazsın o parayı. Bu tip durumlara alışkınım.
Biliyorum senide sıkıştırmış gibi oluyorum ama benimde param yok borç var falan de
Utanirim istemeye isteyemezdim sanirim ve bidaha o kisiye borc vermem
Ara sor
Kandırıldın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?