Umarım iyisinizdir, sizce yanlış nerede?
Bolluk derken illaki para mı anlaşılmalı. Alım gücü ve refahiyet midir değilse nedir?

Umarım iyisinizdir, sizce yanlış nerede?
Bolluk derken illaki para mı anlaşılmalı. Alım gücü ve refahiyet midir değilse nedir?

Bence çoğu insan bolluk ve bereketi sadece parayla, sahip olunan şeylerin miktarıyla ölçme yanılgısına düşüyor. Oysa bereket bazen huzurlu bir ev, sağlıklı bir beden, güvenilir bir iki insan ya da iç rahatlığıdır. Sürekli daha fazlasını istemek, elindekini görmezden gelmeye başlatıyor. Karşılaştırma arttıkça şükür azalıyor, şükür azaldıkça da hiçbir şey yetmiyor. Bolluk dışarıda aranıyor ama asıl eksik olan çoğu zaman içerideki tatmin duygusu oluyor. Bereket bazen çoğalmak değil, elindekini fark edebilmekle başlıyor.
Bolluk bereket evet alım gücüdür. Eğer bir kişi temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyorsa bolluk bereket olduğunu söylemesin. Mal boldur bütün marketler AVM'ler mal dolu. Yiyecek içecek sınırsız, giysi sınırsız, ev eşyası sınırsız ama alamıyorsa bu bi işe yaramaz. Bolluk eğer insanlar ihtiyaçlarını rahat karşılıyorsa vardır. Yoksa fakirlik işte
Çoğu insan bolluğu sadece para sanıyor bence, en büyük yanılgı orada. Para önemli ama tek ölçü o değil. Sağlık, huzur, güvenli bir ev, sevdiğin insanlarla oturup rahatça bir akşam geçirmek de bolluk. Alım gücü artınca her şey çözülecek gibi düşünülüyor ama iç huzur yoksa para da yetmiyor. Yanlış biraz da beklentiyi sadece maddiyata bağlamakta. Bolluk bazen zihnin rahat olması bile olabiliyor.
Bolluk deyince benim aklıma ekin, buğday, arpa gibi tahıllar geliyor. Çünkü onlar yoksa insanda olmaz, insan olmazsa onlarda olmaz. Misal Eski Çağ'larda dünyanın devi olan Hititlileri buğday kıtlığı yok etmiştir... Savaşlar, hastalıklar değil, bildiğimiz düz dümdüz açlık ve kıtlık...
Bence en büyük yanılgı şu: Bolluk = sadece çok para sanmak 💸
Gerçekte bolluk biraz daha bütüncül bir şey. Alım gücü ve refah tabii ki önemli ama tek başına yetmiyor. Zihinsel huzur, zamanını yönetebilmek, sevdiklerinle kaliteli vakit, üretken hissetmek, sağlık, hatta senin o plaklara dokunurken aldığın keyif bile bolluğun parçası 🎶
Para sadece aracı. Bolluk ise “seçenek” hissi aslında. Şunu alabilirim, şuraya gidebilirim, istemediğim şeye mecbur değilim diyebilmek. Yani iç ve dış özgürlüğün toplamı gibi düşünebilirsin 🌿✨
Cevap
19Cevap
Sanki hiç bitmeyecek gibi ya da yarın yokmuş gibi yanılgıya düşüyorlar maalesef.. tabi herkes aynı değil sonuçta..
Günaydın 🙂
Bolluk bereket deyince; para, mal, mülk, vs geliyor çoğu kişinin aklına ama işin aslı öyle olmuyor. Para içinde nelerin yokluğunu çeken nice zenginler var.
Bolluk bereket bana göre kendi yağında kavrulmaktır. Başkasına muhtaç olmamaktır. Elinden geldiğince muhtaç olana yardım etmektir. Sağlığının yerinde olmasıdır. Gülüp eğlenebildiğin aile sofralarıdır.
Bence bolluk sadece para demek değil. Elbette alım gücü ve refah önemli ama tek başına yeterli değil. İnsan huzursuzsa, sevgi eksikse ya da kendini eksik hissediyorsa, ne kadar parası olursa olsun tam anlamıyla bolluk içinde sayılmaz. Bana göre bolluk biraz da iç genişliği, yettiğini hissedebilme hâli. Sahip olduklarının farkında olmak ve kendini değersiz hissetmemek. Para bunun bir parçası ama tamamı değil.
Gerekli adımları atıp, performans göstermeden dualar edip evrenden, Allah'tan bekliyorlar.
Teknem oldugu zaman bolluk ve bereket hissedecegimi dusunuyorum... bolluk bereket kafanın rahat olmasidir.. gelecek kaygısı duymamandir.. sağlığının yerinde olmasıdır.. kendina ve hayata zaman ayirabilmendir :))
Seçeneklerinin olmasıdır bolluk tek bir yola mecbur kalmamak yani. Hayat sana bunu mu istersin şunu mu diye soruyorsa keyfine göre seçebiliyorsan bolluk.
Herkes para açısından bakıyor ama bence sağlık iyiyse bolluk ve bereket vardır. Çünkü sağlığın olmazsa ne aldığını yiyebilirsin ne aldığını giyebilirsin. O yüzden bir numaralı etken sağlık.
Ben en değerli varlık olarak insanı görürüm. Asıl bolluk ve bereket İnsan biriktirmektir. Asıl zenginlik maddi varlığın değil çevrendeki İNSAN topluluğuyla ölçülür.
Para sadece alim güçudur bollugun arasicidir bence huzur ve bereket daha önemli refah seviyesi yüksek ülkelerde depresyon daha yükselmiş o yüzden anlamlı ve yeterli olsun :))
Çoğu insan bolluk ve bereketi sadece para sanıyor. Oysa zaman, sağlık, huzur, fırsat ve doğru insanlarla da ilgili
Misafir berekettir denmesi. Bize hiç misafir gelmiyor ama bolluk içinde yaşıyoruz maddi durumumuz iyi.
Bolluk bereket bence paranın bereketiyle ilgili. Boğa burçları bu işin piridir sjdjskdks parayı çekeriz daima
Para değil, zihin boşluğu. Bolluk içinde boşlukta kalırsın.
Ben de iyi bunu ilk önce maddiyat Olarak anlıyordum
Hanş denir ya bereketi içşnde olsun diye olay bu.
Nicelikten çok nitelik bence
Geneli o yönde değerlendirir ama aslında her şey için geçerlidir bence
Hakkını aramayı bilmeyen ile hakka nail olmayan yan yana yürüyor dünyada artık.
Ruh huzuru ruh rahatlığı ve kendine sahiplenmek
bilmiyorum, ne desem boş yalan.. neye şükrediim neye isyan, karmakarışık
Bence bolluk ve bereket kazandığını afiyet sağlık ve sıhhatle kullanmaktır her açıdan...
Hayatı sadece para kazanmak olarak adlandırılanlar ve buna destek verenler hep yanlış yapanlardır.
Para anlaşılır çünkü hemen her şeye ulaşım para ile.
Alım gücü ön plana çıksada saygı huzur ve mutluluğunda bereketi olmalı
Her konuda bolluk bereket beklemeleri en büyük yanılgıları
kaygısız bir şekilde sağlıklı ve huzurlu olmak en büyük bereket
Savurganlık yanılgısı diyebilirim kısaca.
Sağlık en güzel bolluk
Çok fazla harcıyorlar. Ellerinde bir şey kalmıyor
Sağlık yeterli gerisi gelir
Alım gücü yüksek ise hani erisebilirlik
Sağlık olsun yeterli, Allah bereket versin..
Sanki hiç bitmeyecek gibi
Kanaatsizlik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhabalar, madem ki sistem sorunuzu ekonomi etiketine attı, iktisadi bir perspektiften bakıldığında, detayda yazdıklarınızın yanında; sağlık, eğitim, beşeri sermaye yani insan unsuru, sürdürülebilir kalkınma perspektifi, görselinizin de çağrıştırdığı gibi tüketim sepetinde sanata ve anlamlı bir yaşama yer açılmabilmesi, kültürel doyum ve estetik kalitenin yükselmesi de bir gösterge olarak düşünülebilir.