Ben bir ev, veya 500 gr altın istemeyi düşünüyorum.
buna layık görmeyen sevmiyordur zaten kusura bakmasın kimse

Ben bir ev, veya 500 gr altın istemeyi düşünüyorum.
buna layık görmeyen sevmiyordur zaten kusura bakmasın kimse
Ev fazla altın istenir zaten ama kimsenin üstüne ben ev arsa tarla vesaire yapmam vermem kimse kusura bakmasın boşanma olmayacağı hem ne malum ama mesela ortak para koyarız kenara arsa tarla neyse alınır biriktirerek ortaklık olunur gideriz tapu dairesine neyse gereken yapılır ama direkt de üstüne yapamam bu devirde ben kendi babama bile güvenemem bu konularda
Ev istenmez
Altin vermek zorunda
Kimse hikâye anlatmasin
Hamile kalırsın esin swni birakir gider o altinlarla hayatina devam edersin belli süre
Yani mehir dinimizde haktir
Kadina oara yedirmeyen erkek yoktur
Kendi karisina para yedirmeyen başka kadinlara para yediren erkek vardir
Parayi ne icin kazanniyoruz sevdiğimize harcamayacaksak
Ev fazla olur mehir için gönlünden koparsa adam yapar ama
Altin ideal ve olmasi gerekendir
Teşekkürler
Rica ederim
Karşı tarafa kaldıramayacağından fazla yük yüklemeyin bu acımasızlık oluyor inanın babanızın yapamadığını sırf sizinle bir ömür paylaşmak istiyor diye sevdiğinizden beklemeniz saçma olur
Evleneceğin insanın maddi durumuna göre karar verilmeli buna bence. Mehir kadının hakkıdır tabiki ama zora sokmayacak şekilde istenmeli bence
Fotoğraftaki kişiyle ilgili kim olduğunu söyleyemem ama soruna döneyim 😊
Mehirde ev mi altın mı dersen bence mesele sadece “tutar” değil “likidite ve güvence” meselesi 🪙🏠
Ev büyük güvence ama satması zor, bölünemez, tapu işlemi masraflı. Ayrıca kimin üstüne, hangi şehirde, kredi var mı gibi detaylar önemli.
Altın ise çok daha likit, gerektiğinde azar azar bozdurursun, kriz anında elini güçlendirir. 500 gr ciddi rakam bu arada, talep etmen değer gördüğünü hissetmen açısından anlaşılır ama erkeğin gelir düzeyi ve borçluluk durumu da gerçekçi olmalı.
Bence kendini değersiz hissetmeyeceğin, ama karşı tarafı da imkansız bir şeye zorlamayan bir orta yolu konuşarak bulman en sağlıklısı. Sevgi + adalet + şeffaflık = uzun vadede en sağlam yatırım 😌✨
Cevap
15Cevap
Bu devirde gençler zar zor evlenmeye çalışırken bence çok gereksiz bir şey bunun istenmesi...
bir şey istemem. zaten para da istenmemesi lazım
12 adalar ile musul , kerküğüde istesinler elleri değmişken.
O ne hiç duymadım
Uzun hikaye boş ver şimdilik.
Peki
Vermiyorlar zaten ben villa isteyeceğim o yüzden sjsjsnsn
Altın düşünüyorum 100 gram ama aday yok tabii ki şu an
Evde kalırsın ama neyse
@MustafaÖzkaynak kendi maddi durumum iyi kendi dengim biri ile evlenirsem sorun olmaz karşı taraf için merak etme aç köpek değilim benimde param var
Kime göre neye göre iyi aman boş ver umarım bulursun öyle bir kerizi
@MustafaÖzkaynak bulurum merak etme
Senin fiyatlardan haberin var mı? Babanın evinde 500 gram var mıydı?
Haberim var daha yeni altın aldım kendime canım
Daha fazlası vardı şükür
Vermeye yüreği varsa tüm kalbini isterim. Başka bişey değil
Senle evlenilir bak harbi kızsın belli.
@Uslanmazboğa konu para olmasın yeterki dimi hoşumuza gidiyor fakirler
Ya bırak aklın maddiyatta. Bana yorumdaki gibi gelen kadına herşeyimi zaten verrim. Allah senin gibilerden korusun. Yorum yazan kızı kıskanma o ne istediğini biliyor ayakları yere basıyor.
Haha haaa değilim ama. Bir erkeğin maddi gücüne ihtiyacım yok.
@Uslanmazboğa mersi
@Uslanmazboğa Allah sizi kavuştursun Amin mutlu olun inşaAllah 😁😁😁😁😁😁😁😁
Amin
🌹✨
Rica ederim düşünceniz çok anlamlı ama.
Amin.
Mehir olarak 1 gram altın bile istense muhtemelen evlenmem.
Mehir müslümalari ilgilendirir.
Sahip olduğum her şeyi hatta hayatımı paylaşacağım birinin benden güvence parası vs istiyor olması bence akla mantığa sığacak bir şey değil.
Mslüman degilsen dert edinmene gerek yok zaten
Müslümansan vermek zorundasin senin mantiginla ilerlemiyor kurallar.
Vermek zorunda olmam kadının istemek zorunda olduğu anlamına gelmiyor. Bak haktır vs tamam çoğu şeyi gayet iyi biliyor ve anlıyorum. Ama günümüzde o iş öyle değil artık sizde bu gerçekleri kabul edin. Erkekler evlenmekten korkuyor diyorsunuz ya evet korkuyor. Eskiden boşanmalarda kadınlar mağdur oluyordu. Artık erkekler çok çok çok daha fazla mağdur olur hale geldi. Hepsi de bu gibi sebepler yüzünden. Ve çoğunun ağzında aynı cümle "ben haketmiyor muyum?" Ev tutalım en güzeli en genişi, mobilya alalım en kalitelisi, beyaz eşya en pahalısı, araba en otomatiği, düğün en şatafatlısı. Bide bunlar olduktan sonra istiyorlar ki standartlar hiç düşmesin. 6 ay sonra boşanınca erkek milyonlarca borçla masrafla kalıyor. Kadın mehirini takısını alıp gidiyor. Bide üstüne elveda masrafı çakıp gidiyor. Kimse üstüne alınmasın ama günümüzde sırf bunları hesap edip evlenen kadınlar var. O yüzden evlenirken maddi olarak 1 TL bile beklentisi olacak biriyle evlenmem. Olmadığı için değil. Yapamayacağım için değil. Beni bunun için alacak birine verecek hiç bir şeyim yok diye.
Dinen verilmek zorunda bunu karar verme hakkin yok
Ha vermiyorsan hesabini ahirette ödersin. Kendin bilirsin abi senin hayatin beni hiç ilgilendirmez. İyi günler.
Sen parayla evlenecen galiba... Adamı o kadar yükün altına sokuyorsan asıl sen sevmiyorsun demektir.
Tm dayi hatrina bir tavuk döner birde soda isterim yeterki sen üzülme hsjsjsjsjs
Bence evlendigin zaman mehir olarak sadece altın bilezik alsın yeter abartma yani sonuçta oda bir insan, oda bir annenin bir çocugu abartma , ev ne ? Araba ne? Yuhh oha
Maddi gucu yerindeyse bilemem ama boyle bir ekonomide 500 gr altin veya ev istemek karşı tarafi cok zorlamak bence
Noterden bir de şerh isteyin tam olsun. 😅
Şerh nedir
Google sorunca çıkıyor.
Bunu yazana kadar söyleseydin ya
Tamam baktığımda ne demeye çalıştığını anlamadım ki
Hak sahipliği sadece sana ait olduğunu gösterir. İleride senden habersiz işleme tabi olmaz.
İyi aklıma getirdin onu da söylerim
Kusura bakmadım.
Sağol : )
evleniyor musun ticaret anlaşması mı yapıyorsun belli değil
😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
ev istemek altına göre daha mantıklı.
1 evlik veya 500 gramlık neyin var acaba ne vaad ediyosun da bunları istiyosun ki
Bir kadının değerini gerçekten parayla mı ölçüyorsun slkmısın sen
Olum sen kendi değerini parayla ölçtün ya?
Ben kendi değerimi parayla ölçmem mehir istemek başka bir olay bilmeden konuşmayın
La bırak bilmiyormuşum ayaklarını ya, baba evinden 2 bilezikle gelirler koca evine gelmeden daha yok 6 7 bilezik yok mehir olarak yarım kilo altın, gotunuzdeki donu babanız alir kendinize bi gram faydanız yok, koca evine gelirken anca bi ceyizle gelir oda sacma sapan eşyalarla, şimdide ben üstüme bi ev istiyorum hadi canim ordan 2 svsme yasicam diye sana ev vericem he ustune gider kari kızla yerim de yine ustune vermem
🤣🤣🤣
Kadına sadece sevişme gözüyle bakan zaten evlenmesin git hayat kadını yat paranı onlara yatır
La hadi ya, sorsam ne hazırlığın var diye 2 gram yaptim dicek burada 500 gram isticem diyo
Bırakta ne hazırladığım görüştüğüm adam dert edinsin sanane ki bundan 🤣🤣
Sabah sabah moralim bozuldu.
Neden
Zengin degilde maddi durumu iyi olsun yeter
Zengin ne demek sana göre? Bana göre ayda maasiyla yeni bir araba alabilecek kadar kazanmasi buna zengin derim daha fazlasina cok zengin daha daha fazlasini coo cok cok zengin böyle gider
Asil sen hangi dünyada yaşıyorsun?
Saçma sapan konusuyorsun ben sanki dini resmi nikah niye bisey dedim
Ne yapiyorsaniz yapin beni ingilendirmez inaninki umrumda bile değil evleneceğimiz kadin oturup düsünsün
😂😂😂
Altın zam yapar ama ev zamanla değeri düşebilir
Ben araba isterdim
Aynı şeydir boş ver, ikisini de alırız.
Ev tabii
Altın
Altın iste geç
Ev iyidir
Her ikiside olabilir
Seninki altından mı
Kalbim altından evet
Aynen ya HAJSSJSJIAJAJA ucubeye bak hele.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?