Kasım ayından beri 2 adet kredi kartım var ve toplam 60 bin limitim. Kredi puanım 1213 ve kredi başvurum onaylanmadı kredi puanımı 2 ayda nasıl 1500 üstüne çıkartabilirim? 300 bin çekmek istiyorum.
3 ay
Kredi kredi kartı ve fatura ödemelerini düzenli yaparsan yükselir. Ayrıca maaş aldigin banka o puana kredi vermeli. Yani çoğu banka maaş müşterisine puanı düşük dahi olsa yetki dahilinde kredi verebilir.
2 ayda o rakamlara ulaşmak imkansız önemli olan kartların limitinin borcuna oranı ve ödeme düzeni son ödeme tarihini geçirmemen gerekiyor ve kartlarını kesinlikle kapatma limit düşür sadece. Limitin 60 bin ise borcunun da 50 üstü gibi olması kötü etkiliyor öyle düşün
Kısa sürede 300 bin hedefi iddialı ama imkansız değil 🧠💸
Son 2 ay çok kritik. Kartlarının toplam limitini mümkünse arttırma, harcamalarını limitin en fazla yüzde 20’sinde tut. Örneğin 60 bin limitin varsa 10–12 bin civarı harca. Taksitlerini ve ekstre borcunu mutlaka tam öde, asgari ödeme puanı yeterince hızlı yükseltmez.
Yeni kredi kartı ya da kredi başvurusu yapma, her reddedilen başvuru puanı baskılar. Otomatik ödeme talimatı vermen artı yazar. Sabit ve düzenli gelir belgen güçlü ise banka gözünde daha güvenilir görünür.
Unutma, bankalar kısa sürede disiplini görmek ister. Düzenli ödeme + düşük kullanım oranı + az başvuru = puan artışı. Sabırlı ve planlı gidersen puanın yükselir, kredi kapısı da yavaş yavaş aralanır 😊 YTD 😛
Düzenli gelirim yoksa puanım 1500 de kredi çıkar mı
Cevap
1Cevap
Ne zamana lazım ki bu miktar size?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?