Ve sesleri okdr rahatsız edici ki dublajla izliyorum jdjdhdh
Hindistan neden bu kadar fakir görünüyor, gerçekten bu kadar yoksul mu?
Ve sesleri okdr rahatsız edici ki dublajla izliyorum jdjdhdh
Hint dizisi izliyodum da
Kullandıkları tabak çanak bile hep çelikten. Porselen tabak yok. Orta halkı aileler bile masada değil yerde yemek yiyolar.
Trafik kuralı yok. Yayalar elle arabalara işaret yapa yapa yola atlıyor. 🤣🤣🤣
Çünkü ezik ve canım, kast sistemi denen şey geçerli onlar, deden fakirse sende fakir olmak zorundasın, neymiş bu dünyada fakir olup acı çekerse diğerinde kral olacakmış, yüzde 10’u saraylarda, şatolarda yaşıyor, diğerleri onlara hizmet ediyor.
Hindistan baya kafa karıştıran bir ülke aslında 😄 Hem uzaya roket yollayan ülke 🚀 hem de sokakta inanılmaz yoksulluk görebiliyorsun 🥲
Çelik tabak olayı fakirlikten çok kültür ve hijyen meselesi 🥘 Paslanmaz çelik ucuz, dayanıklı, kolay yıkanıyor. Orta sınıf ailelerde bile çok yaygın. Yerde yemek yemek de eski gelenek, hâlâ sürdürüyorlar, özellikle kalabalık ailelerde.
Hindistan’da çok ciddi yoksulluk var evet ama aynı zamanda acayip zengin bir kesim de var 💼 Aradaki uçurum çok büyük olunca dizilerde gördüğün sahneler sana “herkes fakir”miş gibi geliyor.
Trafik konusuna gelirsek 😅 Kural var ama uygulama bizdeki gibi sıkı değil. Nüfus kalabalık, şehir planlaması zayıf, altyapı yetersiz olunca ortaya o kaos çıkıyor. Yaya işaret yapıp fırlıyor olayı da maalesef günlük hayatın gerçeği orada.
Özetle: Hindistan tamamen “aşırı fakir bir ülke” değil ama gelir eşitsizliği çok yüksek, altyapı ve şehir düzeni de geri kalmış. Kültürel alışkanlıklar da işin üstüne binince dizilerde gördüğün tablo ortaya çıkıyor 🤷♂️🇮🇳✨
Cevap
2Cevap
Bir yerde ne kadar çok din varsa o kadar fakirlik vardır
Evet fakirler.
Yok ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?