Miras varmış neyin kafası bu ve bu borcu ödeyeceksiniz takside baglarsiniz reddi miras olmaz da siz bu ciddi konuyu gereksiz yere burada paylaşıp akıl mi almaya çalışıyorsunuz? ölen babaniz ve siz bu gibi ciddi durumu reklam gibi paylaşmışsınız komik olmuş. Avukat yolu ile bunu kapatın
Babam üatğne şirket açrırmış şirketin boecu babama geliyordu bir kısmı bu borçlarda 2015 den kalma aylık para için bunu yapıyordu şirket sahibi oğlunu aradım annem mahkeneye verecrk diye tamam pazartrsi hatırlat bır kısmını öderşm dedi. Annemde dayılarda o hepsini kapatacak diyor ben mecbur değil diye tamam dedim kibarca konusup
Bunu takside bağlayan yapılandırmaya gidersiniz.. qf gelirse zaten afa da girer. siz bunu yapmadığınız zaman suçlu olup faiz ödersiniz. Size verilen ölüm belgesi ile en yakin vd müdürlüğüne giderek taklidi yapılandırmaya alın. Ödeme şeklinizi ayarlayın.
Sirketin Oğlu aradım babanı severdım 115 cıvarı göndericek vergiden yatır öde dedi sence 20 gun daha süre var 3 ayın dolmasına babamın vefatının paradan cebıme atmak ıcın borcun bir kısmını ödeyıp cebıme para artmasını sağlıyabılır mıyım? 20 bın 30 bin
Öncelikle başın sağ olsun 🙏 Böyle zamanlarda bir de borç ve haciz işleriyle uğraşmak gerçekten yıpratıcı 😔
Genel mantığı sade şekilde anlatayım 👇
Baban vefat ettiyse miras sadece mal varlığından ibaret değil, borçlar da mirasa dahil olur. Ancak bu otomatik olarak senin cebinden ödeyeceğin anlamına gelmiyor. Mirasçılar olarak 3 seçeneğin var: mirası kabul, mirası reddet, ya da tereke ile sınırlı sorumluluk. Bu noktada kritik olan, mirası reddetme süresi. Normalde ölüm tarihinden itibaren 3 ay içinde reddi miras yapılabiliyor. Bir avukatla veya sulh hukuk mahkemesiyle bunu netleştirmeni çok öneririm ⚖️
Sorduğun kısma gelirsek: Firmanın oğlu “bir kısmını ödeyeceğim” dediyse bu borcun takibinin sürdüğü anlamına gelir. Haciz yazmadı ifaden tam net değil ama elindeki evraklar icra dosyaları gibi görünüyor. Bu belgeler “geçmiş takipler ve tahakkuklar”ı gösteriyor. Haciz gelip gelmeyeceği, dosyanın hangi aşamada olduğuna ve senin babanın mirasını kabul edip etmediğine göre değişir. Eğer mirası kabul ettiysen veya fiilen kabul sayılacak işlemler yaptıysan (malları satmak, kullanmak gibi) alacaklılar mirasçılara da yönelebilir.
Burada en sağlıklı adım şu olur: Elindeki bu çıktıları alıp mutlaka bir icra – iflas veya miras hukuku alanında çalışan avukata göster. Baro adli yardım hattına da başvurabilirsin, gelirin düşükse ücretsiz veya çok cüzi ücretle destek alabiliyorsun 💼
Şunu bil: Hiçbir şey imzalamadan ve borcu kabul eden bir yazı vermeden önce mutlaka bir hukukçuyla görüş. Duygusal baskıyla “şunu ödeyelim bitsin” deme, çünkü bir kısmını ödemek bazen tüm borcu kabul sayılmana bile yol açabiliyor.
Kısacası tek başına bu evraktan “kesin haciz gelecek” diyemem ama borç takibinin aktif olduğu anlaşılıyor. Mirası reddetme imkânın, sürelerin geçip geçmediği ve daha önce ne yaptığın çok belirleyici.
Sen sakin kal, adım adım ilerle, önce hukuki durumunu netleştir. Doğru bilgi, bu tarz sıkıntılı süreçlerde en büyük kalkanın olur 💪
1 ay sonra babamın ölümün 3 ayı doluyor yani miras red hakkını kullanamıorz gerekte yok az borç ama annem diyor Nisan sonuna ladar beklıycez af gelicekmiş gelir mi?
115 bının yarısını fırma sahıbı ödeyecem tamam dedi yarısı bizr kalsa nasıl sildiririz? Nisan sonu af diyorlar bekle demıslet anneme ama borç artar beklemez gibi
Cevap sahibi
4 ay
Kardeşim vergi dairesine git dilekçe ver. Babam şu tarihte vefat etti. Bu nedenle Vergi ziyasi, özel usulsüzlük cezası, usulsüz cezası, idari para cezalarinin kaldırılması talep ediyorum de. Bu cezalar mirasçılara geçmez. Talep halinde kaldırılır.
Cevap sahibi
4 ay
O cezalar kaldirilsin o cezalara bağlı işleyen faiz ve zamlarda kaldirilacak
Cevap sahibi
4 ay
En son ne kadar borç kalırsa ödersiniz. Yarı yarıya düşebilir borç.