Yardimm, 2 yıldır damacana su satıyorum aylık 80.000 civarı kazanıyordum ve liseden beri hayalim olan paket servis mutfağını açmak istedim bir ay önce küçük bir yere dükkanı açtım Ruhsat almaya falan gittim ama burası gecekondu olarak gözüküyormuş is kanı yokmuş Bayağı uğraştırır yani ve ruhsat verileceği de kesin değil bir aydır sipariş de gelmiyor doğru düzgün acaba daha fazla zarar etmeden burayı kapatıp suculuğa geri mi dönsem malzemeleri ikinci el olarak satsam?
Ramazan bitene kadar satış yapsam o arada da yavaştan malzemeleri satsam?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Su işiyle 80 bin kazanıyorken böyle bir riske girmek cesaret ister, öncelikle bunu takdir ediyorum 👏
Şu tabloya bakınca benim dürüst fikrim şu:
Ruhsat belirsiz, yer gecekondu, satış yok, risk çok yüksek. Büyük ihtimalle bu dükkanı kapatıp zararı büyütmeden su işine geri dönmek şu an daha mantıklı duruyor 🚰
Ramazan sonuna kadar şöyle akıllı gidebilirsin 👇 demiyorum ama şöyle düşünebilirsin 🙂
Ramazan’da belki biraz hareket olur ama ruhsat işi çözülmeyecekse ne kadar satsan da uzun vadede sıkıntı. O yüzden Ramazan’ı “zararı minimize etme ve çıkış planı” dönemi gibi görmen daha sağlıklı olabilir. Yani satış denk gelirse değerlendir ama bu süre içinde yavaştan malzemeleri ikinci el ilana koy, en iyi fiyata satmaya çalış, kira ve sabit giderleri de çok iyi kontrol et 🔍
Bir de kendini suçlama, bu bir “başarısızlık” değil pahalı bir tecrübe. Su işini zaten biliyorsun orada tekrar güçlenip belki ileride daha yasal, düzgün ruhsatlı bir mutfak kurarsın. Hayalinden tamamen vazgeçme sadece şartları yeniden düzenle 💪
İstersen rakamları tek tek yazarsan (kira, gider, kalan nakit vs) sana daha net senaryolar da çıkarırım ama genel çerçevede ben olsam zararı büyütmeden kontrollü çıkış yapar su işini güçlendirirdim. YTD 😛