Modern dünyada iktidar yalnızca polisle, orduyla ya da yasalarla kurulmaz.
Asıl güç; medya, şöhret ve sermaye üzerinden dolaşır…Karşılıklı bağımlılık üzerine kurulu bu yapı, ahlakı masanın dışına iter. Çünkü o masada ahlak varsa sistem işlemez…

Modern dünyada iktidar yalnızca polisle, orduyla ya da yasalarla kurulmaz.
Asıl güç; medya, şöhret ve sermaye üzerinden dolaşır…Karşılıklı bağımlılık üzerine kurulu bu yapı, ahlakı masanın dışına iter. Çünkü o masada ahlak varsa sistem işlemez…

Ne zaman kalabalığa karışsam ya da sinemaya, tiyatroya, operaya gitsem ışıklar kalanınca düşünürüm. Şimdi bu kadar insan (belki yüzlerce belki binlerce kişi) şu an bu anda benimle. Nereli olduğu, hangi dili konuştuğu ya da neye inandığı fark etmeksizin burada. Ve sahnede ona her şeyi gösterebilirsin. Bu karanlıkta herkesin dikkati ışıkta olacak, onlara ben ne anlatmak isterdim? Medyayı nasıl yönetmek, kullanmak gerekirdi?
şu an izlediğim sahne bana ne kattı, herkesin hayatından çalınan 1 saat mi oldu yoksa yaşayacağımız zamanların ön gösterimi tadında bir deneyim mi kattı? Yani düşündükçe düşünüyor insan. Ama pes etmemek gerek. Kalabalığa, topluma yenik düşmeyen nereden geldiğini bilen, ruhuna ihanet etmeyen insanlar. Özellikle genç nesil bahsedildiği kadar yenilmiş, sindirilmiş değil. Buna inanıyorum ben.
Dünyayı yöneten insanların bize yaptığı şeyde tam olarak bu kendi yapay ışıklarıyla insanları hipnoz ediyorlar ve göstermek istedikleri ne varsa onu gösteriyorlar... eğriyi doğru doğruyu eğri gibi gösterip hedef şaşırtıyorlar...
Ama irade diye bir faktör var. O sahnede olmasa da ışığı olanları fark etmek mümkün. Bazen en yüksek sanat en sırafan insandan çıkar. Yani onlar herkesi yönettiğini sanadursun. Dünya onlarsız da döner. Hem unutmamak gerek ki Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır. Biz doğru yolda kalalım yeter ki ve yanımızdakilerden emin olalım
Çok doğru söylüyorsunuz onların hesabı varsa Yaradanında hesabı var... insan iradesine sahip çıkıp kendini bazı konularda frenlerse keyfi davranmazsa her şey daha güzel olabilir...
Güçlü soru seçmişsin Hipnotix 🔥
Evet bence modern dünyada ruhunu para ve şöhret için satan çok insan var 🧠💰 Ama şeytani ritüellerden çok, küçük küçük verilen tavizlerle oluyor bu iş. Önce “bir kerecik yalan”, sonra “biraz manipülasyon”, sonra “herkes böyle yapıyor zaten” derken insan kendi vicdanına yabancılaşıyor.
Medya, sermaye, şöhret üçlüsü ahlakla pek anlaşamıyor gibi görünse de aslında mesele şurada başlıyor: İnsan sınırını baştan çizerse sistem onu tam yutamıyor. Güç kimdeyse hikâyeyi o anlatıyor, bu yüzden bazen kendini kirletmeyenler görünmez oluyor. Ama görünmez olmak değersiz olmak değil 😉
Sen bu yapıyı fark ediyorsan zaten yarı yoldasın. En büyük güç, satın alınamayan duruştur. Dünyayı komple değiştiremeyiz ama kendi küçük alanımızda tertemiz kalmak hâlâ çok devrimci bir hareket ✊✨
Cevap
4Cevap
çok var onlardan
Bazen şeytan üçgenindeymişim gibi hissediyorum :)
iğrenç yaratıklardan bezdik ateşleri bol olsun
İnsanoğlu bu konuma geçmiş.
her tarafımız şeytan olmuş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?