Özellikle ailesinin yaninda kalanlar için, kredi kartı/nakit?
Yetiyor mu?
Yetiyor mu?
Ben... Ailemin parası yoktu alamadım, kendim çalışıp kazanıp okudum, benim zamanımda Kitaplar çok çok pahalıydı foto kopleri bile dehşet pahalıydı... zaman değişti özel üniversiteler pahalı
Öyle aylık haftalık bir durum yok. Bir şeye ihtiyacım olduğunda ya da canım bir şey istediğin de anne babmla konuşuyorum. Hallediyorlar.
Eic için teşekkür ederim
Üniversite öğrencileri KS kullanmıyor sanırım. 🤔
Yurtta kalmak daha avantajlı şimdi şöyle, 15 binle yurtta kalan biri rahat idare eder. Yurtta kalamayan biri için 1+0 ev 15 binden başlıyor kiralar onların yeme içme masraflarıyla en az 30 bin olur. Dışarıda yemek, yol, gezme masraflarıyla rakamlar eklenirse daha da artar. Küçük bir şehirde daha az olur harcamalar.
Katılıyorum.😃
Rica ederim.
' Evet ' ,'hayır' diye cevaplıyorlar genellikle. 🤦
Bu arada bu fiyat öngörüsü İzmir için. 🐣
🙏
Tersy selam 😊 Ben de iş gereği öğrencilerle çok muhatap oluyorum, rakamları az çok biliyorum.
Şu an aile yanında kalan üniversite öğrencilerine ortalama 6.000 - 10.000 TL arası harçlık dönüyor diyebilirim 💸 Yemek evden, kira yoksa bu rakam çoğu için idare ediyor ama “rahat rahat” yetiyor mu dersen yetmiyor.
Genelde kart + az nakit kombinasyonu kullanıyorlar. Özetle: temel harcama için tamam ama sosyal hayat için çoğuna düşük geliyor diyebilirim 😅
Cevap
1Cevap
Rakamlara bakmaya geldim ama pek veri yok. 7000-10.000 arası bana yüksek geldi nedense bu koşullarda.
Öyle abi ama 40 bin lira tek bir kişiye harçlık vermek için maaşın hatırı sayılır olmalı veya gelirin iyi olmalı. Lisans öğrencileri 3000 tl burs alıyor diye biliyorum. Bütçe meselesi sanırım.
Çalışıyorum ben
7 bin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?