İşletmede ivedilikle baskın denetim yapılmasını,
7 yıllık kayıt dışı sürecin ve tüm çalışanların sigorta durumunun geriye dönük incelenmesini,
Ruhsatsız alkol sunumu nedeniyle gerekli mühürleme ve idari para cezası işlemlerinin uygulanmasını,
Şahsımın ödenmeyen ücret ve sigorta haklarının iadesinin sağlanmasını saygılarımla arz ederim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şikayetini kesinlikle ciddiye alırlar 👍
SGK’ya sigortasız çalışma için, Çalışma Bakanlığı’na da mobbing / usulsüz işten çıkarma ve ödenmeyen ücret için başvurabilirsin 💼
CİMER üzerinden detaylı anlat, tarihleri ve mümkünse isimleri yaz. İşyeri denetime girebilir.
Alkollü satış için zabıtayı araman da doğru hamle 🍺🚫
Hak ettiğin parayı almadan konuyu bırakma, hakkını aramak çok normal ve doğru bir şey 💪
Yazdığım şikayet metni
Kayıt dışı istihdam, 7 yıllık sistematik sigortasız işçi çalıştırma, işçilik alacaklarının ödenmemesi ve ruhsatsız alkol sunumu hakkında ivedi ihbar bildirimidir. İşletmede halihazırda benimle birlikte 2-3 personel daha sigortasız olarak çalıştırılmaktadır. Edindiğim bilgiler ve gözlemlerim doğrultusunda, bu işletmenin açık olduğu son 7 yıl boyunca yüzlerce kişiyi sigortasız çalıştırıp işten çıkardığı, bu durumun bir işletme politikası haline getirilerek kamunun büyük zarara uğratıldığı sabittir. Çalıştığım süreye ait son 2 günlük ücretim tarafıma HENÜZ ödenmemiştir. Maaş ödemelerinin bir kısmının elden yapılması suretiyle vergi kaçırıldığı ve kayıt dışılığın gizlendiği şüphesi mevcuttur. İşletmenin geçerli bir alkol satış veya sunum ruhsatı bulunmamasına rağmen, işletme içerisinde bazı günlerde alkol tüketimine izin verilmekte ve sunum yapılmaktadır. Bu durum hem belediye mevzuatına hem de asayiş kurallarına açıkça aykırıdır.
İşletmede fiilen çalıştığımı kanıtlayan, iş başında çekilmiş fotoğraflar, videolar vs mevcuttur. Ayrıca işletmenin geriye dönük kamera kayıtları incelendiğinde bu usulsüzlükler açıkça görülecektir.
İşletmede ivedilikle baskın denetim yapılmasını,
7 yıllık kayıt dışı sürecin ve tüm çalışanların sigorta durumunun geriye dönük incelenmesini,
Ruhsatsız alkol sunumu nedeniyle gerekli mühürleme ve idari para cezası işlemlerinin uygulanmasını,
Şahsımın ödenmeyen ücret ve sigorta haklarının iadesinin sağlanmasını saygılarımla arz ederim.
Metin gayet net ve güçlü olmuş 👍 Birkaç küçük ekleme öneririm sonra gönder gitsin 💪😎