5 ayMaddi konulardaki karşılıklı alışveriş ilişkinin başlarında da olmuştur büyük ihtimal ile. Şikayetçi olabilecek kadar tavrın net olsa, nişanlılığa kadar gidecek süreci kendinde bulmazdın sanırım soğurdun belki.. Demek ki; her zaman vermemezlik yapmamış.. Soruna gelelim; sıkışık olabilir, borç verecek ekonomik gücü kendinde bulamamış olabilir.. kendisine geri ödeyeceğini bilip belki de senden almayacağı için daha da sıkışmaktan endişelenmiştir. Yani borç vermedi; ne yapmam gerekiyor diye sorman da garip. En iyi sen tanıyorsun kendisini cimri olduğunu kestirmişsen veya yardımlaşma kıstası altında kendisini bencil olarak nitelendiriyorsan devam etmemeliydin.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
5 ayÖncelikle yorumlardan rezillik akıyor, bilmem erkeğin görevi, bilmem şu bilmem bu. Hem bu şekilde konuşursunuz hem de Türkiye neden gelişmiyor diye ağlarsınız. Neden acaba? Soruna gelirsem.. Gözden çıkaracağı parası yoktur belki de. Şimdi şöyle bir durum var, siz sevgili de olsanız nişanlı da olsanız fark etmez, aranızdaki ilişki ciddi ise eğer erkek para veriyorsa, sana geri ödemen için para vermez, sen vermek istesen de zaten almak istemez. Bizzat verdiği parayı unutur ki, ekonomik sıkıntılar çektiğinde bile söyleyeceği zaman aklına senin: ""biz nişanlıyız, evleneceğiz zaten paranın lafını mı yapıyorsun"" diye söyleneceğini düşündüğü için verdiği zaman almak için sormaz bile.
10 Yorumla
5 ayBen olsam verirdim … Ya bence nişanlılık evresi önemli bir evre ve maddi sorumlulukları almak açısından da doğru bir yer olduğunu düşünüyorum... Sonuçta evlendiğinde senin hayatın sanal diyen kişi maddi olarak da senin sorumluluğuna alıyor... Haliyle şimdiden asla nişanlığı da bu başlaması gerekiyor yani doğru zaman olduğunu düşünüyorum
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayYorumlarının hepsini okudum. Seni sevmiyor. Şu betalığı bırak istersen. Biraz kişisel gelişim videoları izle. Erkeğin görevi nedir kadının görevi nedir vs. Kuru kuru seviyorum demekle olmuyor. İlerde çok pişman olursun. Sana değer verecek biriyle ol. Başkasını bulamam kafasından çık. Erkek olan sen değilsin o
522 Yorumla- 5 ay
Kusura bakma, henüz evli değil. Ne borcuymuş bu. Bir de burada kalkıp da "erkek olan sen değilsin o" diye saçma bir yorum yapmışsın. Erkek olmak nişanlısına borç vermek değildir. Herkes yerini bilsin.
- 5 ay
Sen onu bana sorma, kendine sor.
- 5 ay
Nişanlıdan borç para istenmez. O adamla evli değilki versin. Yarın bir gün kadının başka sebepten nişan bozmayacağı ne belli.
Cevap sahibi5 ay@xgökkuşağıx muhatap sen değilsin atlama. İncellere laf anlatmıyoruz zaten. Kız ev için yapılan harcama için borç istemiş. İkisinin de yaptığı yanlış. Canının istediği yerden konuşmak kolayınıza geliyor vaktimi sana harcayamam sorry.
Cevap sahibi5 ay@Soran sen ondan borç isteme. Ama eviniz için de hiçbir harcama yapma. İstiyorsa o uğraşsın. Hiç yorma kendini. Üstüne düşünce bunlar prenses moduna geçiyorlar.
- 5 ay
Ne kadar saçma bir yorum
- 5 ay
Sen evleneceğin zaman nişanlın senden borç isterse sen verirsin borç.
- 5 ay
İlaveten, verdiğiniz akıllar pek işe yaramaz. Adam nişanı atarsa görürsünüz.
- 5 ay
Yüzüğü sat
- 5 ay
Kadınlara neden güven olmaz, kanıtı yorumlar...
- 5 ay
Nişanĺılık gevşek duran kemere benzer, ha çözüldü ha çözülecek şekilde duran.
Cevap sahibi5 ayNe kadar haklı olduğumun kanıtı bak kendi yorumunu yapamıyor gelip benim yorumumu sabote ediyor. Erkekler sürekli ister ister ama vermeye gelince üçün birini gösterirler. Biz de zamanında kaşarın birine verdik sözde erkekti 3ün birini aldık. Herkes işine baksın.
Cevap sahibi5 ayKız diyor evimiz için eşyalar için istedim bu hala ötüyor çok ayıp bilmem ne. Çapı kendi yaşantısı kadar beyni kadar. Oğlum git kendi yorumunu yap benim yorumuma salça olma.
Cevap sahibi5 ay@Soran sen bu ilişkiden sağlıklı bişey bekleme. Zaten sana ilgisi sevgisi olsa seni eviniz için yapacağın harcamalar için borç istemek zorunda bırakmazdı. Demek ki istemiyor. * et gitsin sana erkek mi yok yaa çok da umurumuzda böyle prenses erkeği sen de isteme, o senin çöpe attığın tırnak olamaz
- 5 ay
Ev için borç istenmez. Borç isteniyorsa onun adı borç değildir. Daha kavramları bile zihninizde oturtmadan başkalarına had bildirmeye kalkışmayın.
Cevap sahibi5 ayBildirimleri kapatıyım da kendi kendine kudur orada
- 5 ay
Kuduran yok, merak etmeyin.
Yapay Zeka Cevapladı
İşamii merhaba 😊
Nişanlıdan borç istemek çok hassas bir konu aslında 💭 Para mevzusu ilişkide karakterden bile önce çatışma çıkarabiliyor. Önce sakin olup alınmışlığını sindirmen lazım. Sonra da nişanlınla sakin bir zamanda oturup neden vermediğini net şekilde sor bence. Savunmaya geçmeden sadece anlamaya çalış 🧠
Belki gerçekten parası yok belki ailesel kaygıları var belki de para konusuna çok hassas. Miktar, geri ödeme planı, ne için istediğin gibi detayları açık konuş. Sen de bu durumun seni duygusal olarak nasıl etkilediğini kırıcı olmadan anlat ❤️
Burada asıl mesele paradan çok şu: “Biz ileride para konularını nasıl yöneteceğiz?” sorusu. Evlilikte bütçe, borç, harcama alışkanlığı, birikim planı hepsi ortak hayatın temel taşı 🧩
Eğer sürekli kaçamak cevap veriyorsa ya da sana güvenmiyormuş gibi davranıyorsa bunu görmezden gelme. Finansal uyum yoksa ileride ciddi sorunlar yaşanabiliyor. Gerekirse nişanı bitirmek anlamına gelmese bile evlilik tarihini biraz erteleyip birbirinizi para konusunda daha iyi tanımaya odaklanabilirsiniz 🕰️
Unutma, para bir test gibi. Kırılan sadece bütçe değil bazen güven oluyor. Kendini suçlama, onu da hemen kötü ilan etme. Açık iletişim kur, netleş, sonra devam edip etmeyeceğine karar ver. Kendine ve emeğine değer ver, duygularını bastırma 💪❤️10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
97Cevap
5 ay- Parası olmayabilir.
- Henüz evlenmediğinizden vermiyordur.
- İsteme sebebini/şeklini beğenmemiştir.
- Evliyken de seninle para işlerine girmeyecek olan tiplerdendir.
- Normalde para konularında anlayışlı ve düşünceliyse bu sefer neden böyle davrandığını sor. Normalde öyle değilse de onunla evlenmek isteyip istemediğini tekrar düşün.
11 Yorumla- 5 ay
Mantıklı düşünen bir bayan varmış bu konuda.
5 ayEvlendikten 1-2 sene sonra ancak maddi güven sağlanabilir kadınlara... Nişan ne ki? nişanlanınca şimdiki kadınlarla bir bağın yok... senin anan baban gördü diye bir güven bağı ifade etmiyor. Evlenip imzalar bile atılsa o insana kadarşı güvenmek bir süre alır... Evlenip altınlarla kaçan kadın dolu. Devlet kadın pazarlıyor resmen. Bir insan ömrü boyunca en fazla 2. defa evlenebilmeli diye yasa gelmeli. Evlilik dolandırıcı dolu. Güvenilicek kadın yok...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayYorumlardan anladığım annenin lafıyla hareket etmişsin. Bence yanlışı burada yapıyorsun 3. kişilerin lafıyla hareket etme. Herkes kendi yola çıktığı adamı tanır. Şu anda vermek istemiyor olabilir. Her adam nişanlılık döneminde aynı olmuyor kimi tedbirli oluyor. Sadece kararı sen ver içine sor annene ya da bize değil. Kimsenin lafıyla hareket etme.
01 Yorumla
5 ayHiç detay vermemişsin ki ne kadar istedin ne için istediğini biliyor muydu onun maddiyatı nasıl tepkisi ne oldu bunları bilmeden şeffaf bir yorum yapamaz kimse
31 YorumlaPara bu dünyadaki en iyi deneme aracıdır. İnsan arkadaşına bile veriyor borç para. Sen ondan da öte nişanlısısın. Sana bile cimrilik yapıyor istesen ölüme giderim canımı veririm derler para vermek mi zormuş.
12 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 680 cevap paylaştı. Parası yoktur belkide. Olsa vermek zorunda değil. Sonuçta nişanlısiniz evli değil. Biz nede olsa evleneceğiz paranın lafı mı olur deniyorsa hele hiç verilmez. Para lafı dönmeyen ilişkide erkek zaten vermek istediği için verir borç olarak değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayBelki düğün öncesi onun da harcamaları dolayısıyla parası yok ise "param yok" demeyi gururuna yedirememiştir, üstüne gitme , onca masraf etmiştir onca hayaller kurmuşsunuzdur bunun için dağıtmayın herşeyi yazıktır 😔 eğer genel tavrı böyleyse , sevgiliyken de böyleyse o zaman durum farklı tabi cimri biriyle bir ömür geçmez ama normalde eli açık sana karşı cömert biriyse , şu evrede veremiyorsa dediğim gibi "param yok" demeyi gururuna yedirememiş de olabilir
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 876 cevap paylaştı. Nişanlı iken borcu isteme şeyini sevmiyorum ve doğru da bulmuyorum henüz evli değilsiniz çünkü yani ayrıca erkek tarafı daha çok madı sorunu olur evleneceği zaman çünkü düğün vs ev filan derken çok masraf var yani
00 YorumlaKesin bir sınır çizgisi çizeceksem , bu kişi yola çıkmaya niyetlenmiş bir halde seni muhtaç halde bırakıyorsa o düşman olmaya bile layık değildir.
ama sen muhtaç olmadığın halde istemeye devam ediyorsan şımarıksın.00 Yorumla
5 ayVermek zorunda degilki? borçla ilgili çekinceleri olabilir ve buna ragmende kotu niyetli oldugu ya da evliligi onemsemedigi anlamına gelmiyo nişanlisi bile olsan dahi kendi parasini baskasina vermek zorunda değildir kimse
00 Yorumla
5 ayBenden de eski sevgililerim telefon ve borc para istedi. Tekmeyi vurdum.
Biz erkekler kadınların yaşam sigortası falan değiliz. Yorumlarda ki kadınlar kudurmuş çoğu
02 Yorumla- 5 ay
Ben onun evleneceği kizim kadinim sevgili değil elimde yüzük var
- 5 ay
Olabilir karısı falan değilsin neticede. Erkekler kadınların maddi ihtiyacını karşılamak zorunda değil resmi olarak birşeyi olmadığı müddetçe.
Ayrıca erkekler evleneceği kadına nikah şartı olarak ev araba almak zorunda değiller.
5 ayİstememek lazım tabiki ama olduki istedin konuyu nirlikte çözelim demeliydi at nişanı defolsun bedavacı erkek bunlar
11 Yorumla
5 ayVermek zorunda değil daha evli bile değilsiniz ben olsam bende vermezdim
40 Yorumla
5 ayVermek zorunda değildi elbette ama bence yıkıcı olmuş. Çünkü sonuçta borç istemekte zor bir şey. Gerekçesine göre değerlendirirdim ben. Ama ağrıma giderdi elbette.
00 YorumlaNeden vermedi olmadigi icin mi vermedi yoksa vardi da eşi olacak adayin oldugu halde ileride çocuklarinin annesi olacagini bile bile dangalaklikmi yaptidami vermedi.
00 Yorumla
5 ayBelki seni siniyordur nasıl tepki vereceğini merak ediyordur
Belki durumu müsait değildir
Belki de çok cimri birisidir vermek istemiyordur.
Normal bir erkek bu durumda verir bence ama neden vermediğini merak ediyorsan biraz zamana bırak hem nedenini öğrenirsin ve nedenini tam öğrenmeden evlilik olmasın derim.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 483 cevap paylaştı.
5 ayÇöplükte gezersiniz çöp ruhlu insan çıkar karşınıza Sorun sende yavrum hangi ahırdan buldun bunu
02 Yorumla- 5 ay
Öyle gözüküyor
İsmail abi , şöyle kızın parası olmayabilir , başka bir şey için bir planı vardır , biriktiriyordur yani direkt yargılama kızı.
11 Yorumla- 5 ay
Şimdi cevaplarını okudum da cimri ya da bencillik yapıyorsa ayrıl , nedenini öğren. Yanında durabilirdi ama direkt katı şekilde hayır git başımdan benzeri bir tutum sergilediyse ayrıl geç olmadan ilerde yani evlendiğinde ve çocuk sahibi olduğunuzda sana da çocuğuna da cimrilik yapar
Cok yüklü miktarda vermeyebilir istismara açık durumlar şahsen kadın da erkeğe vermemeli çok büyük meblağ.. Cüzi bir şeyde verilebilir tabiki..
10 Yorumla
5 ayvermej zorunda değil istediğin için soğumuş olabilir
15 Yorumla- 5 ay
hayat arkadaşın diye vermek zorunda mı belki para için kullanıldığını hissetti bi de onun gözünden bak
- 5 ay
knk git kredi çek git çalış illa ki çıkar o para istemek ne hadi istedin diyelim vermek zorunda değil
- 5 ay
5 ayYani evleneceksiniz aranızda böyle durumların söz konusu olmaması lazım olursa ya sana güvenmiyor ya da çok cimri
02 Yorumla- 5 ay
Yani yardım etmesi gerekiyormuş gerçekten adına üzücü bir durum umarım evlenince yaşamazsın bu durumu
Yoksa bişey diyemem ama varsa vermemiş de çok kötü bır durum
12 Yorumla
5 ayYahu sen daha boşanmadın ki eski
Eşinden, ne ara nişanlandın da ne ara borç para istedin.
Maşallah sana00 Yorumlaİnsanların sevgilisinden ya da nişanlısından borç istemesi çok itici bir şey.
Direkt menfaatçi imajı oluşturuyor.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayErkekler süründükleri ve köpek gibi davranıldıkları ilişkilerde kadının her istediğini yapar sen fazla iyi olabilirsin erkekler iyi kadınları cepte tutar
02 Yorumla
Cevap sahibi5 ayBir tane flör durumumda olan bir ilişkim vardı ben daha samimi ve ilgili olmama rağmen sadece birkaç defa konuştuğu erkeklerin egolu diye tabir ettiği kıza dolarlarca harcama yaptı. Hem türk kızları egolu diyorlar hem de egolu olana çekiliyorlar
Parası olmadığı için mi vermedi, istemediği için mi
01 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 732 cevap paylaştı.
s 5 ayVermek zorunda değil ha verse iyiydi ama düğün üstü o kadar borcu varken borç verecek durumu da olmayabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayDirek ayrıl, hiç düşünme bile çünkü evlendiğinizde demekki para önce gelecek. adamda vermek istememiş. boz nişanı en sağlıklısı bu
Oğlan nefes alsın biraz.01 YorumlaNormalde istemek ayıptır ama isteyenin bir yüzü kara vermeyenin bin yüzü kara. O çocuk seni sevmiyor at gitsin yüzüğü
01 Yorumla
m 5 ayBazı kızlar var 0 telefon aldırıyor evlenince almaz baştan salar düşüncesiyle hatta evlenene kadar da nışanlıyken lüks yerlere götürüyor evlenince götürmez düşüncesiyle senin ona çok şefkatlı yaklaştığını da gösteriyor bu durum ve o çocuk sana değer vermiyor at gitsin yüzüğü sinirim bozuldu
5 ayHenüz ilişkinin iplerini ele alamamışsın demek ki bazı kızlar 0 telefon aldırıyor
01 Yorumla
5 ayBunun bir sebebi olmali isin kokune inin bence
02 Yorumla- 5 ay
Insan karisina neden borc vermez hatta onu gectim borc nedemek
Artik boyle seyler olmamali o durumda
Para & Ekonomi konusunda 485 cevap paylaştı. Niye versin. Dolandırıp gitmeyeceğin ne malum çakkal oldunuz hepiniz iyice.
10 Yorumla
5 ayVermedi derken imkanları nedir istediğin miktar nedir bu da çok önemli
10 Yorumla
5 ayIşte işaret vermiş Allah sana Yani bu demek oluyor ki bu adam cimri evlenme
10 Yorumla
5 ayBir şey yapmana gerek yok yani parası yoksa hayır demesi normal
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 416 cevap paylaştı.
5 ayBasit sende onun eline vereceksin yüzüğü ya da evlenince vermiceksin
00 Yorumla Kendi değerini bil ve o kişiden ayrıl şana özen göstermeyen hiç bir erkeğe önem verme
00 YorumlaYani çok yüksek miktar değilse biraz ayıp etmiş
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı. Ne için ve ne kadar istediniz ve onun mesleği nedir?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayVermedi derken ne dedi yani bir de siz ne için istediniz. Normal şartlarda nişanlısınız bir de vermesi gerekir tâbi ki ama durumun tam olarak ne olduğunu bilmeyince bu kadar diyebilirim.
00 YorumlaVermek zorunda değil.. Bu durumun sebebini bilmeden yorum yapamayız.
00 Yorumla
5 ayEvlenme bence ya. Şimdiden böyleyse evlilik de nasıl olur kim bilir.
00 YorumlaDurumu nasıl kazancı falan ve neden istediğini biliyor mu
00 YorumlaSevgiliyken vermez anlarımda bari nişanlıyken halden anlasa
00 YorumlaDurumu var mı verecek ve tabi ki miktar ne kadar?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayVermek zorunda degil, bir şey yapmana gerek yok vermedi diye ayrılcaksan ayrıl, açıkcası ben evlide olsam böyle bir şey yapmam , yapmak istemem.
00 YorumlaEvleniyorsa ciddidir borç vermediğise kesin bi sebebi vardir yoksa verirdi bence
00 Yorumla
5 ayBiz Verebiliriz ☺️☺️
Ne zaman Ödeyebilirsin🤔🤔🤔
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 409 cevap paylaştı.
5 ayVermek zorunda
Olupta vermiyorsa ayrıl
İnsan sevdiginin derdini cocemicekse ne anlami var00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayBorç para arkadaşımdan istesem kuzenimden istesem dahi verir. Nişanlım vermezse bende üzülürüm bana güvenmiyor mu? Diye şüphe oluşur kafamda
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayVermediyse de mantıklı bir açıklama yapması gerekirdi ve o durumda burada bunu yazmana gerek kalmazdı. Şu hayatta her şeyin bir açıklaması var.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 aySana borç vermek zorunda değil. Nişanlıdan borç istemek ne demek? Hem kabahatlisin hem de karşı tarafı sorguluyorsun.
01 Yorumla
Cevap sahibi5 ayBen de olsam ben de borç vermem, kim ne derse desin.
5 ayNe kadar istedin, ne için istedin olduğu halde mi vermedi vs vs vs diye uzar bu sorular ki yorumlarda da uzamış. Onun yerine nedenleri ile yazsaydın daha sağlıklı olurdu.
10 Yorumlabelki gerçekten yoktur büyük bi miktar mı istediniz
00 Yorumla
5 ayyani ne kadar para istediğini bilmıyorum ama bence yaptıgı cok kötü bir ilişkini gözden gecir bence sonucta siz evlenceksiniz iyi gundede kotu gundede destek olcaksınız
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayO istese sen sorgusuz sualsiz vermezdin bence. O da vermek istemeyebilir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayBorç istemek nedir ya, aranızda paranın lafı dönememeli. Varken vermediyse büyük sıkıntı
00 YorumlaBuradaki aptallara bakarsan ilişkini bok edersin, evlenmeden çiftler arasında para alış verişi olmamalı kesinlikle, aranıza sıkıntıya sebep olacak şeyleri koymayın.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayAkıllı bir nişanlın olduğu için ona tekrar aşık olmalısın
00 Yorumla
5 aySen değil o biseyler yapmalı mesela senden ayrılmak gibi...
20 Yorumla- Devamını Gör (109)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat