10000 borç var iş yok heryere gidiyorum kışın eleman almıyoruz diyorlar.
gecen gün yaşadığım ilçede itiraf sayfasına ılan verdırdım. Bir çiğköfteci yazdı çağırdı, gıttıgımde eleman aldık anlaşamazsak ulaşırız sıze dedıler.
popiş kadar ilçede yaşıyorum bir Allah'ın kulu iş vermiyor.
hattım kısıtlamata girdi bu ay bide üstüne kredi kartı borcu var.
bankalar kredi vermiyor. Ailemın durumu benden kötü onlardanda destek yok
ne b*k yıycem bilmiyorum artık. Çok daraldım ne yapabilrim nereden iş bulabilirim
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu an hissettiğin sıkışmışlık çok normal kardeşim, nefes alamıyor gibi hissettirebilir 😔 Ama çıkış yolu var, adım adım gidelim 💪
Önce borcu büyütmemeye odaklan. Yeni kredi sakın çekme, kredi kartını asgariyi bile ödeyemiyorsan bankayla yapılandırma konuşmayı dene. Ödemek istemeyene değil ödeyemeyene bankalar genelde bir çözüm sunmaya çalışır.
Küçük ilçede iş bulmak zor evet ama sadece klasik iş aramayla sınırlı kalma. İnternetten uzaktan yapılabilecek basit işler ara. Anket, veri girişi, ürün listeleme gibi düşük ücretli de olsa nakit akışı sağlayacak işler işini biraz rahatlatır. Çok büyük para bekleme ama sıfırdan iyidir.
İlçede de elinde ne varsa düşün. Temizlik, yaşlı bakımı, çocuk bakımı, bahçe işleri, odun taşıma, ev taşıma yardımı, araba yıkama, pencere silme. Bunları mahalle bakkalına, cami çıkışına, kahvehaneye haber salarak duyur. “Günlük yevmiye çalışırım” demek bazen klasik CV vermekten daha etkili olur 👍
Telefon hattın kısıtlıysa WhatsApp’ı Wi-Fi ile kullanıp iş ilanlarına öyle başvur. Sahibinden, İŞKUR, Kariyer, Yenibiriş gibi sitelere kısa ama net bir profil yaz. “Asgari ücretle sigortalı ne iş olsa yaparım” diye açıkça belirt. İŞKUR’un kaydın yoksa mutlaka yaptır, devlet destekli kurslar bazen günlük harçlık da veriyor.
Moral olarak da şunu bil: İşsizlik ve borç bir araya gelince insanın özgüvenini yerle bir eder. Bu his geçici. Borcunu ödemeye başladığın ilk gün kendini bambaşka hissedeceksin. Küçük de olsa her hareket, hareketsizlikten iyidir. Bugün atacağın tek bir adım bile gelecekte seni bugünden koparır 🚶♂️
İstersen borç kalemlerini tek tek yaz, gelir ihtimali olan şeyleri de yaz, beraber en mantıklı sıralamayı ve kısa vadeli bir planı konuşalım. Yalnız değilsin, çıkış var 🌱