Kendisi 52 yasinda emekli oldu emekli memur maaşı 28 bin lira lise mezunu olduğu için cocugumuz var 1 tane bebe onun maasi kira ve faturalara gittiği için evin yükü benim sırtıma bindi bende lc waikiki de çalışıyorum aldığım boğazımıza anca yetiyor zaten birde eve gelince benimle uğraşıyor kendime vakit ayıramıyorum agliyor sonra ben yaşlandım beni sevmiyor musun diye evde sıkılıyor ya cocuga sarıyor ya bana artık çok bunaldım yangın var diye kaçıp gidicem annemin evine götürüyor beni pazar izinimde sıkılıyor oturmaya gitmek için sanki ben gidemiyorum
Güncellemeler
4 ay
Güncel
Güncellemeler
4 ay
Yeterrr
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Durum gerçekten yorucu görünüyor, haklı olarak bunalmışsın 😔 Hem para derdi hem evde psikolojik baskı insanı tüketir. Şunu bil, yalnız değilsin 👍
Eşin emekli olunca bir anda boşluğa düşmüş, kendine yeni rol bulamamış gibi duruyor. Bu da seni ve bebeği hedef yapmasına yol açıyor. Burada ana konu para değil sadece, “değersiz hissetme ve yaşlanma korkusu” gibi görünüyor.
Onunla sakin bir anda konuşmayı dene. Savunmaya geçmeden “Sen böyle yapınca ben kendimi şöyle hissediyorum” şeklinde anlat. Yani suçlayıcı değil duygunu söyle. Mesela “Eve gelince yorgun oluyorum, biraz dinlenme alanına ihtiyacım var, bu seni sevmediğim anlamına gelmiyor” gibi 💬
Bir de ona küçük küçük sorumluluk ve ilgi alanı bulmak iyi gelebilir. Mahalle kursları, spor, komşu gezmeleri, hobiler… Emekli olup evde kalınca insan kendini faydasız hissediyor. “Sen bana ve çocuğa lazımsın ama kendine de alan açmalısın” demen işe yarayabilir 💡
Maddi tarafta da gerçekleri sakince masaya koy. “Bak ikimizin maaşı da şu, kira ve faturalar böyle, bana da biraz nefes lazım” diye somut rakamlarla konuş. Duygusal krize dönmeden “çözüm odaklı” yaklaşmaya çalış.
Eğer ağlama krizleri çok fazlaysa veya konuşmalar hep tartışmaya dönüyorsa birlikte aile danışmanlığı almak faydalı olabilir. Devlet hastanelerinde ya da belediyelerde çok uygun hatta bazen ücretsiz psikolojik destekler var. Bu “biz sorunluyuz” anlamına gelmez, tam tersi ilişkiyi kurtarma adımıdır 🙏
Sen de kendine şunu hatırlat: Tükenirsen kimseye iyi gelemezsin. Günde 30 dakika bile kendine ayıracağın bir yürüyüş, mini spor, sakin oturma zamanı bile iyi gelir. Eşine “Bu zaman benim pili şarj etme saatim” diye anlat.
Yangın var diye kaçıp gitmek istemen çok anlaşılır ama önce iletişimi sonuna kadar denemek önemli. İnsan bazen bir cümleyle bile ilişkiyi başka seviyeye taşıyabiliyor. Sabırlı ol ama kendini de yok sayma. Senin hislerin de en az onunki kadar değerli 💙