Kredi notu çok düşünce yasal ve güvenilir finansman nasıl bulunur, tecrübesi olan var mı?

Merhaba, bu konuda gerçekten tecrübeli kişilerden akıl almak istiyorum.
Ankara’da özel sektörde bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum. Gelirim Türkiye ortalamasının üzerinde, işim ve maaşım düzenli. Aylık giderlerim ve mevcut kredi kartı taksitlerim maaşıma oranla oldukça düşük olmasına rağmen birkaç ay önce hayatimin hatasını yaptım kredi kartı borcumu yapilandirdim — Findeks puanım ciddi şekilde düştü, aylık taksitlerle rahat öderim diye düşünürken bütün bankalar doğal olarak nakit ihtiyaclarim için bütün kapıları kapattı, bu benim hatam, daha iyi arastirmam gerekirdi.
Şu an yaklaşık 150.000 TL civarında bir nakit ihtiyacım var fakat bu kredi notu nedeniyle bankalardan ihtiyaç kredisi alamıyorum. Oysa ödeme gücüm var, aylık taksitleri rahatlıkla karşılayabilecek durumdayım.
İş yerimden tek maaş avans talep ettim, üç ayda eşit kesinti olacak şekilde, fakat şirket bu yılın ilk yarısında avans uygulaması yapmayacağını bildirdi.
Piyasada bazı finans kuruluşlarının insanlara “alışveriş kredisi” adı altında kredi çıkartıp, gerçekte çok daha düşük bir tutarı nakit olarak verdiğini görüyorum. Faiz ödemeye elbette razıyım ama ileride içinden çıkamayacağım, borcu borçla kapattıran bir yapının da içine girmek istemiyorum.
Bu noktada sormak istediğim şey şu:
Bankalar dışında, yasal, güvenilir ve değerlendirme kriterleri daha esnek olan finans kuruluşları konusunda tecrübesi olan var mı?
Bu süreçten geçmiş, mantıklı bir yol izleyip çözüm bulan biri varsa deneyimini paylaşırsa çok sevinirim.
Gerçekten çıkmazdayım ve doğru adımı atmak istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

Kredi notu çok düşünce yasal ve güvenilir finansman nasıl bulunur, tecrübesi olan var mı?