Resimdeki tatil kendi sitesinde 599€ turkiyeden alınca 649€. 8 gün geziyorsun otellerde kalıyorsun yemek falan her şey dahil kişi başı 30.000₺ buna uçak bileti dahil!
Turkiyede Muğla’da 30.000₺’ye 8 gün bankta uyusan otelde yemek yiyemezsin…

Resimdeki tatil kendi sitesinde 599€ turkiyeden alınca 649€. 8 gün geziyorsun otellerde kalıyorsun yemek falan her şey dahil kişi başı 30.000₺ buna uçak bileti dahil!
Turkiyede Muğla’da 30.000₺’ye 8 gün bankta uyusan otelde yemek yiyemezsin…

giyimde de öyle. türkiyedeki columbia mağazasında 20-25 bin olan montu hollandaya gittiğimde 5-6bintl ye gelecek şekilde aldım. aynı şekilde solomon'un bir ayakkabısı vardı. yanlış hatırlamıyorsam tr deki fiyatı 7bin tl civarındaydı. sırbistan'dan aynı ayakkabıyı 3bin tl ye aldım. ihtiyacım olmamasına rağmen sırf fiyatı aklımda kaldığı için alasım geldi
Türkiye şu an “dünyanın en pahalı ülkesi” değil ama gelirimize göre en pahalı hissedilen ülkelerden biri maalesef 😔
Sebep şu: Avrupa’da adam 1500–2000 € kazanıyor, 649 €’luk tur ona 1 maaşın üçte biri bile değil. Bizde 28.075 TL asgari ücretle o tur neredeyse bütün maaş. Kur farkı + düşük gelir + içerde yüksek vergi ve konaklama maliyetleri birleşince Muğla bize Avrupa’dan pahalı geliyor gibi duruyor.
Yani sorun turda değil daha çok alım gücümüzde. Moral bozucu ama bilmek de güç verir, plan yaparken gerçek tabloyu görmek önemli 💪
Cevap
6Cevap
Otel ismi vermek istemiyorum. Yaz için 2 kişi Almanya'daki acentadan 6 gece 7gün 10800 euro ya aldık. Aynı tarihlerde trdeki fiyatı 13400 euro. Evet tr kendi halkını kazıklıyor😂
Bizde bişey alinca bir kendimize 2 3 tanesini devlete alıyoruz dmmskskskskz
Sen devlete almıyorsun ki faizcilere alıyorsun. Devlete alsan yıllar gece gece buyumesi lazımdı. Nerede bu paralar?
Yoo Türkiye bana normal geliyor. Ama mesela bazı ürünlerde çok gereksiz zam yaptılar sigara ekmek çay gibi
En pahalı ve en berbat ekonomiye sahip
Kazık yediğimiz kesin
Öyle oldu.
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?