Öğrenciyken kredi kartı ve kredi borcu içinde boğuluyorum, nasıl çıkılır bu borç sarmalından 😞?

Arkadaslar kafayı yicem artık, 22 yasındayım ünviversşte ögrencisiyim Ankara 'da. Öğrenci evimde oda kiram 6 bin 500 tl faturalar 1.5bin ev masrafları 3.4 bin tl tutuyor, ailemden aldıgım para 12 bin tl hep borç içindeyim, sürekli bir kredi kartımı kapatmak için ya ekstreyi erteliyorum ya kucuk faiz oranlarında taksitli nakit avans çekiyorum. Demin bu ayki kredi kartımın son 8 bin tlsini ödeyemiyorum diye yine 20.500 tl kredi cektim diger kartımı da biraz ödedim ama önümğzdeki her ay 7 bin tl ve diger 11 ay da 4 bin tl kredi ödemeliyim. Çok bıktım, erkek arkadasımda benimle aynı, lüks yasamıyoruz en son 1 ay önce dısardan bisey sipariş ettim yemek için, ucuz diye marketten falan alıp yapıyorum ama yok kapanmıyor borclar, git gide üzerine biniyor en sonunda eve haciz gelcek korkusuyla kredi buldukca cekip digerlerini kapatmaya ugrasıyorum ama faizle beraber ödeme miktarim artıyor. Öyle yazmak istedim

Öğrenciyken kredi kartı ve kredi borcu içinde boğuluyorum, nasıl çıkılır bu borç sarmalından 😞?