Türkiye de Ekonomi neden gittikçe kötüye gidiyor Alım gücü düşüyor Ben Kesinlikle Yönetim den olduğunu Düşünüyorum öyle ki zaten Aç Gözlüler Doyumsuzlar utanmadan Yüksek Vergiler Alıyorlar 2028 de gitmeleri umuduyla
Ekonominin kötü olmasının temelinde genellikle birkaç ana etken bir arada bulunur. Bunların başında yüksek enflasyon gelir; fiyatlar hızla artarken maaşlar aynı hızda yükselmez ve insanların alım gücü düşer. Para politikalarının tutarsız olması, faiz–enflasyon dengesinin iyi kurulamaması ve merkez bankasına olan güvenin zayıflaması da ekonomik istikrarsızlığı artırır. Buna ek olarak üretimin yeterince güçlü olmaması, ithalata bağımlılık ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar maliyetleri yükseltir. Hukukun öngörülebilir olmaması, yatırım ortamının zayıflığı ve beyin göçü gibi sorunlar uzun vadede büyümeyi yavaşlatır. Sonuç olarak ekonomi sadece tek bir nedenle değil, yanlış politikalar, yapısal sorunlar ve güven eksikliğinin birleşimiyle kötüleşir.
Türkiye nin dış politika da attığı adımlar bunda büyük etkili oldu, artık birilerinin maşası olmaktan çıktık kendi savaş uçağımızı kendi silahlarımızı üretiyoruz. Suriye'ye girdik. İsrail ile ters düştük bu da abd nin hoşuna gitmedi tabi bunlarda çok etkiledi. Onun harici dünya nin para babaları hep yahudilerin elinde, kendi çıkarlarını desteklemeyen ülkeleri cezalandırıyorlar yani biz her türlü kaybettik bu konuda Türkiye nin dış politikadaki hareketlerini beğensem de iç politikada bir o kadar başarısızlar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
6 ay
Aslında zincirleme her şey, ama en başta her alanda müdahale ile kalitenin tamamen yok edilmiş olması, siyasetin verdiği geri dönülmez zararlar diyelim. Sen hem işin ehli olmayanlardan her sektörde gerekliliğin de dışında, aşırı derecede boş istihdam yaparsan, kaliteli hizmet ve kaliteli ürün çıkışı imkansız hale gelir, bile bile lades
Ekonomi tek bir sebep yüzünden bozulmuyor kanka 😅 Yönetim kısmı kesin etkili ama tablo daha geniş.
Uzun süre düşük faiz, bol kredi, kur şokları, enflasyonun kontrolden çıkması, dışarıya çok bağımlı üretim, tasarruf açığı, kurumsal güven kaybı… Bunların hepsi birleşince alım gücü eridi 💸
Vergilerin artması da bütçe açığını kapatma çabası ama vatandaşı çok zorluyor. 2028 için umutlu olmanda sakınca yok ama kendi mikro ekonomini güçlendirmeye odaklanman şu an daha hayati 🔍💪
Herkesi susturamazlar bir noktaya kadar sesini keserler gerisi ne olacak Türkiye gözünü açtı fakat ellerinde güç imkan olmadığın dan sesini çıkaramıyor