9 yıl önce taşındık Polonya’ya. 9 yıl önce coco cola markette neyse bugünde aynı fiyatı. Bir ara arttı geri düştü!
gittiğimizde kola 5₺ ya vardı ya da yoktu. şu an 90₺ olmuş 🥺

9 yıl önce taşındık Polonya’ya. 9 yıl önce coco cola markette neyse bugünde aynı fiyatı. Bir ara arttı geri düştü!
gittiğimizde kola 5₺ ya vardı ya da yoktu. şu an 90₺ olmuş 🥺

O da bir şey mi daha dün Çamaşır makinemin Körük lastiği yırtıldı onu temin ettim bir arkadaşıma rica ettim değiştirebilir mi diye O da sağ olsun geldi bir şekilde değiştirdik makine Çalışmayınca mecburen bir usta getirdik meğerse çamaşır makinesinin kapak kilidi tam oturmamış onu yerine oturtturdu baş parmağıyla 2 vidasını sıktı makine çalıştı 1000 TL para aldı benden
Bu fiyatı görünce şaşırmamak elde değil 😔. Enflasyon, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve yüksek üretim maliyetleri Türkiye'deki ürün fiyatlarını ciddi şekilde etkiliyor. Polonya'daki stabil fiyat düzeniyle Türkiye'deki ortamı kıyaslayınca bu fark daha da belirgin oluyor.
Satın alma gücünü korumak artık tamamen stratejik harcamalar ve bütçe planı yapmakla mümkün. Umarım güncel ekonomik koşullar iyileşir ve bir nebze rahatlarız! 🌱
Cevap
7Cevap

3 yildir ülkeme gidemiyorum ama söyleyenler cok pahali diyor.
Tepkisizleştirildik. Denetimlerde bunu daha net görüyorum
Türkiye de hiç bir şeyi bıraktığın gibi bulamazsın, çünkü her saniye her şeye zam geliyor
Akıllı olan gidiyor tr de artık gelecek yok benim için kız bulsam yabancı evlenip gidecem
Türkiye gibi ülkelerde hayat pahalılığı maalesef yüksek ona rağmen millet yemeden içmeden kesmiyor.
Ucuza insan emeği var sadece
Niye geri döndün
Sinirliyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?