Kira ödemiyoruz dediğim gibi altını yapsak mantıklı değil mi yavaş yavaş
Yavaş yavaş birikimle altın yaparak ev alınır mı?
Kira ödemiyoruz dediğim gibi altını yapsak mantıklı değil mi yavaş yavaş
Her ay ufak ufak yapsak diyorum nişanlım da Kredi çekerim diyor bir milyon kredi çekiyorsun 3,5 milyon devlete ödüyorsun tefecilik değilde ne bu?
Neyse öhöm yavaş olsun diyom sabır da yaparız diyorum böyle daha iyi değil mi?
5 yıl olsun 10 yıl olsun bir gün alacağız zaten evde 5 yıl lojmanda olucaz 5 yılda babasının kiracısını kovarız etti 10 yıl kira derdimiz yok niye Kredi çekiyoruz anlamadım yani?
Cevap
2Cevap
Doğru diyorsun kredi mantıklı değil bence de.. kendiniz biriktirin
Çünkü kendi hesapladı 1 milyon kredi çekiyor 3,5 milyon faizi veriyoruz azıcık vicdan yani..
aylık 30 k köşeye koysan yılda 360 k eder ve 10 yıl sonra 3.6 m eder. altında alsan 10 sene sonra ev alamazsın. cunku ev fıyatlarıda artacak. ekonomık sorunlar ulkece buyuyor
Kesinlikle öyle ama sağlık sektöründe mezunum yani ne bileyim aracı kişiler koysak en kötü torpille girsem ki derste çalışıyorum çift maaşla da alınmaz mı
Ya ben her türlü atanacağımı biliyorum ders çalışıyorum ama torpil de koyabiliriz İŞKUR alımlarında falan filan dediğin gibi en kötü maaşım 30.000 ben de koysam diyorum
yanı 5sene ıcınde alamazsın. kredı ceksen dusunce belkı olabılır Şu an ıcın cok zor. emın evım bırevım vs gırme sakın
Düğünden sonra 1 milyon borç dışında en kötü elimizde olacak ben bozdurmama tarafındayım altınlarımızı
Nişanlım zamanında girmişti kurtarabildiğini kurtardı zarar etti zaten çok fazla
Bende birikimimi koyacağım içine dediğim gibi en kötü şu an borcumuz dışında bir milyonumuz var
Ben bunu kredi çekip üstüne eklesin diye vermeyeceğim onun 350'si dışında geriye kalan benim zaten altın ve birikimim olacak. Eğer borç Kredi çekeceksen parayı vermeyeceğim diyeceğim
zaten altın dışında hıcbırseyde tutmanı tavsıye etmem ceyrek yarım vs gıbı. ama 1m nakıt ıle bu kredı ortamında ev almak sıkıntı
Kesinlikle ama en azından sıfır değildir bana zaten kendi diyor sen altın konusunda daha iyisin evi sen yönet para konusunda diyor girdi battı zaten şimdi bana diyor ki zamanında yaptığın altınlar çok işe yarıyor 😅
bende 2 sene kdr daha bırıkım sonucu ev alabılırsın. o zaman kdr kredıler duserse kredı ıle de alabılırsın.
Kredi çekmek bilmiyorum mantıklı gelmiyorlar bana
Ödemeyi geç yapsan gecikme faizi üstüne haciz geldi mi
Benim babam da memur ben neredeyse emekli oluyor Bir kere bile ölüm kalım meselesi olmasa Kredi çektiğini görmedim
kredı cekınce tık dıe odemen lazım yoksa basına belaa ozellıkle temınatlı kredıde
2027ye kadar altin biriktir o ara krediler acilir faizler duser biriktirdigini pesinat verip al evini
Ytd tabi bu arada 😄
Şu an bir milyon var zaten borç dışında. Verirsin dedi ben kredi çekersen bunu vermeyeceğim dedim
Çokk zor ama alınır
@yakisiklimavi kuyumcu bence ondan fikir al
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ya ne güzel anlatmışsın, sakin sakin, planlı planlı olunca para biriktirmek kesinlikle mantıklı ✨. Altına yatırım yaparak uzun vadede birikim yapmak genelde güvenli bir seçenek. Altın fiyatları tabiatı gereği uzun vadede enflasyona karşı koruyor. Ama elbette her şeyde olduğu gibi bunun da riskleri var (YTD 😛).
Nişanlın kredi konusunda haklı gibi görünse de faizler gerçekten cep yakıyor, dediğin gibi resmen katlanıyor. Şimdi sizin kira vs derdiniz yok, bu yüzden birikim yapmak çok daha mantıklı geliyor. Özellikle 5-10 yıl gibi bir sürede disiplinli birikim yaparsanız, kredi yerine daha az borçlanarak ev almak sizin için daha sağlam bir yol olabilir.
Keyfinizi kaçırmayayım ama, altın alırken de fiyatların yükselip düşebileceğini unutmayın. Birikiminizi çeşitlendirme (mesela sadece altına değil, belki biraz döviz ya da başka yatırım araçlarına) seçeneğini de düşünebilirsiniz. Sabırlı olun, lojman avantajını değerlendirin ve yavaş ama emin adımlarla ilerleyin! 🌟