5 ayYiyecek, fatura ve vitamin dışında bir şeye harcamadığım halde bitiveriyor her ay. Ne kadar harcıyorum bu para nereye gidiyor ben de bilmiyorum.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
dışarıda yemek içmek sağlıksızdır ve bazen tehlikelidir, çoğu zaman tercih etmem.
giyim kuşam gerektiği kadar alırım. en son geçen ay 3 tane pantolon almıştım 3x1600 TL
bir de işte ara sıra bir yere giderken benzin, köprü, ya da toplu taşıma masrafı ne kadarsa odur.
bunların haricinde bir masrafım yok.00 Yorumla
bu vesileyle hesaplamış olayım
hafta 4 gün dışardayım diye varsayalım
yemek en azından 200-700 tl arası tutsa hafta da 800-2100 arası yapar ayda 3200-8400 arası yapar.
internet kafe de en az bi 120 tl hafta da 480 ayda 2000 e yakın
e kahve cay falan 100 de onlar tutsa aylık 1600 de o
6800- 12.000 arası
10 Yorumla
5 ayOlduğum yere göre değişiyo kızımın tedavisi için hastahanede kalırken aşırı harcama oluyo aşırı yemek seçen bir çocuk e eksikler de oluyo derken ipin ucu kaçıyo ama evdeyken minimuma iniyo harcamalar olduğu kadar işte
30 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Eğer yalnızca kişisel masrafları soruyorsan, kendi ortalamamı söyleyeyim; İzmir'de yaşayıp freelance bir iş yapınca harcamaları dengede tutmaya çalışıyorsun. Aylık ortalama 10.000-12.000 TL'ye mal oluyor bana. Bu tutarın büyük kısmı arkadaşlarla dışarıda buluşmalara, yeme-içmeye gidiyor. Arada bir bakım ürünlerine de yatırım yaparım çünkü saç 🧖♂️ önemli, biliyorsun. 😄 Netflix ve spora da düzenli bir bütçe ayırırım.
Yine de herkesin yaşam tarzı farklı. Dikkat etmek gerek çünkü küçük masraflar birikince fark etmeden bütçeyi zorlayabiliyor. Senin durum nasılsa, ona göre plan yap derim. 😊26 Yorumla- 5 ay
40k harcıyorum. Kredi kartları her ay -10K içeri giriyor.
- 5 ay
- 5 ay
@Leylişleyliş öyle ama napim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
114Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
5 ayHesabını tutmadım gadası ama ihtiyaç dışında gereksiz harcama yapmam
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 22,7b cevap paylaştı.
u 5 aykazanmıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayKendime harcıyamiyorum. Bir elbise curuyup yirtilana kadar kullanıyorum. Ailemin evinde yaşıyorum. Ayda bir belki iki ayda bir dışarda bir kahve bir dürüm döner. Böyle bir hayat.
22 Yorumla
Soran5 ayÇalışmıyor musun
Cevap sahibi5 ayÇalışıyorum, asgari ücretin bir tık üstü.
5 ay30500 maas
2040 tl yol 4500 tl metropol kart
WiFi..629.. tL
Elektrik..220 tL
İgdas..380 tL..
İSKİ..751 tL
Aidat..150 tL
Kira 11000
Sigara 3000
Ekmek 1250
Telefon faturası 1034
Kalanı borsaya gidiyor17 Yorumla
Soran5 ayKendinizden için hiçbir şey yok
- 5 ay
18500 tl giderim var 12 bin tl de şahsi harcama olarak harcayabileceğim bütçem var ama ben borsa da yatırıma çeviriyorum
Gıda mı metropol kartla gideriyorum zaten gezmeye zamanım olmuyor genel de nöbetteyim izinleri mi ev de geçirdiğim için harcama lüksüne gitmiyorum - 5 ay
abi nasıl yaşıyorsun bu kadar parayla valla helal olsun
- 5 ay
Çünkü oda arkadaşım var 😂😶🫣
- 5 ay
Faruralar ve giderleri bölüşüyoruzz
5 ay24 yaşındayım aile evinde yaşıyorum işsiz olduğum için temizlik ev işleri yemek yapıyorum şuanlık, babam da bana haftalık 600 harçlık veriyor bana yetiyor elhamdulillah hatta birikim bile yapıyorum bazen
22 Yorumla- 5 ay
Ne güzel
- 5 ay
Aferin canım sana. Allah gönlüne göre versin.
Gizli Üye(25-29)5 ayErkek yorumlarının %80 yalan dolan mq açları. Ben kuyumcuyum benim onca giderimin arasında bana kalan kış seoznunda 60 mq siz nereye 250-300-400 yapıyonuz... İyi sallıyorlar. 60 bin geliri olan bu sitede oran olarak %10 bile değildir.
17 Yorumla- 5 ay
hocam kuyumcular o kadar az mı kazanıyor. çok büyük paralarla içli dışlısınız
- 5 ay
Uydurma😅
Cevap sahibi5 ayyaz sezonu olan bir yerdeyim. Şehir öğrenciler tarafından kuşatılıyor kışın. yazın da turist haliyle kışın düşüyor işler. Siz özel de para kazanmayı devletle karıştırmayın... Devlet iş gözetmeksizin para dağıtıyor maaş değil para dağıtıyor. özel sektörde çalış bakalım kolaymıymış... Cebine para kalması.
Cevap sahibi5 ayKuyumculara silahla vurma hakkı tanınmalı kuyum içindeyken hem riskli hem kazancı az hem devletin gözü üstümüzde yıllık faiz geliri gibi vergi veriyoruz hiç haberiniz yok ama 20 milyon tl ürünüm varsa yıl başında yıl sonunda 30 milyon olduysa 10 milyon tl parayı kaar olarak görüp devlet vergilendiriyor siz düşünün %20 vergi oranı... Buyur... Askerden polisten çok bizim silah alma hakkımız olmalı. Kurtlar sofrasından et düşerse sana kazanırsın... Nereye kazandırıyor türkiye gibi vergi fuhuşu olan ülkede. 10 tl vergiyi 100tl 15 gün sonra 120 tl satarlar (Kullanmıyorum ama mesele kullanmakta değil domino denir bana iğne batarsa sana batırırım sende ona... o da ona... sadet zinciridir bu!)
Cevap sahibi5 ayBüyük tek el firmalar koca koca firmalar yıllık 2-3 milyon tl vergi veriyorsa küçük esnafı kuyumcusu vs. 1milyon 2 milyon tl vergi veriyor. Birisi yapıyor milyar tl diğeri yapıyor 8-10 milyon ciro. cürosuna ve sektörüne bağlı ama her türlü vergiyi büyük kazanan tek elden kazanmıyor. Küçüğü yok etmek amaç her şeyi tek el yapıp üç harfliler de askeriye çalışmasını istiyor insanların şu an ki vergi adaleti... Bu ülke yozlaşmak zorunda çünkü vergi adaletine göre değil büyüğü zenginleşitircek küçük cirolarla oynıyanı yok etmek üzerine... Kaldı ki ünlü satış sitelerinde çeyrek 1000-1200 tl gibi kar konuluyor açın bakın. Biz 50-100 tl kar korsak koyuyoruz. Adamlar açık seçik açık piyasa ve boyutun gücünü kullanıp kar marjını arşa çıkarp vergiyi de vermiyor. Çünkü büyük ve güçlü diye biaat etmek türkiyeye has bir kültür devlette bile.
- 5 ay
😃😃
Cevap sahibi5 ay😡
4 bin lira yakıt parası, 10 binde çay kahve parası desem, maks 15 ya. o da enflasyondan kaynaklı. normalde yılın başlarında yarısı kadar harcamam vardı. yılın başına göre yaşam kalitemde hiçbir fark yok.
00 Yorumla
5 ayYani yaşam masraflarına göre değişir, ailemle olmadığım için çoğunlukla 20 bin felan (kira gibi şeyler hariç) yetiyor bana hatta bazen fazla bile artıyor ay sonunda.
10 YorumlaBuaralar kiradan borçtan harçtan kafamızı kaldırıp ta ekstra yapabildiğim bir şey arada içiyorum o da aya vurursan aşağı yukarı 1000 küsur tutuyor
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 5,6b cevap paylaştı. 30-35 bin TL civarı değişiyor. Ev kredisi taksiti hariç market, akaryakıt, faturalar, gezme tozma, yeme içme masrafların tamamı. Ev kredisi taksitim 1500 TL.
02 Yorumla- 5 ay
1500 tl ev kredisi mi var?
- Para & Ekonomi konusunda 394 cevap paylaştı.
5 ayŞimdi kizimla yaşadığım için ve okul dönemi olduğu için kursları vs şu an gezme yeme içme minimum.. Normal şartlarda baya tutuyor.. Özelikle gezme ye yemek olayı bende :))
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayPek kişisel harcamam yok. Oğluma ve eve alışveriş yaparım genelde. Tek kişisel harcamam şehir içimde bir yere gidersem ulaşım parası. Ve birde telefon faturam. Saçımı boyayayım falan gibi şeylere de ilgim yok
10 Yorumla
5 ayKira, yakıt, gıda, giyim cart curt hepsi toplam 70-80 bin tlyi buluyor.
Gerçi bu ay sadece 1 saate 62 bin tl verdim.17 Yorumla- 5 ay
"Gerçi bu ay sadece 1 saate 62 bin tl verdim." derken 😆😅😉😉
- 5 ay
Saat koleksiyonum var hamilton jazzmaster ekledim koleksiyona bu ay
- 5 ay
hs sktr 🤣 Bekarsan şimdi basarlar burayı😄 60 k saat alan bana 150-200k pırlanta da alır mottosuyla.
- 5 ay
@zodyakbeyi bak kimse basmamış burayı. Hazır sen bulmuşken kaçırma derim. İşiniz gücünüz kadınlara bok atmak
- 5 ay
Sen yazdığına göre var bir keramet
- 5 ay
Farkındaysan şu an sadece seninle muhatabım. Yorumun sahibiyle değil
- 5 ay
Susun lan
Kira, elektrik, su, doğalgaz, internet, Digitürk, elektrik, Netflix, Tivibugo, Tabii 20 bin lira. Mutfak masrafım ve abur cubur 10 bin. Sigara ve alkol 5 bin. Farklı masrafım yok
10 YorumlaAilemle yaşıyorum o yüzden çok harcamam Arada dışarıdan yemek söylüyorum onun dışında giderim çok yok
10 YorumlaSadece kartın asgarisi 65 bin Nerimancım, oradan hesap et
10 Yorumla
5 ay2bini geçmezdi KYK da iken şimdi eşimle beraber yediklerimizi ictiklerimizi dusunursek 5-6 yı buluyordur
00 YorumlaKızlar daha az harcıyormuş 🤨 hesapları belli ki bize kitliyorlar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayPara kazanmıyorum aile evindeyim kişisel harcamalarım ortalama 25-35k arası değişiyor (canım babam )🌸
20 Yorumla
5 ayaylık bana 13 kalıyor 8 i borçlara gidiyor 1000 i faturalara kalan da bana kalıyor
00 Yorumla
5 ayaile evinde kalıyorum maks harcamam dışarıda yenen lahmacun, döner, çiğköfte gibi şeylerdir
02 Yorumla- 5 ay
Peki çalıştığını biriktiriyor musun?
- 5 ay
evet. yoksa niye böyle ot gibi yaşayayım
5 ay39.000 gelmiş kredi kartı ekstresi e bi 5 te nakit gitse.
00 Yorumla
5 ayValla dağ taşa harcıyorum ya sıkıntı büyük haha
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 439 cevap paylaştı.
5 ayOrtalama sabit borçlarım hariç 75 bin filan harcıyorum
00 Yorumla Gezme yeme içme yaklaşık 80 100 arası gidiyor
01 Yorumla
5 ayOrtalama 12 bin kendime. Evde 8 bin ortalama 20 bin her türlü harcıyorum
00 Yorumla83 bin kazanıyorum ayda 15 20 bin giderim var geri kalan altın yapıyorum
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
5 ay20 bin civarı yeme içme giderim vardır. Geri kalan aile harcamaları
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayBugün çalıştığım teyze evde olursa 30€ kazanacağım ve 15 € sunu yolda harcıyorum bazen 20€ yani boşuna çalışıyorum elim çok açık ya:((
11 Yorumla- 5 ay
😀
işten eve evden işe bu sogukta ne gezmesi ayol
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayGezme, alışveriş ve her gün dışarıdan yediğim için bayağı gidiyor neredeyse aldığım denilebilir... 🙄
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)5 ayVallahi benim harcadigim paranın haddi hesabı yok. Çok gereksiz harcamalar yapıyorum 30.000 civarı
00 Yorumla
5 ayBelli olmuyor ama yaz dönemi daha fazla oluyor genelde ❤️
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayAyda hiç para harcamıyorum =))
Aya çıkarsam cebimde ne kadar para varsa harcayacağım 🤪 şimdilik dünyada harcama yapıyorum 😎
00 Yorumla
5 ayBenim degişiyor
150 K yı buluyordur🤷🏻♂️
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayEvlıyım bunu hesaplayamam ev masrafı osu busuda var yani onu bıle bilmıyorum zaten
10 Yorumla
5 ayKüçükken bir oyun vardı senin aldığın para benim süsüme yetmez diye şarkısı olan , ne kadar söylemiş oynamışsam o moddayim🙈
20 Yorumla
5 ayAilemle yaşıyorum. 55 k maaşım var. Kira derdim yok çok şükür ev bizim. Sadece yeme içme. Maaşımın büyük bölümü ile altın ya da birikim yapıyorum. Bu ay mesela 50 k birikime ayırdım
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)5 ayBilmiyorum kendime çok harcamam ama oğlana özel ders ayda 26000TL veriyorum
06 Yorumla- 5 ay
Net diyorum boşu boşuna. Geliştiricek merak ve tutuku çocukta varsa içinde internet fazla bile. Benim aklım olsa sanayiye gidermişim elimden geliyor yeteneğim var ve sırf işçilik adına 5-50 bin arası kazanıyor. Tek işten. sanayici denilen adamlar. Pişmanlıktır türkiyede okumaya harcanan zaman.
Cevap sahibi5 ay@ZodyakBeyi güzel kardeşim ben ayda 9500usd kazanıyorum, gizli olduğum için söliim ekstradanda 185000TL geliyor elime, ve hep okuduğum için.
Cevap sahibi5 ayBu arada ustalarda ayda 200k dan aşşağoiı kazanmıyor tabi işinde iyiyse.
- 5 ay
Her insanın farklı yetenekleri var. Hani senin yaptığın işi kesin yapar diye garantili doğmuyor çocuklar. Bu açıdan yeteneklerine göre yönlendirilmeli. tam olarak mesleğin nedir hocam?
Cevap sahibi5 ay@ZodyakBeyi ifşa olmayalım hocam mühendis diyelim
- 5 ay
O zaman senıor mühendis olmalısın. Büyük projeler de çalışmadan bu dolgun ücretlere çıkmak zor mühendislikte. Yerli 3-5 büyük köklü firma dışında bu parayı yurt dışı ödeyebilir. Bende B. Porgramcılığı okudum hiç hoşuma gitmedi yazılım dilleri sql C# C++ pyton vs. gördük ama tiksintiyle bitirebildim zordu.70 kişi girdik 25 kişi mezun olabildi.
5 ayBen hiç harcamiyorum fotosentezle yasiyorum. Bu arada ciddiyim
31 Yorumla750 Berber
5000 yeme içme
2000 ulaşım
2000 ufak tefek
Ortalama 10 bin
00 Yorumla
5 ay10bin. den aşağı düştüğünü sanmıyorum ama şunu diyim son iki yıldır pek birikim yapamadım.. demekki alım gücüm azalmış
00 Yorumlaİşin tuhaf yanı yorumdaki insanlar hep zenginmiş ya bı ben fakirim ya da çoğu sallıyor. Benim aylık giderim 7-8 bin
02 Yorumla
5 ayYaklaşık beş bin aile evindeyim yemeğim vs her şeyim evde karşılanıyor zaten. Kendi giderlerim bu kadar.
02 Yorumla- 5 ay
Kanaat etmek güzeldir. Tebrikler.
- 5 ay
Kesinlikle
Gizli Üye(30-35)5 ayHerhangi bir işte çalışamıuorum sağlık sorunlarımdan dolayı bir de bu da yetmezmiş gibi ailemden herhangi bir yardım da alamıuorum 100 lira bile vermiyorlar
11 Yorumla- 5 ay
Donanımın nedir bilmiyorum ama evden yapılacak remote işler bak sadece konuşarak bile üç beş kazanabilirsin belki geçmiş olsun ❤️
5 ayÇalışırken 60-70 gidiyordu ama şu an işsizim, eşim ne verirse
00 YorumlaMaaşım 50k kira fatura vs yoktu. Yol yemek ve keyfi ihtiyaçlarim için 30k gitti
00 Yorumla
5 ayTemel giderlerimi ve sigara paramı ailem karşılıyor. 10k lira da harçlık alıyorum aylık
00 Yorumla
5 ayYani gezme yeme içme kıyafet araba aksesuar o bu derken 30/40k arası
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 375 cevap paylaştı.
5 aygelirine göre gidiyor
20 Yorumla 15-20k vardır diye düşünüyorum
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayYorumlara bak para sçyorlar sanki
21 Yorumla
Cevap sahibi5 aySallıyorlar
Gizli Üye(36-45)5 ayAyda 300.000 kazaniyorum keyif olarak 30.000 tl harciyorum masraflari saymiyorum
02 Yorumla- 5 ay
salla
Cevap sahibi5 ay@aslı212111 yeminle
Öğrenciyim kendi harçlığımdan 5 k
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayBakıyorum da kimsenin harcaması yokmuş. Bende mi var tuhaflık diye düşünemedim değil.
121 Yorumla
Cevap sahibi5 ay@Uuuuu432 benim kazancım 90 bini buluyor ama yetmiyor garip valla
Cevap sahibi5 ay@Uuuuu432 öğretmenim
- 5 ay
Bendr aynısını düşündüm:)
Cevap sahibi5 ay@rumuzrumuz06 buradakilere bakınca ne kadar müsrif olduğumu anladım 😂
- 5 ay
Bende çok fena harcıyorum kesin ve net :) . Millet neymiş yahu ya da biz neymişiz
Cevap sahibi5 ay@rumuzrumuz06 bugün bi karar aldım bakalım kaç gün uygulayacağım:))
- 5 ay
Bence imkansız alışmışlık aslaaaa :) . Kendime bana benziyorsan :) tanımıyorumda
- 5 ay
Grce yemeği söylermisin:)?
Cevap sahibi5 ay@rumuzrumuz06 yok, 6 dan sonra yemiyorum
Cevap sahibi5 ayBen en çok kıyafete harcıyorum :))
- 5 ay
Şaşırdık mı :) kargo manyagı olmuşsun sende
Cevap sahibi5 ay@rumuzrumuz06 öyle de değil. Çok almıyorum. Az alıyorum çok para veriyorum.
Cevap sahibi5 ayVeriyorum* olacaktı.
- 5 ay
Neyse amaaan bi kere geldik ye iç harca keyfine bak :)
Cevap sahibi5 ay@rumuzrumuz06 ahahhaha bizde bu kafa olduktan sonraa
- 5 ay
Gerek var mı kasmaya sence?:)
Cevap sahibi5 ay@rumuzrumuz06 ahahahha bizde bu kafa olduktan sonra
- 5 ay
Yazda kovulmayalım:)
Cevap sahibi5 ay@rumuzrumuz06 ben istesem de kasamıyorum. Olduğu kadar napim😂😂
- 5 ay
:) bendede sıfr kasıntı. Akışında güzel bence
5 ayAile evindeyim. 5-10 arası değişiyor.
10 YorumlaÖğrenci adamız min 5k 🗿
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı.
5 ayelli bin tl harcarım kendi şahsıma
00 Yorumla
5 ay100 k yi geçiyor.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,5b cevap paylaştı.
m 5 ayAlkol 20 bin sigarada 4 bin gudiyordur
00 Yorumla - Devamını Gör (114)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne