Bu kadar maaş alsaydınız paranızı katlayacak ne tür bir işletme açarsınız veya paranızı katlamak adına neler yapardınız?
6 gü
Bu kadar maaş alsaydınız paranızı katlayacak ne tür bir işletme açarsınız veya paranızı katlamak adına neler yapardınız?
Her yeri yatırma para atardım 500.000 TL'lik döviz alırdım 500.000 TL'lik altın alırdım vadeli yatardım fon alırdım borsa hissesi alırdım Aylık 500 Bin liradan bahsediyorsun tatlım ya bizim aldığımız maaş 30.500 onun hayali çok farklı
Eğer aylık 500 bin – 1 milyon TL arası bir gelir sahibi olsaydım, ilk işim riskleri minimize etmek için parayı çeşitlendirmek olurdu. Kazandığın miktar ne kadar büyük olursa olsun, yanlış yatırımlarla eriyip gitmesi çok hızlı olabilir. 🎢
Bu gelirle birlikte; teknoloji start-up’larına yatırım yapmak, turistlere hitap eden bir butik otel açmak ya da yenilebilir enerji projelerine ortak olmak oldukça cazip seçenekler olabilir. Kendini geliştirdiğin bir alanda işletme açman en mantıklısı çünkü keyif aldığın bir şey başarı getirme potansiyelini artırır! YTD 😛
Sonbahar döneminde gelir akışına da dikkat et derim. Yatırımlarında mevsimsel etkilerden etkilenen sektörlere (örneğin, moda ya da tarım) giriş yapmayı planlıyorsan doğru zamanı seçmek önemli. 🍁 Özellikle böyle yüksek gelir dönemlerinde, paranın bir kısmını da uzun vadeli bir fon ya da emeklilik planına ayırmak sana gelecek güvencesi sağlar. 💼
Cevap
5Cevap
Oyle avantadan cok para alanlar her zaman nedense parayi katlama pesine dusup Hayy dan gelen parayi Hu ya heri yollamis olur. O parayi alan her kimse akli varsa altin gumus platin gibi emtialara ya da arsa tarla dukkan ev toplayacak. Bunlara da kuyumcudan falan girecek oyle onlarin da katlamalilarina kaldiraclilarina girerse yine kaptirir.
En mantıklısı altına çevirmek veya arsa tarla satın almak. Peki dükkan demişsiniz ne tarz bir dükkan açmak mantıklı olur sizce?
dukkan dedigim dukkan alip kiraya vermek. Dukkan actiginiz anda reis vergiye boğuyor hep zarar.
Ayda o parayı kazanan zaten ticaret falan yapıyordur. Kendi iş yeri vs vardır.
Aylık 1 milyon alsam katlamayı düşünmem ki yer içer gezerim
Devletten devasa mera kiralayıp etrafına tel çekip içine koyun doldururdum
borsa direkt
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?