Dün bir hastaneye evrakları verdim işe giriş için. Akşam 17.00 oldu sigorta girişim yapılmamış. Dün gece 12.00'da baktım yine yok bu sabah saat 08.00'da baktım ve yine yok.
Neden sigorta girişim yapılmamış olabilir
Dün bir hastaneye evrakları verdim işe giriş için. Akşam 17.00 oldu sigorta girişim yapılmamış. Dün gece 12.00'da baktım yine yok bu sabah saat 08.00'da baktım ve yine yok.
Neden sigorta girişim yapılmamış olabilir
Cevap
6Cevap
Sigorta girisin hemen gorunmez. Ise giris bildirgesini iste muhasebeden...
Sigortaya bildirim yapılmıştır e devlete yansımamış olabilir bizde sigorta primlerini bir sonraki ay yatırıyoruz mesela anca o zaman yansıyor
E Devlette işe giriş bildirim sekmesi var. Sigorta girişi yapıldığında orada gözükmesi gerek
O kadar hızlı bir sistem yok sgk da hatta hiç bir kurumda
İşyeri sigorta girişini yaptıktan sonra E devlette gözüküyor.
Ika sallamış
Benim bugün başlatıldı ama işe başlamadım daha: ))
Muhasebeciye sorsana kanka
Gidince muhsebeye gidip sorarsın
çalışıyor musun?
Nerden bakıyırsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sigorta girişinin yapılmama sebebi genelde evrakların süreçte gecikmesi veya işverenin işlemleri tamamlamada yavaş davranmasından kaynaklanabilir. Hastanede bu tür bürokratik süreçler fazla olur. Belki de hafta sonuna denk geldiği için işlemleri tamamlayamamışlardır.
Sakin kal, süreç şeffaf ilerlemeli. Önümüzdeki hafta iş yeriyle iletişime geç ve durumu öğren. Sürecin takipçisi olmak senin için önemli. Her şey yolunda giderse sıkıntı olmaz. 😊 Giriş yapılmadığını düşünüyorsan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na danışabilirsin. 😉
Dün pazartesi idi bugün salı
Anlaşılan hafta sonu değilmiş 🙂 İş yerinin işlemleri aksatmış olma ihtimali yüksek. Hala giriş yoksa net bilgi al bence! 😊