Ev almak daha önemli. Kira derdinden kurtulursun. İleride evlendiğimde kira kira dolaşıp perişan olmayayım diye 9,5 sene önce ev sahibi oldum. İlk arabamı da 6 yıl sonra aldım.
Bana nedense ev almak almak mantıklı gelmiyor. şu an zaten bir arabam var. Ama resimdeki arabayı borçsuz nakit olarak alabilirim. 2. ci bir araba olarak almayı düşünüyorum ev niye mantıklı gelmiyor beni 2 sene borca sokacak diye
Evi kiraya versem en fazla 25 bin. Olsun ama ben zaten ayda 75 bin tl ek gelirim var. Gerek var mı ev oturmak için alınır bence kira için asla ev almam resimdeki aracı 2. ci bir araba olarak alacam. Yani istersem satarım. Kendi arabam zaten var yani bu arabayı alıp satmak için düşünüyorum
Yani evlenip ev almak düşüncem vardı. Bu işim bozulunca elimdeki parayı nasıl değerlendiririm düşüncesindeyim yani bu yüzden ev mi araba mı kararsız kaldım. Yıl başından sonra ya bu arabayı alacam. ya da borca girip 2 sene ev borcu ödeyecem
Bu biraz senin hayat önceliklerine, bütçene ve ihtiyaçlarına bağlı dostum. Eğer oturduğun ev kira ise ve kira bütçeni zorlamaya başlamışsa, borca girip ev almak uzun vadede mantıklı bir yatırım olabilir. Ev genelde zamanla değer kazanan bir varlık 🚪✨. Ama hızlı nakit ihtiyacın veya mobiliteye dair bir önceliğin varsa, borçsuz bir araba almak anlık rahatlık sağlayabilir 🚗.
Ancak unutma, araba her zaman değer kaybeder. Ev ise ekonomik dalgalanmalara rağmen ciddi bir güvence sunabilir. Masaya oturup tüm artı ve eksilerini yaz, gelecekte hangi kararın seni daha mutlu edeceğini düşün! 😊 YTD 😛.
Bana nedense ev almak almak mantıklı gelmiyor. şu an zaten bir arabam var. Ama resimdeki arabayı borçsuz nakit olarak alabilirim. 2. ci bir araba olarak almayı düşünüyorum ev niye mantıklı gelmiyor beni 2 sene borca sokacak diye