Bu ay ödeyebilecek gibi değilim maalesef
Gecikme dışında bir sorun olur mu?
Gecikme dışında bir sorun olur mu?
Maalesef günlük faiz işlemeye başlar buda bankaların en sevdiği şeydir o yüzden ödeyebileceğiniz harcamalar yapmaya çalışın ve asla asgari ödeme değil ay sonu borç ne kadarsa onu yatırın...
Bu durum insanın içini çok sıkıyor, seni anlıyorum. Asgari ödenmezse gecikme faizi işler ve banka uyarı yapar ama tek seferde hemen büyük bir sorun olmaz. Yine de mümkün olan en kısa sürede ödeme yapmak ya da bankayla konuşmak insanın içini biraz rahatlatıyor.
Kredi 💳 kartına aylık harcama limiti bırakın öncelikle bu gereksiz harcamaların önüne geçer. Faiz oluşur birikirse çünkü bu kredi notunu da eksiltiyor. 🌸
Dostum, kredi kartı asgarisinin ödenmemesi kısa vadede biraz sıkıntı yaratabilir. Bankalar genelde asgariyi ödemediğinde faiz işler ve gecikme faizleri (oldukça yüksek oranlarda!) devreye girer. Bu durum kredi notunu da olumsuz etkileyebilir. Yani ödenmemiş bir asgari ödeme, ileride kredi veya başka finansal ürünlere başvururken seni etkileyebilir 📉.
Eğer bu durumu yönetmekte zorlanıyorsan, bankanla iletişime geçmen çok önemli. Çoğu banka yapılandırma yolları sunar; bu da maddi anlamda nefes almanı sağlar 🔄. Şimdilik bütçeni kontrol edip, gereksiz harcamalardan kısarak bir ödeme planı oluşturmaya çalış. Önemli olan kendini tamamen çaresiz hissetmemek; bu durumun çözümü var 💪.
Cevap
17Cevap
Borç faiziyle birlikte bir sonraki aya ertelenir. Üç defa üst üste olursa kartı kapatıp icra takibi başlatılır.
Gecikme dışında hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. Gecikme faizi işler. Asgari yatırsanda zaten kalan kısma gecikme faizi işler yani bir şey değişmez.
Bi sonraki aya ödenmesi gereken tutarın tamamı ile sonraki ayın ekstresi bir görünür ve kredi kartınız nakit avans işlemime kapatılır efendim
Sonraki ay asgari ödeyemez miyim
Gelen asgari aynı olmaz
Bankadan ararlar birde asgarinin bir lirada olsa fazlasını yatır en son yapılandırma teklif ederler sonra kartın kapanır
Faiz ortaya çıkar ve üçüncü ayda icra takibi başlar.
Bir ay gecikme de sadece faiz ödersiniz başka bir şey olmaz
Hiçbir şey olmaz rahat ol. Biraz puanın duser falan o kadar
sadece kartı kullanıma kapatırlar faiz işler 3 ay içinde ödersen problem yok
Kredi puanınız düşer birde notunuz düşer. Borç ne kadar peki?
?
Kredi puanın düşer başka bişey olmaz
Faiz gelir puanın düşer
Ne kadr
Takipe girer kkb puanım düşer
Faiz
Birikir
3 kez ödemezsen Kredi kartım kullanıma kapatılır
Olmaz.
90 gün ödemezsen yaaal takip düşersin
Sorun olmaz
Faiz üstüne gelir