Suriyeliler gitti artık evler kiralanmıyor. Arap turistler gelmiyor esnafın işler ölümüne kesat gidiyor farkında mısınız?

Tüm birikimimle 8 milyona lüks bir semtten ev aldim. Ev kiralanmiyor. Ailemden de bana memleketten bir daire kaldi o da kiralanmiyor. Ablamin da bir dairesi var ucuz bir daire ama o da kiralanmiyor. Emlakçilar , "40 yildir emlakçiyim böyle durgun piyasa görmedim" diyorlar. Evler hep boş ama kiralayan yok. Suriyeliler sessizce gitti, Arap turistler ırkçılık nedeniyle artık Türkiyeye gelmiyorlar. Ruslar ve Ukraynalilar da gitti. Evler boş kaldi hiç kiralayan yok.

Komşumuz 40 yillik diş hekimi ve hiç böyle işsiz dönem görmedim diyor , ofisini devretmek istiyor ama isteyen yok, hiç iş gelmiyormuş. Araplar özellikle eskiden çok gelirmiş tüm dişlerini yaptirip servet birakirlarmiş ama artık araplar da gelmiyorlarmiş.

Nişantaşindaki birkaç kafe ve pastane de kapanmiş. Iş yapamaz olmuşlar.

Zengin Arap turistler eskiden ailecek cümbür cemaat gelip , ev kiralayip en az 1 ay kalip, deli gibi para harcarlardı. Estetik doktorlara, diş hekimlerine, özel hastanelere gidip komple tedavi olurlardi. Mağazalara gider deli gibi alişveriş yapar, restoranlarda para saçarlardı. Çoluk çocuk genç yaşli hepsi para harcardı. Bakkalindan kuaförüne, doktorundan restoranina, mağazasindan taksicisine herkes deli gibi para kazanirdi. İrkçılık nedeniyle artık gelmiyorlar. Parası olana gidecek ülke çok.

Irkçılık furyasını başlatanlar zaten hain ajanlardı. Şimdi piyasa bozuldu insanlar para kazanamaz oldular. Zafer partililer, Ümit Özdağ taraftarları, Arap düşmanları Rus ve İngiliz sevdalıları bir taraflarına kına yakabilirler. Memleket bir para kaynağinı daha kaybetti

Suriyeliler gitti artık evler kiralanmıyor. Arap turistler gelmiyor esnafın işler ölümüne kesat gidiyor farkında mısınız?