Borçlar ile baş edemiyorum toparlanmak için aile yanına taşınmak mı ev arkadaşı olmak mı?

7 yıldır tek yaşıyorum 35 yaşındayım. Seneler önce arabam vardı, boşandıktan sonra satmak zorunda kalmıştım o zamanlar araba fiyatları ucuza gitti düşük modeldi. Maddi durumum bir zamanlar iyiydi kiralar iyiydi çünkü. Bir işsizlik dönemim olmuştu 3 ay ve bazı sorunlardan bankaya borçlanmıştım ameliyat filan oldum derken İşe girmiş olsam da icralık oldum toparlanamadım. Çok şükür çalışıyorum ama kiram çok fazla ve aldığım maaş ortalamanın altında olduğu için borçlarımı ödeyince bana hiç 5 kuruş kalmıyor nişanlım destek çıkıyor ama böyle oldukça da nikahımız erteleniyor. Hesaplarıma göre nişanlımın da fikir sunması ile annenler ile otursan 2 ay ya da 3 ay dişimizi sıksak hem eşyalarımızı alırız hem sen borçlarını öderken sıkıntı çekmezsin dedi haklı da buldum. Babamla annem bile geçinemiyor ya dişimi sıkacağım ya da 6 bin tl e her şey dahil sadece kızların ve titiz insanların kaldığı bir ev buldum. Hangisini yapayım lütfen fikir verin. Annemde kalırsam 3 ayda toplam 70 bin tl biriktirmiş olacağım borçlarımı çıkınca. Ev arkadaşı olarak çıkarsam 6 bin bir masrafım olacak ev faturaları dahil

Borçlar ile baş edemiyorum toparlanmak için aile yanına taşınmak mı ev arkadaşı olmak mı?
Güncellemeler
5 ay
2 aydır ailemin yanındayım arkadaşlar. keşke daha önce taşınsaymışım hızlıca toparlardım. Kira derdim bitti şükür. Toparlanıp sonrasını düşünücem