Eşinizin sizden fazla maaş alması önemli mi?

Ben şu an bir şirkette proje kordinatörü olarak çalışıyorum ve maaşım 174k civarında. Eşim bir restauranta yardımcı şef olarak çalışıyorum maaşı 145k civarında. Bu bizim ilişkimiz için çok sorun değil. Ama gözlemlediğim kadarıyla pek çok ilişkide sorun oluyor. Bence bunun sebebi erkeklerin aşağılık kompleksi. Hani bir laf vardır ya ben bineceğim eşeğin benden akıllı olmasını istemem diye erkeklerin de bu hesap. İstiyorlar ki hayatlarındaki kadın ona muhtaç olsun gerek eğitim gerek maaş olarak ondan alt seviyede olsun. Ki kendi erkekliklerini tatmin edebilsinler. Misal hepimizin anneanneleri, babaanneleri, anneleri; tarlada, ahırda çalıştı. Ama maaş almadılar, sigortaları yoktu. Babaları veya eşleri için bedava ırgat demekti. Hiçbirimizin dedesi de bunu sorun etmedi. Ne zaman kadınlar sigortalı ve maaşlı çalışmaya başladı ataerkil düzen benim karım çalışamaz demeye başladı. Onlar kadının çalışmasına değil kadının kendi ayaklarının üstünde durmalarına karşı geldiler. Kadın ne zaman emeğinin karşılığını almaya başladı mutsuz oldukları aşağılandıkları evden bağımsız hale geldi. Babaların kızını dönmeyen dizini döver, kocaların mutfakta aşçı, tarlada ırgat, evde hazır hatun normu çürüdü. Kadınlar emeklerinin karşılığını alınca işkencehanelerini terk etti. Bugün erkeklerin övdüğü eski dönem evlilikler ise kurtarmaya çalıştıkları ataerkil düzenin yardım çığlıkları

Güncellemeler
7 ay
Şunu da eklemek istedim. Toplumdaki erkeklerin%40 aslında homoseksüel veya biseksüel. Bu erkekler homofobik dayatmalardan çekindiği için sahte bir kimliğe bürünüp erkeklik taslıyor. Yani kırılgan bir masküleniteye sahip oluyor. Şöyle düşünün yalan söyleyen biri durmadan doğru söylediğine inandırmaya çalışır. Onlarınki de bu hesap
Eşinizin sizden fazla maaş alması önemli mi?