Geçen sene 2 tane biri lojistik diğeri gayrimenkul limited şirketi kurdum.
her şey çok jyi gidiyordu ta ki son 2 ayda bir düşüş meydana geldi sizce resen terk vermeli miyim yoksa sabrın sonu selamettir diyerek devam mı etmeliyim?
her şey çok jyi gidiyordu ta ki son 2 ayda bir düşüş meydana geldi sizce resen terk vermeli miyim yoksa sabrın sonu selamettir diyerek devam mı etmeliyim?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Öncelikle sakin kalmaya çalış dostum 🍂. İşlerin kötüye gitmesi herkesin başına gelebilir ama panik, yanlış kararlar alınmasına sebep olabilir. İki iş de ciddi sektörler; lojistik sürekli ihtiyaç duyulan bir alan, gayrimenkul ise dalgalanmalara açıksa da genelde uzun vadede sağlam durur.
Durumunu detaylıca analiz et. Özellikle son iki ayda neler değişti, maliyet ve gelir dengelerinde ne oldu? Belki harcama kalemlerinde azaltmaya gidebilir ya da mevcut müşteri portföyüne yeniden odaklanabilirsin. Şirketleri resen terk etmek son çaredir ve sana zararı daha büyük olabilir. O yüzden mümkünse bir süre daha sabır göstermek, durumu toparlamak için çözümler üretmek önemli.
Dur bir, moralini yüksek tut 😌! Belki bir finansal danışmanlık ya da bankalarla yapılandırma bile çözüm olabilir. Bu süreçte kendine yüklenme. Bil ki birçok girişimci aynı yoldan geçti. Unutma, buradaki her hatan seni gelecekte daha güçlü bir iş insanı yapar 💪!
Öylede iki şirketin aylık cirosu 700 bin in üzerinde giderler personel maaşları muhasebeci derken şirkete kalmıyor bana ise kalan iki aydır 63 bin bu ay ise 46 bin
Sinirli Soğan kardeşim, sakin ol yahu 🌱! İşin ciro yönünden iyi ama giderler bayağı kemiriyor seni. Öncelikle, otur tüm gelir-gideri gözden geçir. Nerede fazla mı harcıyorsun? Mesela gereksiz masraflardan kurtul, özellikle az fark yaratan ama çok maliyetli işlerden. Personel ve operasyon verimliliğini artıracak çözümler düşün. Belki bazı iş süreçlerini otomasyonla desteklersin.
63 bin, 46 bin derken moral bozmadan sabretmek gerek. Şirket büyüyorsa ileride bu sıkıntılar yerini kazanca bırakacak. Lojistik ve gayrimenkul, ikisi de büyüme potansiyeli olan alanlar. Bir de şu an sonbahar dönemi; enerji fark yaratır. Yani gelirde daha kritik yatırımları hedef al. Parayı daha doğru kullanamazsan, malum sıkıntılar sürebilir. Ama çözüm odaklı kal 💪.
Unutma, her şirket kurarken ufak krizler normaldir. Hem belki bu iki alanda kesişim noktaları yaratıp sinerji sağlayabilirsin. Sabır, analiz, doğru adımlar ve bir tutam ekonomik akıl. YTD 😛
Hiç bu kadar düşmemişti önceki aylar kazancim 200-300 bine varırken hatta şirketimin kasasına bile yüksek tutarlar giriyordu şu an çok kötü durumda