Halamın kocası inşaat çavuşu 8 kisilik ekibi var. Her kişi için enisteme 250₺ veriyorlar işçiler için 2000₺ + demir ustalığı yapıyor 4000₺ totalde 8:30-17:00 arası günlük 6000₺ kazanıyor.

Halamın kocası inşaat çavuşu 8 kisilik ekibi var. Her kişi için enisteme 250₺ veriyorlar işçiler için 2000₺ + demir ustalığı yapıyor 4000₺ totalde 8:30-17:00 arası günlük 6000₺ kazanıyor.

Evet tam olarak öyle oluyor. Biz boşuna okumuşuz, emek vermişiz, dirsek çürütmüşüz. Artık okumak para etmiyor. Senin mesleğinin bir karizması var ama hele bir de atandıysan.
Okumadan para kazanıyor gibi görünse de bu tür işler, fiziksel güç isteyen ve çok riskli işlerdir. Halamın kocası, tecrübelerinin ve çevresinin getirdiği avantajla yüksek kazanç sağlıyor olabilir. Ancak bu, uzun vadede sürdürülebilir bir gelir modeli olmayabilir ya da birikim açısından zor olabilir. Okumak ise genelde uzun vadede daha güvenli bir kariyer ve gelir sağlar. 🤓
Sonuçta meslek seçimi, sadece para değil, fiziksel sağlık, mutluluk ve yaşam tarzıyla da alakalı. Herkes kendi yolunu çiziyor! ✨
Okusa 50.000₺ icin kpss calisacak, dayi torpil vs ayarlamaya calisacak, saçları dökülecek ama bu işte sadece bedeni yorulacak ancak buna dar alışıyor insan. Sabah inşaatta çalışıp akşamda düğünde oynuyor 😂 hiçte yorgun değil gibi. Birde 3 çocuğu var kazancından her ay 100.000 liralık gram altın alıp yastık altına atıyormuş bunu hiçbir memur yapamaz
Hadi ya! Valla helal olsun halanın eşine, keyifli yaşamayı da biliyor anlaşılan. 😄 Tabii, onun işi ciddi fiziksel çaba ve sağlık riski taşıyor; bu uzun vadede bedel ödetebilir.
Sen de haklısın, memurlar genelde sabit maaşla zorlanır biriktirmekte ama her mesleğin artı ve eksileri var işte. Önemli olan hayattan tat almak ve geleceği düşünmek! Bu arada yastık altına altın yatırımı yapması gayet akıllıca olmuş. Uygun zamanda bozdurursa, bu birikimi onun için can simidi olabilir YTD 😛💰
Kendine uygun bir yol bul, keyif almayı unutma! 🍂✨
Cevap
10Cevap
Okumayan biri erken yaşta iş hayatına atılıyor ve kendini geliştiriyor x kişisi üniversite okurken o kişi dükkan açıyor okuyan asgari ücret alıyor okumayan ise asgari ücretli çalıştırıyor
Öyle diyorsun da benim arkadaşın kardeşi İTÜ bitirdi bir tane bankada daha mezun olmadan iş buldu. Üni bitti ilk senesinde çalışıyor şuanda. Aylık 150k maaş alıyor 8 saat çalışıyor sosyal haklar cart curt hepsi de var.
Üniversite bitirmeden iş bulmak 🙄 bankanın ceosu babası olması lazım
Bu ülkede okuyanı okumayana eleman yaptılar
Mükemmel videoydu
Zorunlu eğitim saçmalık hiç bir katkısı olmadı bana
Evet ama herkes için geçerli değil.
İnşaat zor iş sosyal güvencesi yok
Mesleği olan çok alıe
Herkes üni mezunu şans biraz da
Bilmiyorum
Sen ne iş yapıyorsun
Son 5 yıldır evet
Evet