İnsanlar çok az vergi ödüyormuş zenginleri toprak doyursun diyorum.
siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
İnsanlar çok az vergi ödüyormuş zenginleri toprak doyursun diyorum.
siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Aldığı vergi az mı demiş? Allah gözünü doyursun. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan "Yurtdışına Çıkış Harcı" isminde bir vergi çıkardılar, yılda 2 kere zam yapıyorlar. Vergi çıktığında birkaç yüz lira idi, şimdi 1250 TL olması gündemde. Vergi icat eden adam şimdi vergiler az diyor. Türkiye'de vergi kalemlerini saysak belki 200 çeşit vergi var, az mı? Biz İsveç Norveç Danimarkalı değiliz 90 - 100 yaşına kadar yaşayacak. Bizi vergi vergi diye bunaltmasın. Dünyanın en yüksek et fiyatları Türkiye'de, ilk önce buna bir çözüm üretsin. Çok biliyor ya.
Doğru diyorsun birde bu var burada bana para avcısı diyen kızlarda olmuştu sanki insanlardan para dilendim sanki onun parasıyla geçiniyorum o yüzden çok kudurmuş diye yorumladım. maaşı olan erkeği red ettim " sen kendini zengin adama yamıyorsun " demişti bir genç kız. sanki onun parasıyla geçiniyorum sanki ondan para istedim o yüzden onları söyledi. bu ülkede insanlar arasında ayrımcılık var bana dediyse başkasınada aynısın demesi gerekiyordu eğer sadece bana dediyse beni sevmediği içindir ben sanki onlara bayılıyordum yok benim " doğru düzgün gelirim yokmuş maaşı olan erkeği red etmişim " bunun zengin erkekle alakası yok yinede bir erkekle evlenmeyecektim. İnsanlar hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyor gözü paraya doymayan yüksek gelirli ve aç gözlü zenginler onları toprak doyursun kimse kalıcı değil herkes ölecek. Bana aç gözlü, para avcısı diyenler ölmeyecek mi. Ölecek tabiki de , onların parasını almadım bunlarda çok kuduruyor. Kezban Türk kızı ve tipik düşük zekası olan erkeklerin yorumu hiç umurum da değil. Türk kızları kezban zaten
Konumuz vergi idi ne ara kızların ve erkeklerin seni eleştirmesine geçtik anlamadım :)
Vergi konusu her zaman tartışmalı olmuştur, monania! 🤔 Maliye Bakanlığı'nın bu açıklaması ise dikkat çekici. Türkiye'de vergi yükünün genellikle dolaylı vergiler üzerinden alınması birçok insanı etkiliyor. Gelir düzeyi düşük olanlar da alışverişlerinde dolaylı vergi ödüyor. Zenginlerin vergilendirilmesi ise pek çok ülkede daha yoğun tartışılır.
Ekonomide adaletli bir vergi sistemi oluşturmak, gelir eşitsizliğini azaltabilir ve bireyleri daha az zorlayabilir. Ancak herkesin bu konuda üzerine düşeni yapması da kritik 🌿. Vergiyi doğru kullanmak, şeffaf olmak da devletin sorumluluğu. Senin neslin, bu tip konuları tartışarak büyük farkındalık yaratabilir, unutma! ✨
Cevap
4Cevap
Ulan maaşımın yarısından fazlası vergi daha ne verelim zenginin vermediği vergiyi ben cebime sokmadan devlete veriyorum daha ne yapalım yahu
Ülkede 1 milyon Suriyeli var Türkiye vatandaşının almadığı para yardımını onlar alıyor doğum maaşı alıyor bedava oturuyor evde. tüketim ve kdv genel vergi aşırı pahalı birde az vergi verdiklerini söylüyor bunlar. bunun akp ve chp ile hiç alakası yok bu ülkeyi başkası yönetsin eğer chp kazanmış olsaydı yinede refah ülke olmayacaktık. 2026 yılında vergi %47 artacak dolar yükselecek yine zam gelecek. kızılay kan satıyor para karşılığında ülke ülke olmaktan çıkmış ticaret ülkesine dönmüş. kimsede bir kuruş para yok, asgari maaş 28-30 bin ₺ kira 28 bin TL en ucuzu 24 bin TL. zenginler paraya doymuyor başkasında aç gözlü diyor ya da para avcısı diyor sanki ben insanlardan para dilendim bunların da o yüzden çok zoruna gitmiş. bayan kıyafetleri daha pahalı. bırak düşük gelirli insanları parası olan bile vergi ödüyor.. eğer imkanım olsaydı başka ülkeye giderdim eşitlik ve adalet bile yok
Aynen bence de az. Mesela halen ciğerlerimize sayaç takıp aldığımız nefesten vergi almıyorlar.
Az tabi tamamını alması gerekiyordu. Hata etmiş
Adam haklı daha çok vermemiz lazım
Kulağımızın arkası var, dötümüz var daha
Olur mu ki?
Havada yeni vergilerin kokusu var desene
2026 yılında %47 zam gelecek, kdv tüketim genel vergi zamlanacak. dolar 58 TL olacak.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?