100 gram altın mi 200 gram altın mı?
100 gram altın
200 gram altın
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
100 gram altın mi 200 gram altın mı?
Bu zamanda erkekte mehir alması lazım
annesının sözünden çıkmayan kız
aklı olmayıp kuzenı arkadaşı annesi teyzesı halasının lafıyla hareket eder
baba evınde prenses gıbı buyumus evlılıgım zorluklarına alışamayıp ayrılan
uyumsuz huysuz herseyı kendıne yontan tipler ve bır çok neden sunabılırım
mehır ver düğün ev alısverış mobılya gelınlık bıtmek bılmeyen ıstekler sonrasında şansınıza ayrılık düşerse hepsı damada kaçıyor peki durum böyle olduğunda kadın kendını mehirle kurtardı 100 gr alsa uzun süre kendını ıdame ettırır
erkek kötü bır eşle karşılaşırsa bu kadar masraf borç harç ne olcak ya da cepten giden para şunu kabul edın bazende erkek madur oluyor tek taraflı bakmayın
masraf umrunda degıl kadının dedıgım gıbı olursa altını al borç odesın erkek bırde nafaka alır ne güzel hayat
( şimdi bana aksi bir durum iddia etmeyin hanım hanımcık olan kişilere lafımız yok saygımız sonsuz )
bu zamanda zaten evlılık neye ne kadar maloluyor herkes farkında ben şahsen maddi durumu olmayan çiftlerin imam nıkahında istarla fazla veremıycrgı rakamları isteyen gelin adaylarını Şam’ımı bulmuyorum + istemelerde örnek veriyorum 10 tane en asagı 20 gr veya 10 gr bılezık takı ısteyenıde samımı bulmuyorum çok saçma gelıyor bana aç gözlüluk bence sen düğünde hava atacaksın dıye damat borcun dıbıne batsın düğün bıtsın yıllarca o borçu odesın
10 gr ne sadaka mı? Bunu fazla buluyomuş bir de 😂
@Bettterböcek demek isteğimi anlamadınız ya da işinize gelmedi tekrar okuyun isterseniz gr kişiye göre değişiyor kız tarafı belırlıyor herkes için geçerli degıl tabıkıde bilezik bir tane alınmıyor sonuçta
Sizin sadaka mı dedıgınız tarzda bir hesap yapalım
10 gr dan olsa ki on gr bılzeık tel kadar en aşagı durumu olmayan bırısı 6 Adet alsa
60 gr yapar 100 gr mehir istese 160 gr yapar seti dir ıvırı zıvırı 200 gr altın demektir
Munımum bu 20 gr oluyor bılezıkte 200 gr üstüne çıkar bu iş sadece bilezikle olmuyor yanı demek istediğim şudurkı gençleri bu şekılde çıtayı yükselterek zorlamak evlılıge giden yoldan vaz gecırır herkezın annesi babası zengin degıl işleri zorlaştırmak yerıne kolaylaştırmak lazım Durumu olan isterse istediği kadar taksın benım burada bahsetmek istediğim farklıydı ama siz anlayamadınız.
Ağırlığınca altın istenilerek verilen kız satılmış kızdır.
Durumu olmayan erkekten 100 gram 200 gram altın isteyen kızla evlenilmez.
Evlilik, erkeğin veya kadının kar elde ettiği bir alım-satım işlemi değildir.
Mehir konusunu konuşuyorsak -ki bu islami bir ritüeldir- o halde duruma islami olarak bakalım. Mehirin amacı, kız tarafının olası bir olağanüstü durumda kendini garanti altına almasını sağlamaktır. Bunun bedelini kız ve erkek tarafı anlaşıp belirler.
Hiç verilmemesini doğru bulmuyorum fakat yüksek istenmesini de doğru bulmuyorum.
Sen kızkardeşin için ne kadarı uygun bulursun? Dürüst ol ama
200 bin iyi bir rakam bile. Mehir ayrılık sonrası kadının kendini toparlayabilmesi için gereken 3-4 ay içerisinde yaşamını idame ettirebileceği kadar bir ücretin verilmesidir. Eski zamanlarda değiliz, artık sizden ayrılan kadın çoğunlukla anne baba evine gidiyor zaten. Ama insanlar bunu göz ardı edip saçma sapan rakamlar isteyebiliyorlar...
Anne baba evine gidiyor zaten derken? Mehir evlenecek kadına bir teşvik, bir hayat garantisi bir boşanma tazminatıdır.
Öyle bedavaya kadınin hayatını mahvedip , kullanilmiş mendil gibi kenara atamazsiniz. Olay bu
@Bettterböcek kac paraysan parani verip kullanabilirler ni yani? Kendinize yaptiginiz yakistirmaya bakin. Kuranin indigi donemde kizlari kocalari bosadiginda aileleri kabul etmiyorlardi. Araplarin o donemki gelenekleri bu sekildeydi. E sahipsiz sokakta kalmasin diye kadin kendini toparlayana kadar kendini kollamasi gereken bir paradir mehir. Sizin erkegin hayatini skip araba ev alacsginiz kadar bir rakam degil.
Senin mantiğina göre adam her beğendiği kiza nikah yapsin, sıkılıp başkasına gönül verince boşasın kapiya koysun. Ohhh ne ala memleket. Bir de satılıkmısınız diye manipulasyon yapmaya çalışıyor fındık kadar beyniyle 🤣
@Bettterböcek ahmak bunak, sen diyorsun var mı oyle kullanip kenara atmak diye. Ve senin mantigina gore guzel bi rakam verip bunu yapabilir. Biliyorum senin icin zor olacak ama yazilanlari bir daha okuyup az dusunmeye kendini zorlarsan kim ne demis algilayabilirisin. Hala soyledigin seylerin mehir miktariyla alakasi olmadigini anlayamiyorsun. En yakin zamanda iq testi yaptir lutfen. Ben 75 ten yukari olsugunu dusunmuyorum.
Yemezler kuzum yemezler. Erkekleri korkutan tek şey maddi zarar. Yoksa kadınların gözünün yaşına bakmazlar. Yediğiniz b. okun ceremesini çekeceksen ye.
@Bettterböcek kac parasin vereyim sus lutfen. Muhtemelen 5 para verilmeden terk edilmis ya da erkeksizlikten siyirmis bir insansin. Soruyla ve benin verdigim cevapla zerre alakasiz yazdiklarin. Mehrin dine gire sebebini ve bu rakamin hesaplamasini yaptim bosnyapmana gerel yok yani
2 gr beyniyle manipulasyon yapmaya calişiyor halen 😂 sana şişme kadın bile çok
@Bettterböcek slk soz degil bunlar yazi anlayana kadar oku. Senin 7 sulalenin zekasi ( eger sen gibilerse) benim zekatim etmez.
🤣🤣🤣 cahil ve ahmaklar hep kendini çok bilgili ve süperzeka zanneder, aynen senin gibi. O kanunları yapanlar hatta Kuranı indiren Allah bile bilmiyo sen biliyorsun öyle mi? Ahmak kelimesi bile sana yetersiz
@Bettterböcek Okuduğunu anlamayan bir gerizkalı olduğunu kabul et anlaşalım.
Ayrıca kendimi süper zekalı adletmiyorum. İlk zekaya laf eden sensin. Kaçırdığın nokta ise şu, sen o kdr slksn ki senin yanında muhtemelen kedi bile süper zekalıdır... YAzı yukarıda duruyor. Mehrin rakamını da vermişim. Sanki mehr verilmesin diye laf eden oldu varoş seni...
Bana varoş diyen fukara sümüğü seni 😂
@Bettterböcek hehee
Oğlum benim kendi kazancimla aldiğim 2 evim var senin neyin var?
@Bettterböcek hshshshs boyle varosca muhabbetlere girmem 😆
Çünkü yok 😂
@Bettterböcek puahahah
Fukara
@Bettterböcek 2 evi olan ama gecinemeyecek kadar zavalli oldugunu iddia edio 200 bin tl lik mehre kuduzlar gibi salya akitio isyan eden varos 😁
Kıymetli olan hiçbirşeyi bedava vermem. Verirsen değer verilmez. Bunu asla unutma. Ayrica başkalarini aptal yerine koymaya çalışirken kendi zekanı baz alma
@Bettterböcek kız terapi gibisin resmen keyifle okudum yorumlarını bu adama herkes laf yetiştiremiyor iyi gelmişsin hakkından 😂😂 kraliçeee
@İsimssizüyee Teşrkkür ederim canım 😘
@Bettterböcek rica ederim 😙
@İsimssizüyee hsbshsbg
Ülkede şu ekonomik durumda mehir verecek ne kadar erkek var acaba? Ayrıca evlilik ciddi bir şey yani aile kurmak için kıza altın, para vesaire vermek o zaman bu resmen ticarete girer aşk ve sevgi bunun neresinde kalıyor hiç evlenmem daha iyi...
Erkek olarak doğduysan çoğu şeye mecbursun. Gerekirse 2 işte çalışıcan yapacan.
Mehir, iki tarafın da karar verip anlaştığı bir konu olduğu için “tam olarak şu kadar olmalı” diye bir şey söylemek mümkün değil 😊 Burada önemli olan, her iki tarafın da arzuları ve bütçe durumlarına göre bir miktar belirlemesi.
Mevcut fiyatlara göre 100 gram altın yaklaşık 556.700 TL, 200 gram altın ise 1.113.400 TL yapıyor (yüksek bir meblağ, farkındayım). Mehir hem maddi bir hediye hem de bir hakkı temsil ediyor. Aileler bu yüzden genelde kişisel ve ekonomik durumlarına göre esnek bir karar alır. Eğer yüksekte karar kılınırsa, bu durumun ileride ekonomik dengeyi zorlamaması için dikkatli olunmalı… Çünkü mehirden daha önemli olan, mutlu bir yuva kurmaktır 🏡💍
Bence oturup, sevgi ve samimiyetle ortayı bulmak en iyisi! Başınızı sokacak bir yuvaya, keyifli bir hayata yatırım yapmak her zaman paha biçilemezdir 😉
Cevap
34Cevap
aw ne güldüm yaa mal oglu mallar
ülkede evlilik kalmadı verilere bakınca mehir konuşmak saçma geliyor ticaret döktüler bu işi bunlar
Kadınlara evlilik aşamasında veya evlendikten sonra verilen mehrin tarihi Romalılara kadar dayanmaktadır. Eski dönemlerde Roma ve Atina'da yaygın olan mehir uygulaması bir nevi satış sözleşmesiydi. Yahudiler de bu geleneği benimseyerek evlenecek kıza mohar adı verilen ödeme yapmaktaydı.
türklerde böyle bir şey yok aw mültecileri
Mehirin net bir gram standardı yok; önemli olan tarafların rızası ve erkeğin gerçekten ödeyebileceği, kadını güvence altına alan bir miktar olmasıdır. Gösteriş için yüksek yazmak yerine, samimiyetle belirlenmiş ve hakkıyla verilecek bir tutar daha kıymetlidir.
Mehir miktarını belirlemek için iddet müddetini bilmek gerekiyor. Iddet müddeti ise 3 ay 10 gün yani evleneceğin kadına 3 ay 10 gün yetecek kadar maddi değeri olan bir emtia/Para vermen gerekir.
Varlıklı bir kız için mehir miktarı 1 kilo altına denk gelirken bazı kızlar için 500 gram bazıları içinse 50 gramdır. Yani belli bir miktarı yoktur, miktar kızın babasının evinde hangi ekonomik şartlarda yaşadığı belirler.
Evlenme boşuna. Huzur getirmiyicek evlilik. Sevişmelerden ateşli gecelerden ibaret sanıyor erkekler. Yatıcanız beraber başlıyıcak fatttihh bunu istiyorum şunu istiyorum... Evlilikler boş içi erkek için verebilicek lerin bir şey kalmadı. Mutsuzluk ve dertten tasadan başka.
Böyle şeyler sormayın Nile. Bu tarz şey veren dolandırılma boşanmayı garantilemiştir. Kadınlar erkeklerden daha çok talep ediliyor günümün çalışma hayatında... böyle bir durumları yok. Kaldı ki aaç garantilemekse siz kimsiniz ki bir şeyi garantiliyorsunuz. Kalbimizin iki teklemesine bakan canlıların tek garantisi Kara topraktır harici mehir istiyen kadın da boşanıp nafaka almak sömürmek peşinde bir tiptir... Böyle şeyler 300 yıl öncesine ait. Mehir alan kadının boşanmaya gözü vardır zaten. Böyle bir ilişkiyle hayat kadını ilişkisi aynıdır... Güven yoktur bir taraf garanticlik istiyorsa orada ilişki de Evlilikte yoktur.
Senin psikoloğa gitmen lazim. Utanmasan kendine başlık isteyeceksin 😂
@Bettterböcek hayatta garantisi olan tek şey ölüm değil mi? herkes bir gün göçmüyücek mi öyle ya da böyle? madem seviyo kadın mehire niye ihtiyacı var ? günümüz kadınları mehir istiyorsa nafaka derdinde çocuk patlatıp boşanma derinde biri olma şansı çok yüksek. Sırf havadan nafaka benzeri şeylerin peşinde olan çok fazla hayat kadını hem cinsin var siz görmek istemeseniz dahiii
Heee evet ne nafaka ne mehir hiçbişey istemesin, erkekler de bedel ödemeyeceği için rahatça kadınları boşasın aldatsın , kadınlar çocuklariyla baba evine dönüp muhtaç olsun, çalışamiyorsa dilensin, ama erkek , kadının hayatını mahvedip boşayip hiçbir yaptirima maruz kalmadan, hiçbir bedel ödemeden hayatına devam etsin yeni kadınlarla öyle mi? Siz kendinizi çok mu akıllı saniyorsunuz?
Erkek mehir ödemiyor. Sizin gözünüzde garanti. Bizim gözümüzde hayat kadını satın alıyoruz tüccardan (babasından) Siz bilirsiniz. Fakat emin ol mehir alanlar daha çok aldatılıyor. kendinizi kandırmayın. Ben tatile de götürürüm değerinide veririm ama... Bu mehir-başlık parası vs hepsi aynı sonuçta... Bir ustaya işini henüz yapmadan paranın tamamını vermeye benzer. Tamamen güvensizlik ve kargaşa yaratır. Usta en dandik malzemeyi mi takar problem olursa beğenmiyorsan git mi der paçozla mı uğraşırım... Senin nasıl düşündüğünden çok erkeklerin nasıl gördüğü daha önemli. ( Bu ara da biz rus değiliz çocuğa bakmayan bir yapımız yok diğer milletlere göre en güveniliri gene türk. Sezonun da 40 tane ülke insanı görüyorum.)
Bu ülke karısından boşaninca bebeğine süt parası bile vermeyen adamlarla dolu. Sen kime ne masalı anlatıyorsun?
Erkeklerin çoğu parası olmadiği icin aldatmiyor ve çok masraflı olduğu için boşanmiyor ve başkasiyla evlenmiyor. Bedava olsa kimse sizi tutamaz
@Bettterböcek Bu dediğin ne anlama geliyor şimdi _? Para olmadan ilişki yaşıyamıyorsa bu sizi ne yapıyor? Kim paray karşılığı ilişkiye girer? Yani hemcinslerinin çoğunluğu ne olmuş oluyor? 🤏😉 Sen kendi kendine ne mal olduğunuzu itiraf ediyorsun daha ben ne diyim 😱
Su kadar su kadar gram diyen kadından kızdan size eş olmaz. Sen ne kadar uygun görürsen diyenden eş olur. Daha doğrusu adettendir bir bilezik yeterli diyenden size hanım olur. Birakin haydutlarla ev bark yuva kurmayı beyler
Mehir miktarı SIFIR gram.
Alıp beni terk etsin diye hiçkimseye altın falan veremem.
Benimle kaldığı sürece birlikte güzel imkanlarla yaşarız, gittiği anda ise sadece valiziyle gider. Hiç bir şey alamaz.
Ya sen gitmek istersen?
@Evelynyilmaz Maymun iştahlı değilim ben.
Birini tanırken ilk birkaç günde veya birkaç ayda ayrılmadıysak, ömür boyu devam ederim.
Zamanla değişirse ya da farklı yönlerini görürsen
@Evelynyilmaz Çocuğumuz olmuşsa sorun etmem.
Olmamışsa
@Evelynyilmaz çocuğumuz olmamışsa zaten evlilik de olmaz.
Ya ilk seneler çocuk istemezseniz ya da çocuğunuz olmazsa?
@Evelynyilmaz Benim birkaç yıl çocuk istemeyecek kadar zamanım yok. Bulacağım kişinin de yaşı pek küçük olmayacaktır. O yüzden doğru kişiyi bulduğumu hissettiğim andan itibaren çocuk isterim.
Bana çocuk veren kadın da evimizin kraliçesi olur. O vakitten sonra sürpriz kusurları çıksa da önemsemem.
Anladım. Siz öyle diyorsanız. Sadece hatırlatmak isterim ki biyolojik nedenler kaynaklı çocuk olmaması durumu yaşanabilir.
@Evelynyilmaz diyaloğun başından beri neden hep benim ona bir tür tazminat ödemem gerekiyormuş gibi konuşuyoruz ki?
Niye o bana değil de ben ona ödüyorum?
Mesela o beni terk ederse bana bir şey ödeyecek mi?
Gerek var gibi konuşmuyorum. Sadece farklı durum ve şartlar içinde de düşüncenizin geçerliliğini soruyorum. Zaten gerek yok. Mesela Allah korusun bir ayrılık durumu olsa ve çocuk sizde kalsa size ödemeli. Ve çocuk yoksa ortada kimse kimseye bir şey ödemek zorunda değil. Evlilikteki anlaşma durumuna bağlı. Kişiye ve ilişkiye bağlı maddi durumlar. Ben sadece soruyorum
@Evelynyilmaz Hayret. Bu kadar adaletli düşünen bir kadına rastlamamıştım. Genelde sanal ortamdaki kadınların çoğu feminist modunda oldukları için ben de biraz önyargıyla konuşuyorum çoğunlukla.
Feminist değilim. Hümanistim desek daha doğru olur. Ön yargılı olduğunuz belli olduğu için bu kadar sorup sıkıştırdım. Daha geniş düşünmek lazım bazen.
@Evelynyilmaz Önyargılarım hep kötü tecrübeler ile oluştu. Kimseye güvenmiyorum artık.
Mesela burada bir gün "kime hakkınızı helal etmezsiniz" diye bir konu açılmıştı. Bana hayatımın kazığını atan kadının adını soyadını yazdım. Onu tanıyan biri denk geldi ve bana ulaştı. Dedi ki boyu posu şöyle yüzü gözü böyle olan, annesi abisi şu olan Nalan i***'den mi bahsediyoruz? Evet dedim tam olarak o kişi, bayağı da dindar geçinen biriydi ama bana kazık attı.
Dedi ki"ne dindarı yahu, o kucaktan kucağa gezen biriydi, dindarlıkla alakası yoktu".
Bak gördün mü, her şeyinin palavra olduğunu yıllar sonra karşıma çıkan biri de tasdikledi.
Bu sadece 1 kişi, 1 örnek. daha böyle birçok örnek var. O yüzden önyargılıyım. En masum görünen kişiye karşı bile gardımı almak zorundayım.
Hayat öğretiyor bazı şeyleri maalesef. Böyle şeyler yaşamanıza üzüldüm. Gard elbete alınmalı ama çok keskin olmak hak etmeyenleri yaralayabilir
Yani bu kadının isteğine bağlı 100 veya 200 diye kesinlik yok daha fazla da isteyebilir daha azınıda 50 gram isteyende var beni umreye götür diyende var. Ben valla 1 gram isticem oda eve dönüş bileti olur (Allah korusun)
Bu bir vecibedir ve yerine getirilmesi gerekir bence 0.5 gr altın ama neden?
mehir zamanımızda yüksek gösterilip boşanmaları engellemek amaçlı oldu ama annemin zamanında imkansızı istemek adettendi. yinede karar sizin
Bu kişiden kişiye ve gelenek/göreneklere göre değişiklik gösterir kimi 100 gram ister kimi ise 1 gram dahi istemez.
Bu sizin maddi durumunuza bağlı
Ne kadar verebilirseniz veya vermeyi tercih ederseniz o kadar verin.
Genel bir rakam vermek pek mantıklı olmaz.
Kız ne kadar isterse kendini ne kadarda güvende hissediyorsa o kadardır sonuç olarak bu kadınların bi güvencesi
Güvence derken?
Erkek terk ederse veyahut herhangi bi durumda kadın ilerleyen zamanlarda feragat edebilir ayrıca tek mehir çeşidi yoktur
Hiç feragat edeceklerini sanmam. Vermez bence satıp yer :)
Ben 150 Gr almıştım şu an parmağımdaki yüzüğüm tek var eşim almadı ben feragat ettim
Vermeyen kız vermez ne yapacam? Zorla mı alacağım? Adamı hapse tıkarlar. Çünkü kadınlar her zaman haklıdır
Valla öyle ama erkeklere de güven olmuyor bu da bi gerçek
Evlenirken dini kanunlar boşanırken medeni kanunların ekmeğini yeyin bakalım. Ulan zaten boşanırken nafakayı tazminatı alıyorsunuz mehir ne için o zaman
Eşiyle boşandığı zaman ya da eşime bir şey olduğu zaman hayatımı devam ettirmeye yardımcı olacak kadar olmalı. Ama kadın ne kadar isterse verilmesi gerkeşyprm
Ben evlenirken sadece bana yapılan altınların istedim o kadar bir büyük kolye bilezik ve bu kadar ve eşim benden habersiz saymiş dükkan aldı ben de diyorum hem hakkımı helal etmiyorum oda diyor etme ben aldım Allah’a havale ettim çok bir şey istemedim sadece bana yapılanları
Mehir işi de gönül işi aslında! Sen O kızı gönülden sevdiysen ve sonunda boşanma olacaksa O'nun boşandıktan sonraki 4 ay muhtaç kalmamasını sağlaman gerektiğini bil yeter!
Bence 100 gram yeter üstelik bu kadar da maddi ya da dayalı evliliklerin olması aynı zamanda evlilik müessesesini de yok etti farkında değilsiniz
Hiç anlamam böyle saçma adetlerden saçma geliyor bana
Azamisi yok ki bunun kızın ne istediğine bağlı kimisi çok sevdiği için bir şey istemez kimiside altından vazgeçmez
Mehir muhabbeti açan kızı anında babasının evine yollarım hayırdır seni satın mı alıyorum sanki. Kendini buna nasıl kabul ettirebiliyorsun?
Arap adetleriyle bana güvenmediğini gösterip fiyatını belirleyen biriyle evlenmem zaten. Biriyle evleniyorsan ömürlük olacağına inanmış olman gerekir. Kaldı ki kadın hatalı taraf değilse o evlilik bittiğinde bile erkek onu ortada bırakmaz.
Herkes mehiri biliyor ama anlamini bilmiyor ne icin istenir alinir bilmiyor ne kadar zaman icin bilmiyor
Yöresine göre değişiyor 100 gram verende var 500 gramda senin maddi durumun neye elveriş veriyorsa onu alır verirsin
ORGANZİSAYSON İŞİNDEYİM gecen damat bana bir liste gosterdi 400 k mehir 4 bilezik
hint kupe seti bilmem daha neler neler ben dedim kardeş seviyormusn gorucu usulumu oldu bana dedi abi ben gorucu usulu yaptim dedim ben 4 bileziğe evlenende gordum 1.8 milyon altina evlenende yani ben anlamiyorum bu insanlar neden bu kadar acimasiz bir genc nasil o kadar altin cikarsin versin
200 gram ne ya 12 tane bilezik isterım ben her bırı 50 gram
Erkeğin durumuna göre makul bir miktar olması taraftariyim
Sacmalama. Onlarınki altindan mi? zerre para koklatma kadınlara
saçma sapan adetler, bu dönemde geçerliliği yok, kaldırılması gerek.
Netlik yok kız ister ve sen karşılayabilirsen olur
seni seviyorsa kız bi tane yüzük fazla bile.
Karşındaki kişinin istediği kadar. Mehirde sınır koyulmaz.
Verdiğim mehir miktarı kadar avradı hırçın kullanırım ona göre belirlesinler rakamı
Ben hic bir sey istemedim bir ceyrek dedim pisman degilim
Yok 1 kilo mk. Bu devirin kizlarina 5 tane çeyrek yeter
Fıkıh olarak mehirin alt sınırı olduğunu biliyorum ama üst sınır yok diye biliyorum
Ona gelin hanım karar veriyor.
Seven kadın çok zorluk cıkarmaz dimi 50 gram. bile. yeter der? Mantık evliliği yapan kadın ama üst limitleri zorlar
Alakası yok kadının para sevgisi ile bağlantılı bu.
Para sevgisi > adam sevgisi olunca mantık evliliği oluyor işte. Bende onu anlatıyorum
Bence huzur ve mutluluk sevgi bunları vermen yeterli
Herkesin isteğine göre değişir.
Bunu kadınlar belirliyor
Herkesin kendi kararı
Kadın ne kadar isterse odur
Bunu kız söyler ne kadar istiyorsa
Değişir bu miktarlar.
Bunlar hassas konulardır.
200 gram. kimin gücü neye yeterse
Kocacım bunu sonra tartışırız 🫶🏻
100 gram idealdir.
Buna kadın karar verir
Kadın ne isterse odur
Mal mı satın alıyoruz
Bütçe neye uygunsa
Bir altın kemer fena olmaz
Maddi gücünüze göre olmak kaydıyla kız ne isterse.
Hiç bu mehir olayının uygulanışı farklı
Maddi durumun yoksa kendini zorlama boş ver 🙂
Hiç anlamıyorum
Bizim burada mehir diye bir şey yok o sadece romanlarda ve Kürtlerde var
Kadın ne isterse o. İslam öyle demiş…
Niye 50. degil
Yalıyı istiyorum
Ailenin bütçesine önemli
Ne kadar istenirse o kadar verilir
İkisi de olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?