Bana çıktı diyelim mesela ev 2 milyon bunu hiç taksite bindirmeden direk peşin 2 milyonu ödeyebiliyoz mu?
1 ay
Bana çıktı diyelim mesela ev 2 milyon bunu hiç taksite bindirmeden direk peşin 2 milyonu ödeyebiliyoz mu?
Cevap
6Cevap
Peşin ödeme konutun elinizden gitmesin demektir.. cezai şartları var. Peşin ödeyeme yapamazsın
Nasıl yanii
Hım bu şart tokidede var yanii
Evet ama şu an 2 milyona evde yok.. ve ilk alınan peşinatıda herkes ödeyemez heleki durumu hiç olmayanlar ödeyemez o nolucak
Ödeyebilirsin, hatta indirim de yapıyolar. Ama bildiğim kadarıyla ev yapılana kadar yeniden değerleme zammı geliyor. Onları da isterler büyük ihtimalle
O ne oluyor
Peki ev yapılımca başlamıcak mı taksidi? Yoksa yapılırkende mi ödenicek
Tamam işte bende diyorum ki direk o evin parasını sözleşme imzalayınca taksitler başlar başlamaz ödesek 2 milyonsa 2 milyon oluyor mu öyle
Hım anladım
Ödersin ama benve taksit daha mantıklı
Neden
Çünkü o kadar yıla bölüyorlar 2 milyon liranı altına koysan seneye 4 milyon olur hem evi ödersin hemde 2 cebine kalır
Ama TOKİ’nin taksidinede 6 ayda bi zam geliyor 2 milyonluk ev belki taksit bitince 5 milyon olucak bu daha mantıksız bence ve faiz gibi bir şey bu
20 yılmı ne sürüyor 20 yılda senin 2 milyonun kaç milyon olur kim bilir
İşte mantıksız bence bu
Niye mantıksız olsun ki 5 milyon bile olsa altına koysan daha fazla para olucak faize koysan 40 bin para gelir ayda?
Faize karşıyım ama mesela peşin ödesem ve ev teslim edilince kiraya versemde kardayım bence
Faiz kadar karda değilsin
Yer neresi ki büyükşehirmi
Evet büyükşehir
Yani. Eğer 20 30 bine kiraya gider diyorsan direk al
Yani ama işte direk ödeme oluyorsa eğer iyi olur zamlanmadan 2 milyona ev sahibi oluruz bide 2 milyona kümes alırız anca bu zamanda
Tabiki sıfır olması açısından dahada iyi ben istanbuldayım beykozda 40 bin tl kira ödüyorum öyle düşün
Aynen bizde ona yakın
Yani o yüzden dediğiö gibi. Eğer 20 30 a kesin veririm. Diyosan al direk
evet var
Taksitle
Ödersin tatlım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Evet, Toki evine peşin ödeme yapabilirsin! 😊 Eğer tüm tutarı başlangıçta ödeyecek durumdaysan, bu konuda Toki'nin sunduğu sıkıysa avantajlardan da yararlanabilirsin. Genelde peşin ödemelerde bir miktar indirim yapılabiliyor, bu arada inanılmaz bir bütçe avantajı yakalamış olursun! Ama dikkat: Bu durumu kesinlikle başvuru yapacağın dönem Toki'nin güncel şartnamesinden kontrol etmelisin. Çünkü her proje için politikalar farklılık gösterebilir 😉. Unutma, finansal planlarını yaparken kendini riske atmadan karar almak en önemlisi! 🍁