Paran yoksa aşk ve sevgi de olmuyor. Peki refahı yüksek bir ülke olsaydık kağıt parçasına aşka endeksleme gerekesinimi duyar mıydı insanlar?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı.
7 ayÇünkü ülke gerçekleri ve toplumun zehirli bir zihni var. Birisi ile çok güzel aşk yaşayabilirsin, aşkından ölebilir, sende onun aşkından ölebilirsin. Bu süreç çok güzel ilerler ama iş ciddiye bindiğinde genelde kadınların kafasında farklı ışıklar yanıyor. Yaa tamam seviyorum da bende mercedese binmek istiyorum. Güzel bir sitede yaşamak istiyorum. Tatillerimde maldivlere, kanarya adasına falan gitmek istiyorum diyor. Durum böyle olunca da insanlar arasında güven zedeleniyor. Zedelenen güven zamanla aşkın sevginin boş olduğunu önemli olanın nakit ve ünvan olduğunu anlıyor insanlar. HAlbu ki hayat ölümlü... Gerçekten her şey boş. Kendi yaşamını lüks mekanlarda geçirenle kahvahanede geçiren insanın aşağı yukarı aldığı depomin bile neredeyse eşitleniyor zamanla. Bu yüzden hiç maddi hayatta değilmişim gibi hissediyorum. Manevi yşaıyorum herşeyi. İmkansız diye bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yapmak istediğim delilikler için ayağımda kolumda prangalar hissetmiyorum. Kafayı kırar satarım neyim varsa gitmek istediğim yere giderim. Ya da kafamı kırar ucunda ölüm riski olan bir işin üstüne giderim. Aşklar da daha manevi yaşamı kavrayabildiğimizde işte o zaman paraya neyin bağlı olmayacak. Zaten baktığında sırf parası ve ünvanı için onunla evlenen kadınlar, onunla çıkan kadınlar, bir başkasında manevi eksiğini yaşamak istiyor. Aşkı yaşamak istiyor. Pişman oluyor ama aynı zamanda hoşuna gidiyor...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
7 ayÇünkü Türkiye'deki cinsiyet kültüründe kadın olmak ekonomik özgürlük inşa eden bireysel bir tarihsel kökenden gelmiyor. Bu yüzden Türk kadınları hep ekonomik açıdan çok güçlü erkek arzuluyorlar. Refah toplumunda bu gibi saplantılar çok fazla olmaz kadınlarda. Onlar parayı ve özgürlüğü erken yaşta görüp doyuma ulaşmışlardır. Bizdeki cinsiyet kültüründe ise kadın baskılanır, ekonomik açıdan korkutulur, kocasının izinden çıkmamalı falan denilir.
27 Yorumla- 7 ay
Bu sadece Türkiye ye has bir durum değil. Tüm dünyada para önem taşıyor. Yabancı uyruklu kadınlar ustune bir ev vb taleplerde bulunuyor evlilik için. Abim Rus bir bayanla tanıştı evimize de geldi. Bizden ev istedi ustune. Ancak bu şartlarda evlenirim dedi. Bu iş bitti çok şükür.
- 7 ay
@bitirim_05 Bu söylediklerim Rusya için geçerli değil. Çünkü Rusya Batı medeniyetine ait bir refah toplumu değildir. Sovyetler dağıldıktan sonra birçok Rus kadını fuhuş bataklığına düşmüştür. Haliyle Rus kadının maddiyat talep etmesi de normaldir. Ancak şu da var ki Rus kadını bizim Türk kadını gibi iş beğenmez değildir. Rus kadınları inşaatta, maden ocağında, çöpçülükte ve askeri hizmet dahil birçok ağır işte çalışır. Slav kadınlarının özelliği budur. Slav kadınları erkeklerine nazaran daha çalışkandır. Bir Slav ülkesi olan Bosna-Hersek'te uzun süre kaldım, orada Sırplar ve Boşnaklar beraber yaşıyor. Bosna'da iş gücünde çalışanların ezici çoğunluğu kadındır. Okuldaki bir öğretmen hariç bütün öğretmenlerimiz kadındı. Yemek ve Boşnak böreği aldığım büyük işletmenin de bütün çalışanları kadındı. Erkekler ise tek tük işlerde çalışır. Boşnak erkekleri aşırı tembeldir.
- 7 ay
Vay be güzel tespit... kadinin çalışmaya hayatına geç girdiği hatta girmediği toplumlarda kadının tek para kazanma ve istediği hayatı yaşama olanağı evliliktir...
- 7 ay
@Eskiblablacı Öyle.
- 7 ay
Evet genel yapı bu olduğuna katılıyorum ama bunun dışında davranilinca erkek de kendi yapısı dışına çıkıyor. Şu anki iliskimde asgari ücretli biriyle beraberim. 1 senedir sadece borç kredi falan ödüyordu
- 7 ay
Yorumum yarım kaldı. Yeni bitti borçları. Bu borçlar bitene kadar ben okuyordum yeni mezun oldum. Birçok şeyden mahrum kalsak da sabrettim şimdiye kadar. Ben iyi bir unide mühendislik okudum. O okumadı. Ondan bi beklentim yoktu yine de birlikte çalışırız dedim. Simdi yeni mezun oldum ve şu aralar mühendislik iyi bir durumda değil. Ne kadar uğraşsam da iş bulamıyorum. O da buna karşılık iş bulamazsam evlenemeyiz diyor. Benim ailem zaten bana baya çeyiz falan duzmustu evlenirken yardım de edeceklerine eminim. Ama kendisinin bir birikimi yok. Ben de düğün yapmayalım zora sokmayalim dememe rağmen illa yapmak istiyor. İssiz kalmama emeklerimin karşılığını alamama zaten üzgünüm. Bana sürekli o zaman evlenemeyiz diyor. Simdi tamam birlikte çalışalım ama birbirimizi bu kadar zorda bırakmaya değer mi? Ben kendimi kadın gibi hissedemiyorum artiik. Kusura bakmayın bu ara biraz sinirlerim bozuk uzun yazdim
- 7 ay
@Bibakipcikcnsm Maalesef Türkiye'de nitelikli bir mesleğe sahip olmanın bir getirisi kalmadı.
7 ayGerçekten de öyle. Kızla parkta mı bulunacaksınız? Lisede cafelerden haberim yoktu hep parklarda buluşurduk en güzel ilişkilerimden biriydi ama şimdi düşün koskoca adam olmuşsun. Kendine yediremezsin. Bir şeyler yiyip içme, romantizm falan olsun diye bir yerlere götürme isteği gelir. Ve eğer paran yoksa bunların hepsi de çok zor. Eski masum aşkları özler olduk.
03 Yorumla
Soran7 ayMenfaat üzerine kurulu aşklar da zaten kısa oluyor. Günümüzde ortada her şey. Eski insanlara bakıyorsun, ölene kadar sürüyordu evlilikleri ve ilişkileri. Yani hayat enteresan. Kadınlar da erkekler de hep menfaat üzerinde. Mantık evliliği gibi bir saçmalık çıktı. Duygusal olarak sana yakın olamayıp seni maneviyatını dolduramadığı hissiyatı sana vereceği lüks hayat mı dolduracak? Mesela çok zengin birisi olsun ama hiç anne ve babası yok. O çocukta bir eksiklik olmaz mı diğerlerini görünce. Para getirecek mi o hissi gibi. Aşkta öyle bence. Ya ben ısınamadığım yakın hissedemediğim birisini sırf parası çok diye onunla birlikte olsam ruhum boşlukta olur yani. Para gerekli elbet ama amaç değil; araç olmalı. Beraberce birşeyler inşa etmek daha güzel.
- 7 ay
Aynen çok güzel konuştun.
- 7 ay
Teşekkürler
Gizli Üye(36-45)7 ayİnsan doyumsuz ve ac gözlü bir varlık özellikle bu coğrafya insanı.
Yani refah seviyesinin yüksek olması karakter özelliklerini değiştirmez nitekim.
22 Yorumla
Soran7 ayOrtadoğu insanlarında var bu olay mesela. Avrupa ve İskandinav'da niye yok? Ne eksik yani.
Cevap sahibi7 ayOrta Doğu'da ezelden beri hep kan gözyaşı ve sefalet var o Avrupalılar yani batılılar yüzünden.
Şimdi o her anlamda aç insanlar fırsatını bulunca o Batı'ya gidip hak ettiklerini düşündükleri hayatı istiyorlar.
İskandinav 'da batılı olmayan insan tabiri var literatürde biliyor musun?
Kendilerine düşman yarattılar.
Bu hayatta her şeyin bir bedeli var..
Yapay Zeka Cevapladı
Bu sadece Türkiye’ye özgü bir mesele değil aslında. Ekonomi, dünyada ilişkiler üzerinde her zaman bir etken olmuştur. Para, sevginin ölçüsü değil ama bir ilişkiyi ayakta tutmanın unsurlarından biri gibi düşünülüyor bazen. İnsanlar gelecekle ilgili güvence ister ve bu, maddi kaynaklarla da bağlantılı. Refah seviyesi yüksek bir toplumda, bireyler para stresinden daha az etkilenebilir. Fakat bu demek değildir ki her şey mükemmel olurdu. Aşk, para değildir, güven, değer verme ve bağlılık gibi daha derin unsurlarla anlam kazanır. Kendini maddi yetersizlikle sınırlandırma, duyguların değerini para üstünden ölçmekten uzak dur çünkü gerçek ilişki maddi temellerden çok daha fazlasını içerir. Keyfine odaklan, hayatı her yönüyle algıla. 😊❤️
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
30Cevap
Gizli Üye(25-29)7 aySevgilimle evlenmek istiyorum para yok. Simdi devlet toki basvuru hakkimi da elimden almis. Annem 30 sene calisip sonunda 1 1 ev aldi diye. Ben basvuramiyormusum...
11 Yorumla
Soran7 aySonra gençler neden evlenmiyor diye aile bakanı telaşa düşüyor. Sorun olarak ise ekonomi değil, sosyal medyayı suçluyor. İki kişinin mutluluğu bile paraya bağlı. Gelir adaletsizliği düzelmesi lazım, böyle giderse Almanya bizden daha çok gence sahip olur.
7 ayGelecegni düşünüyor insanlar ne bekliosun.
Evlerin kirası 30binden baslio tek başına bile gecinemezken bı insan nasl evlensn zorluk yaşamak içn mi ha birde çocuk yapilck eee nerde para dedgn gbi kolay değil artk. Paran varsa yasarsn paran yksa sürünürsn ki kim ister böyle bı hayatı10 YorumlaTürkiye'de eskiden insanlar kredi vs. şeylerde ev ya da araba alabiliyorlardı fakat 2020'li yılların Türkiye'sinde bunlar artım mümkün değil imkansız hiç kimsede erkekler dahil o strese girmek istemez bi tarafın artık maddi anlamda çok fazla güçlü olması lazım.
10 Yorumla
7 ayBuna bağlı kötü bir tecrübe yaşadıysanız her şey aynı şekilde gitmiyor. Buna bağımlı insanlar var onlardan uzak durun O ayrı. Gerçekten Bir insan bir insanı seviyorsa onu zaten insan olarak sever :) günümüzde bazı insanlar paracı ve bencil olmuş durumda. Ona Yapacak bir şey yok Biz yolumuza devam edeceğiz, sevgiler :)
00 Yorumla
7 ayBütün kadınların gözüne para bürmüş galiba herkes zevkleri için para istiyor ama asgari ücretle bile geçilebiliyor bu ülkede hepsi insanların nefsinin büyümesinde saklı bu kadar kıskançlık edepsizlik ahlaksızlık açgözlülük hepsi nefis yüzünden insanlar nefsine hakim olamıyor nefsine hakim olan iki birey söyleyeyim ucuza düğün yaparlar hatta onu bile yapmazlar mütevazi bir ev tutarlar araba artık lükse girmiyor bence ucuzundan bir araba alırlar hayatlarını idame ettirirler çünkü fazlasına gerek yok bu iki insan birikimini yapar geleceğe doğru karavan mı dersin yazlık mı dersin çocuklarına iyi bir gelecek mi dersin hepsini yaparlar önemli olan kalbiniz kalbinizi düzeltin insanlar lütfen lütfen lütfen beyinsiz bir insan bile görseniz belki o sizden daha üstündür çünkü onun kalbi genellikle tertemiz olur.
00 Yorumla
7 ayParaya bağlı değil ama erkekler paraya bakan kızları tercih ediyorlar.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayHerkes fakir çünkü, kimse kimsenin fakirliğini çekmek zorunda değil, bugün fakir bi ke ko ile evlensen yarın bi gün zenginleşince ilk işi seni yeni karıyla değiştirmek olur
20 Yorumla
u 7 ayParasızlık mutluluk getirir. Hiç paranın olmadığı bir aşk da mutsuzluk getirir. Bu kadar basit. Paranın olmadığı hiçbir şey düzgün ilerlemez. Parasız evliliklerin halini görüyoruz kavga gürültü eksik olmuyor.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayTürk kadınına yatırım yapanlar üzgün. Rus Ukraynalı bakın. Türk seks yapmaz çilesi çekilmez rus En azından geri durmaz. Türk kadınları evlense dhi cinsellik sevmiyor zaten çoğu için yapmamakta sıkıntı yok ruh yok oküzlerde. Libido azgınlık SIFIR.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
7 ayÇünkü para olmadan hiçbir şey olmuyor ve insanlar artık bunun farkında
10 Yorumla
7 ayAşık ol. ama. para kazanma ev sahibine de ona çok aşığım dersin artık
10 YorumlaSadece aşkmi sayginlik bile parayla ölçülüyor burada ucuz ve avam insan çok hepimiz oyle diye genellememek lazım ama eğitim, kültür , nezaket gibi şeylerin paranın yanında esamesi bile okunmaz burada
10 YorumlaEvet çok değil sadece birazcık refahta olsayfok kadınlar parayı düşünmeyecekti
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 574 cevap paylaştı.
7 ayParayla aşk olmaz.
Ama parasız da olmaz.
Hele aile kurmak parasız çok zor.
Herkes refah bir aile ister.
Parasızlık yanında huzursuzluk getirir.
Mutsuz huzursuz bir evliliği kim ister.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayÖyle olsaydık çok farklı olurdu en başta kadınlar cinselliği şart olarak kullanmazdı ve erişilmesi güç olmazdı
10 YorumlaAşkı ne zaman seçsen hep kaybediyorsun hal böyle olunca artık mantık çalıştırıp parayı seçiyorsun parasız hayat çekilmiyor her şey dönüp dolaşıp yine paraya geliyor
00 YorumlaSadece Türkiye'ye özel değil kaliteli yaşam için zaten para şart hiçbir aile kızının ya da oğlunun kötü bir hayat yaşamasını istemez birikimi varsa yardımcı olur yoksa da dua eder
00 Yorumla
7 ayEkonomi kötü maalesef. Bu yüzden paraya ihtiyaç duyuyorlar.. Doğru mu? Bence değil. Parayla aşkı satın alınamaz. Hiç kimsenin gücü yetmez...
00 Yorumla
7 ayHeryerde böyle bu sadece türkiyede bu daha fazla geri kalmış ülkelerde böyle türkiyede artık bu ülkelerden biri artık
00 YorumlaO sırada para pul konuşmayan erkek arayan ben normal düzeyde maaşı olması yeterli
10 YorumlaAçgözlülük hirs hepsi ya ben sevsigim adami parasi icin sevmem parasi icin insanmi sevilir hem para biterde ask bitmez
10 YorumlaParaya bakan kızlar paralı adam kullanıp attiginda aglamasin lütfen.
00 YorumlaO zaman da çirkinlerin şansı kalmazdı. Kaslı yakışıklı abiler yürür giderdi
00 Yorumlaİnsanların durumu iyi olmadığı için zenginliğe imrenmişler
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 aylan ben sosyal medyada hangi kızla konuşsam 3. cümlesinde sevgili olma düşüncesinde değilim bana ne iş yapıyosun diyorlar. kazandığım parayı beğense konuşmaya devam edecekler aw
00 Yorumla
7 ayKadınlar tek başına hayatta kalamıyor çünkü.
00 YorumlaÇünkü enflasyon çok yüksek, insanlar fakir. Ekmeğin kavgası olan ülkede aşk beklemek hata.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 456 cevap paylaştı. Sadece Türkiye'de değil heryerde öyle. Sadece trde daha fazla
00 Yorumla
7 ayGene o neyse paran varsa serefinde vardır diyen beyni küçükler bile gördüm
10 Yorumla
7 ayHersey kadınlara göre tamamen duygusaldır da ondan.🫰💶💵
00 YorumlaDuymazdı bence cunku cogumuzun anasi babasi 0 dan basladigi icin yoklugun ne demek oldugunu biliyo ve istiyo ki kizimda oglumda rahat etsin cunku Şu an normal harcamalarindan farkli bir sey ciksin ay sonu gelmiyo
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayPara olmadan huzur olmaz. Aksini ancak para sıkıntısı olmayan biri söyler. Her sorunun kökü para.
00 Yorumlasadece bu ülke degil ki yabancılar da öyle maalesef
00 Yorumla
7 ayİkisi arasında bağlantı yok aslında
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 468 cevap paylaştı.
7 ayMillet aç sjjwjsjsjsj
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayBen parasız birini sevdim kabul ettim ama olmadı anladım ki para yiyen kızlardan olucaksin.
10 Yorumla
7 ayHer şey paraya bağlı
13 Yorumla
Soran7 ayÇok parası olan bir erkekle evlenip ilgisiz olması ya da onu hep hor görerek davransa bile sırf lüks hayat yaşıyorum diye alışverişle mi mutlu olacak? Parayla bence mutluluk pek mümkün değil.
- 7 ay
Parasızla çıkıp aldatılınca daha koyuyor. En azından parayla stresimi atarım bdndmcmcmcmcm
Soran7 ayDeğişik.😂
Parasız bir şey olmuyor
10 Yorumla
7 aybu soruyu sorarken bile teknoloji kullanıyoruz, o da parasız olmuyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 aylise zamani iyi kotu tip iş yapti şimdi yaş 21 2 sene once suratima bakan olmazdi altimda bir adet mercedes ve işim var simdi gelenler asik oluyor 1 yildir baya kızla cıktım bu sayede
00 Yorumla
7 ayAlakasi yok bok gibi param var dünya turuna cikacak kiz bulamıyorum
03 Yorumla- 7 ay
Ülkemizde diyor farkındaysan ona göre cevapladım
Gizli Üye(18-24)7 ayÜlkeyi bu hale getirenlere halimi helal etmiyorum
Heleki o başta olan insan varya, birde reis diyorlar00 Yorumla
7 ayÇünkü afedersin, ülken bi zokuma benzemiyo.
00 Yorumla
7 ayAşk karın doyurmuyor çünkü 😃
00 Yorumla
7 ayparasız hiçbir şey olmuyor çünkü
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı. Çünkü en temel geçim aracı maalesef ki
00 Yorumla
u 7 ayKim bağladıysa çözsün dkfk
00 Yorumla
7 aySadece bizim ülkemizde değil bu
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 667 cevap paylaştı. Her şey paraya bakıyor
00 Yorumla
7 ayParasız bşey olmuyo çünkü parası olmayanı napim
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
m 7 ayÖyle bir şey olduğunu düşünmüyorum
00 Yorumla
7 ayKanka nerede başka bir şeye bağlı ki
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. Her şey menfaate dönüştü ondan
00 Yorumla
7 ayÇoğu kızın istediği para rahat yaşamak olduğu için
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 409 cevap paylaştı. Çünkü aç kalma korkusu var
00 Yorumla
7 ayKarakter paraya değişti
10 YorumlaEnflasyon var çünkü
00 YorumlaTip boyda var parada
00 Yorumla
7 ayHayat çok pahalı. Bir taraf zengin olmalı.
00 Yorumla
7 ayher şey para ama
00 Yorumla- Devamını Gör (2)
Devamını Gör(47)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri