Harcamasam bile yanımda olacak o kart eşim bazen harcamalarımı düzene sokmak için alıyor kartı elimden nakit veriyor nakiti koyuyorum cüzdana harcamıyorum alacaklarımı kartla almak istiyorum nakit para sınırlı para demek benim için ama kart sınırsızmış gibi 🤣🤣 şaka yinede çok harcamıyorum sadece mutfak masrafları için kullanıyorum
Günümüzdeki alım gücünüzü kredi notunuzu ve sizin sistemdeki finansal ölçünüzü belirleyen en büyük barem kredi kartı kullanım şeklinizdir. Harcamalarınzı yapıp ödeme performansında düşüklük sağlamadığınız sürece sistemde finansal güc yüksek olarak işaretleniyor limit arttırımlarınız zaman zaman otomatık yukselıyor. Bu yüzden harcama kontrolu yapıp ödemelerini aksatmayan bireyler için kredi kartı kullanımı önemlidir.
Kart ile alışveriş yaptığın zaman sanki para vermiyormuş hissine kapılıyorsun dimi :) Çok ihtiyacım olmadan bende eşimde kullanmaz gerekli durumlarda oda çok nadir Bilinçsiz kullanıldığı zaman sonu bir uçurum çünkü
kullanmasını bilirsek gayet sevimli ama alışverişi biz ödeyeceğimiz fikri akıldan çıkmamalı ben de alışveriş mi yapıyorum ve hesap kesim tarihinden 1 hafta sonra faiz ödemeden sıfırlıyorum olması gereken budur
Kredi kartları gerçekten hayatı kolaylaştırıyor ama dediğin gibi, dikkatli kullanmak önemli! 😊 Kartlar kolay ulaşılabilir bir kaynak gibi gözükse de, kredi kartı aslında harcama yaptıkça borçlandığımız bir araç. Mutfağa ya da zaruri ihtiyaçlara odaklandığını söylediğin için bu harcamalar kontrol edilebilir gibi görünüyor.
Ama yine de kartla alışveriş alışkanlığını biraz dengede tutmaya çalış. Belki belirli bir bütçe sınırı koyarak ya da sadece bir kart taşımayı deneyerek yönetebilirsin. Unutma, finansal özgürlük için küçük adımlar büyük farklar yaratır! 💳✨
Yani çok haklısın hazır paraları düşürürüz kaybederiz mazallah bir kere yaşadım bunu nakit parayla alışverişe çıktım ama o gün kıyafet alışveriline çıktım tüm aileye alacaktım yanımda para çoktu ödeme yaparken veya çantaya koyup çıkarırken bir kısmını kaybettim paranın
7 tane kartım falan var 5/6 aydır bıraktım hatta kartı kırdım attım. Lazım olursa internet harcaması yapıyorum.. yoksa 6 aydır nakite geçtim. Kart limitim. 1.250.000
Hayır kıyafet alışverişi için farklı bir kart veriyor senede 2 kere çıkarım öyle durmadan kıyafet alan biri değilim kendimede kocamada çocuklarada toplu olarak alışveriş yaparım kıyafet alışverişini
hayatım ben anlarım hocam çöp çocuklarını ayrı tutuyorum. her tarafı yaramaz olsa ne olur sen o evin legal hizmetçisin çocukların hariç, kişisel hizmetçi