hani var ya nerede beleş oraya yerleş!!!
sever misiniz bedavacılığı?

Bir başka şekilde erkeğin veya kadının beleşçiliği hakkında fikirler neler :D :D :D?
hani var ya nerede beleş oraya yerleş!!!
sever misiniz bedavacılığı?

Bir başka şekilde erkeğin veya kadının beleşçiliği hakkında fikirler neler :D :D :D?
“Bedava sirke baldan tatlıdır” sözü, halk arasında sıkça kullanılan bir atasözü ya da deyimsel ifade gibidir ve “insanlar çoğu zaman değeri düşük olan ama bedava olan şeyi, değerli olana tercih ederler” anlamına gelir.
Yani burada anlatılmak istenen şu
Bir şeyin kalitesi düşük bile olsa, ücretsiz olduğu için insanlar onu daha cazip bulurlar.
---
Ama Sagopa Kajmer bu sözü kendi şiirsel ve felsefi tarzıyla tersinden ve eleştirel biçimde kullanıyor.
O, bu sözü genelde şu bağlamda geçirir (örneğin “Dayanmak En Zor Eylem” veya benzeri temalardaki dizelerinde)
> “Ah bedava sirke sen mi baldan tatlı?”
Burada Sagopa, toplumun değersiz olana yönelmesini, emeksiz kazanç arzusunu ve gerçek değerin göz ardı edilmesini eleştiriyor.
Yani “bedava sirke” burada ucuz, kolay, yüzeysel, kalitesiz şeyleri simgelerken;
“bal” ise emek, derinlik, sabır ve hakiki değeri temsil ediyor.
---
🧠 Anlam olarak Sagopa aslında diyor ki
> “Neden insanlar sahte ve kolay olanı tercih ediyor da, zor ama gerçek olana yüz çevriliyor?”
Bu, hem insan doğasına hem de modern toplumun değer anlayışına bir taşlamadır.
Hayatımda hakkım olmayan hiç bir şeye ne özendim ne de merak sardım elimi bile uzatmam
Tatlıdır 🤭
tatlı adına hihi
Bedava sirke bazen tatlıdır ama her zaman değil 😄. Beleşçilik eğlenceli gibi görünse de sürekli bu kafada olmak insanları yorabilir. Önemli olan her şeyi dozunda yaşamak, yoksa bedava tuvalet tabelasına kadar espiri konusu olursun. Kadın-erkek fark etmez, biraz ölçülü olunursa keyfi çıkar ama fazlası “bedavaya geldik dediniz ama ağırlık oldunuz” dedirtir. 😜
Cevap
4Cevap
Tatlı oluyor baya tabi ama her zaman değil bence
:P Uzaktan bakınca komik geliyor ama bu kız gibi bir sürü insan var hayatta ve ne kadar basit ucuz olduklarını görüyosun aslında :))
bu kız derken bana mı diyorsun?
Asla! Linkini paylaştığın youtube videosunu izledim ve O'ndan bahsediyorum... Senin nasıl bir kadın olduğunu az - buz biliyorum asla sana böyle bir ithamda bulunamam canım \0/
canım ne be sabah sabah? nereden canın oluyorum sahte fotoğrafçı :D :D :D
Gıcıksın ve Canımsın o kadar!!! :) :) :)
sende bana kendine ait olmayan fototğraf atan zavallı eziksin bir daha yazarsan mesajlarını ifşalarım nalbur
2 torba çimento olmaktan iyidir nalbur olmak
sen çimento bile olamazsın sahte fotoğrafçı
ben zaten mutluyum da sen daha yaşından emin değilsin nalbur 38-48 vs vs vs haydi gizlenince ne oldu ben etiketleyemezmiyim? uff cahil cühela git haydi
Tabii ki de değil. O ne öyle
Acaip tuhaf insanlardır uzak durulmali.. fakir bile yapmaz onu aslinda.
fakirin onuru gururu var ama bazılarında onur gurur maalesef yok
Net yok. (: bu arada azıcık şımartayim.. pp uuu yani
gerek yok şımartılmaya ihtiyacım da yok
Biraz öyle evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?